Nemá místo v sestavě. Memphis Depay je až sedmým útočníkem Barcelony

Nemá místo v sestavě. Memphis Depay je až sedmým útočníkem Barcelony

Jeho dny se zdají být sečteny. Nizozemec, který měl částečně zaplácnout díru po odchodu Lionela Messiho, je téměř ze hry. Memphis Depay zřejmě doplatí na přetlak v útoku katalánského velkoklubu.

Bývalý útočník Lyonu nebo Manchesteru United podepsal v Barceloně dvouletou smlouvu, když loni v létě přicházel jako volný hráč.

Aktuálně se chystá vstoupit do druhé poloviny tohoto kontraktu. Zdá se však, že Blaugranas na něm budou chtít něco málo vydělat.

Memphis byl v minulé sezóně nejlepším střelcem Barcelony, ale nyní je až sedmým útočníkem v kádru Xaviho Hernandeze.

Raphinha, Ousmane Dembele, Ferran Torres, Ansu Fati, Pierre-Emerick Aubameyang a Robert Lewandowski jsou všichni před ním v hierarchii prvního týmu. Všichni tito hráči by měli v útoku bojovat o minuty na hřišti.

Dokonce barcelonský klub zvažuje, že by ho využil k příchodu Julese Koundého ze Sevilly. Andaluský klub však nechce převzít jeho mzdu, jenž se odhaduje na něco okolo 5 milionů eur. Pokud by ho chtěla Barcelona prodat, může inkasovat až 20 milionů eur.

Pomalu, ale jistě se blíží mistrovství světa v Kataru. Samotný hráč si je době vědom, že pokud chce mít s přehledem zajištěnou nominaci na tento turnaj, musí se pravidelně objevovat na hřišti v klubu s nejvyššími ambicemi.


Zdroje: football-espana.net



Diskuze

Bohužel je to smutná pravda, po tom jak nám loni vytrhl trh z paty by si zasloužil něco víc.

21.07.2022, 07:13

Nesmysl, nesouhlasím, byl dlouho zraněný a i tak nejlepší střelec. Je skvělý, když jsem byl na zápase proti Mallorce, tak byl nejlepší na place. Ferran zatím nic nepředvedl, netrefí ani stodolu a má vyšší kredit?

21.07.2022, 08:00

Že by Depay neměl jisté místo na MS vymyslel kdo? Pokud nedojde k vážnému zranění, bude jeden z prvních nominovaných. Nejlepším střelcem pod Xavim byl Auba, neb Depay nastřílel část gólů ještě pod Koemanem. A na to aby dal v celé sezóně o 1+1 více, potřeboval na hřišti o téměř 150% více času ... Osobně bych se raději zbyvoval Dembeleho. Má výrazně vyšší plat + týmy jako United/Chelsea by za něj vysázeli solidní odsupné, což by alespoň částečně kompenzovalo astronomickou sumu, kterou na něm klub prodělal. Talent měl nezměrný. Výbušnost taky. Bohužel, na herní styl Barcelony je příliš tupý. Když má ideální pozici ke střele, přihrává a naopak. Dal sice v uplynulé sezóně nějaké asistence, ale na křídlo FC Barcelona, kor za takové prachy, je to po čertech málo. Doufat, že opět většinu sezón/y neprosedí se zraněním + obnoví formu z Dortmundu je zbytečně riskantní. Přiznávám, u některých náběhů co předváděl se tajil dech, ale o to větší zklámání přivodilo, jak s míčem naložil. Nejčastěji jej vystřelil na tribunu popř. se o něj nechal připravit, některým z bránících hráčů.

21.07.2022, 11:25

Pode mě je spíš na odpis Auba, který je podobný Lewan. akorát je o třídu horší. Depay může hrát křídlo a je spíše podhrot do kombinace. Takového hráče jako je on jiného nemáme. Je jen otázka, jestli jeho předností může Xavi v jeho systému nějak využít.

21.07.2022, 11:37
NUKAN cechoma

Auba je daleko lepší a může také zahrát na křídle,sice mám Depaye rád ale je čas je u konce.

21.07.2022, 13:41

Škoda, variabilný útočník, použiteľný na viacerých miestach v zostave, ale musíme aj predávať a žiaľ to odnesie asi on a Frenkie.

21.07.2022, 11:42

,,, dúfam že sa to nejak,utrasie a ostane, ale aj FDJ,,,⚽

21.07.2022, 15:00

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat