Nejistá budoucnost Davida Alaby: Barca je jednou z možností

Nejistá budoucnost Davida Alaby: Barca je jednou z možností

V Bayernu mu smlouva vyprší v příštím roce. Alaba se teď chce soustředit především na Ligu mistrů a o podpisu nové smlouvy zatím nebyla řeč. Barca o obránce již dříve projevila zájem, jeho otec George Alaba byl dokonce několikrát na jednáních s vedením, ale k žádné dohodě nikdy nedošlo. 

Kromě Barcy se o Alabu v roce 2018 zajímal také Real Madrid. Bayern ale prý obránce prodat odmítá, takže je dost možné, že mu brzy k podpisu přistane nová smlouva a odchod do Barcy tak bude v nedohlednu. Klub přiznal, že už dříve hráče několikrát kontaktovali a setkali se se jeho zástupci. Podle SkySports zástupci Barcy Alabu požádali, aby v klubu ještě sezonu vydržel a přišel, až mu smlouva vyprší, tedy zdarma. 

28letý hráč už v Bayernu dlouhou dobu patří k důležitým článkům týmu. Příští sezonu oslaví deset let působení v německém klubu. Teď hraje jako střední obránce, dříve hrál i na pozici levého obránce a také záložníka.

Hovoří se také o obránci Manchesteru City Ericu Garciovi, který je odchovanec Barcy a v budoucnu by mohl klubu ještě mnoho přinést. Piquemu oproti tomu v příští sezoně bude už 34 let a Alaba by přišel ve 29 letech, je tedy potřeba přemýšlet i do budoucna.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat