Oba beci přišli na poslední chvíli. Jejich osudy se nicméně diametrálně liší

Oba beci přišli na poslední chvíli. Jejich osudy se nicméně diametrálně liší

Využijí přestávku na mistrovství světa k řadě rozhodnutí. FC Barcelona řeší nyní budoucnost Hectora Bellerína a Marcose Alonsa. Obránců, kteří na Camp Nou dorazili v posledních hodinách letního přestupového období a podepsali s klubem pouze roční smlouvy.

Pokud se nestane nic neočekávaného, ​​katalánský velkoklub neprodlouží smlouvu Hectoru Bellerínovi. Pravý obránce přinesl do týnu mnohem nižší úroveň, než se očekávalo. Sportovní vedení dokonce hodlá během zimy pořídit dalšího pravého obránce, tentokrát s potenciálem a zárukou kvality.

Ani přesto Barcelona nepovažuje příchod Bellerína za chybu, protože od nízkonákladové operace se nedalo čekat nic více po selhání příchodů zvučnějších jmen, Bývalý hráč Arsenalu také šel na Camp Nou zadarmo a navíc je jedním z nejhůře placených hráčů v týmu Barça (asi 400 000 eur ročně).

Nikdo jiný než José Mourinho nekontaktoval Barcelonu s žádostí o okamžitý přestup nebo hostování Hectora Bellerína do jeho AS Řím. Portugalský trenér se zoufale snaží získat pravého obránce. Kromě toho se o něj neustále zajímá i Real Betis, ale Barça chce nejprve vyzkoušet vyjednávání s AS Řím v naději na nějaký zisk z transferu.

Zcela jiná situace je u Marcose Alonsa, který pozitivně překvapil kádr svou defenzivní všestranností. Jedenatřicetiletý hráč, který přišel, aby zvýšil tlak na výkony Jordiho Alby, nastupoval více jako stoper. Přestože jeho výkony nebyly vždy excelentní, získal si si roli „nouzového“ pátého stopera po Piquého odchodu. Navíc by si měl vysloužit od klubu v nejbližších týdnech prodloužení smlouvy o dvě sezóny a navýšení platu.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Koho proboha mohl Alonso pozitivně překvapit defenzivní všestranností? Nebuďte slušnej, řekněte jméno smiley

02.12.2022, 15:39
David Kvapil absint

Mě svými výkony příjemné překvapil, jak vlevo tak na stoperovi.

02.12.2022, 16:33
absint David Kvapil

Jako třetí bek nebo pátý stoper teď po konci Piquého, proč ne. Ale vždy, když se k němu blíží míč, ježí se mi chlupy až na p*deli.

02.12.2022, 16:57

Bellerin bohužel fakt katastrofa. On to nikdy nebyl úplně top obránce, ale byl rychlý, mladý a v Arsenalu. No a tam takoví v té době hráli.

03.12.2022, 11:00

Alonso za ty prachy příjemně překvapil

04.12.2022, 15:48

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat