Ocenění The Best od FIFA se letos předávat nebude

Ocenění The Best od FIFA se letos předávat nebude

Deník Marca píše o plánech světové fotbalové federace zrušit letošní galavečer spojený s předáním cen The Best. Důvod je prostý - pandemie kolem koronaviru a z ní pramenící přerušení ligových soutěží. Lionel Messi by tak svůj loňský titul neobhájil a Cristiano Ronaldo mu jej nevzal.

Gianni Infantino se od začátku svého působení v pozici šéfa FIFA zaměřil na rozumná a uctivá rozhodnutí. Až doposud se se svými kolegy ve vedení rozhodli neodložit či úplně nezrušit Mistrovství světa klubů naplánované na prosinec tohoto roku v Abu Zabí. Včera však nicméně vyšla na povrch informace, že se světový šampionát dívek do dvaceti let přesunul na únor příštího roku a totéž stejný turnaj pro muže kategorie U17.

Změny se dočkalo i MS ve futsale. Zároveň se upustilo i od organizace již zmíněné akce, jelikož v některých zemích už došlo k úplnému anulování celého ročníku. V jiných se zase teprve čeká na návrat do normálu a tak by nedošlo k adekvátním a férovým podmínkám ke zhodnocení výkonů individuálních hráčů. Infantino si rovněž myslí, že právě teď není vhodný čas na to cokoliv slavit. U Zlaté kopačky se nicméně stále neví.

Francouzská, nizozemská i belgická nejvyšší soutěž už však byla předčasně ukonečna a předávat se nebude ani Zlatý míč, který magazín France Football předává nepřetržitě od roku 1956. Galavečer pod záštitou UEFA, kde se předává cena pro nejlepšího hráče Evropy, je na programu v poslední srpnové dny spolu s losováním základních skupin Ligy mistrů. Zde pak pravděpodobně dojde k přesunu a začátek nové sezony bude posunut.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat