NEYMARŮV ODCHOD JE BIZARNÍ, TVRDÍ XAVI

NEYMARŮV ODCHOD JE BIZARNÍ, TVRDÍ XAVI

Xavi tvrdí, že Neymarův odchod shledává bizarním a jeho rekordní přestup porovnává s odchodem Luise Figa.

Brazilský reprezentant, který v roce 2015 po boku Xaviho vyhrál Champions League, se po čtyřech sezónách v Barceloně, které mu vynesly dva ligové tituly a tři pohárové tituly, rozhodl změnit zaměstnavatele a za neuvěřitelných 198 milionů liber se přesunul k Paris Saint-Germain.

Bývalý kapitán Barcelony trvá na tom, že Neymarův přestup do hlavního města Francie byl překvapením a že vzbudil vzpomínky na šokující přestup Figa do Realu Madrid v roce 2000.

„Bylo to jeho rozhodnutí a musíme to respektovat. Je to jeho osobní volba. Dnes se hráči stěhují tam kam chtějí nejvíce. Ale nikdo si nedokázal představit, že opustí Barcelonu,“ řekl Xavi pro Le Parisien.

„Je to bizarní, že hráč nechce zůstat v Barceloně, je to velmi vzácné. Je to 17 let, co Luis Figo odešel do Realu Madrid a stejně jako v případu s Neymarem, bylo to jeho osobní rozhodnutí.“

„Nevím, jak se to událo, jestli proběhla nějaká setkání anebo nějaké rozhovory, existuje několik interpretací tohoto rekordního přestupu.“

37letý hráč, který aktuálně hraje v Kataru za Al Sadd vyhrál s FC Barcelonou osm titulů La Ligy a čtyři trofeje Champions League, se Španělskem se mu podařilo získat trofej mistrů světa a také Evropy. 

 Xavi přiznává, že byl překvapený, když viděl svého bývalého spoluhráče loučit se skrze krátkou zprávu na sociálních médiích.

„Rozumím, že fanoušci jsou naštvaní, protože Neymar nepodal řádné vysvětlení. Opustil Barcelonu, aniž by uspořádal tiskovou konferenci nebo něco podobného, ale tak to prostě je.“

„Uvidíme, jakým přínosem bude pro PSG. Jsem si ale jistý, že Barcelona nečekala, že někdo vyplatí jeho €222m výkupní klauzuli. Nyní s těmito penězi musí chytře posílit.“

Barcelona je spojována s přestupem Ousmane Dembeleho z Borussia Dortmund, který by měl nahradit Neymara a Xavi věří, že když se přestup stane skutečností a Ousmane se vypořádá s tlakem, který na něj bude vyvíjen, mohl by v Katalánsku uspět.

„Je to univerzální hráč se spoustou fyzické síly a také je velmi kvalitní po technické stránce,“ řekl na jeho adresu.

„Je mu 20let, což znamená dvě věci, má před sebou celou kariéru a musí ukázat, že je dostatečně mentálně vyspělý, aby dokázal hrát za klub jakým je Barcelona. Každý dobrý hráč má dnes cenu několika milionů eur.“


Zdroje: skysports.com



Diskuze

Moc nechápu tu histerii kolem odchodu Neymara a najednou ta nenávist. Odvedl tu kus práce, pomohl vyhrát trofeje a ještě jsme na něm neuvěřitelně vydělali. Ani neodešel k největšímu rivalovi na rozdíl od Figa, kde se ta nevraživost dá pochopit. To, že nechce být ve stínu Messiho je jasná věc, ale blbě se to říká jako odůvodnění odchodu. Na jednu stranu se nadává, jak ho PSG zlákalo, ale na druhou už nikomu nevadí, že zase my lákáme Coutinha a podobné nepostradatelné hráče z jiných klubů. Také je přeplácíme. Samozřejmě je to největší přestup v historii fotbalu, tak si nějaký článek zaslouží, ale tu histerii nechápu. Copak tak Juventus vyváděl, když mu odešel Pogba za poloviční cenu?

14.08.2017, 13:10
Peca0102 larnel

Mě překvapilo, no spíš zklamalo, že si vybral Francii. Tam, i když bude nejlepší, se bude vždycky řešit, že to holt není TOP liga.

15.08.2017, 17:28

Xavi for prezident! smiley

14.08.2017, 18:50

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat