Odveta Barcelony s Neapolí kvůli koronaviru před prázdnými tribunami? Realita nabývající na rozměrech

Odveta Barcelony s Neapolí kvůli koronaviru před prázdnými tribunami? Realita nabývající na rozměrech

Katalánský deník L´Esportiu přišel se zprávou, že odvetný zápas mezi Barcelonou a Neapolí v osmifinále Ligy mistrů UEFA může být sehrán bez diváků. Důvodem je koronavirus, který zachvátil starý kontinent. S tímto řešením přišla zdejší vláda.

Příští týden se uskuteční jedno z odvetných utkání osmifinálového kola UEFA Champions League, v němž poměří síly Barcelona a Neapol. První zápas hraný na San Paolu skončil remízou 1:1, ke které domácím určitě pomohli i fanoušci. Nyní se však zdá, že se Blaugranas na stejný komfort nebudou moci spolehnout.

Parlament katalánského autonomního území, konkrétně pak ministerstvo zdravotnictví, měli v sobotu dojít k rozhodnutí v otázce městského maratonu. Ten nakonec odsunuli z 15. března až na říjen. A u další velké události, kterou tento mezinárodní duel bude, se přiklánějí k variantě sehrát jej za zavřenými dveřmi.

Žádné finální rozhodnutí ještě nebylo vyneseno, nicméně pokud se podíváme na další pohárové zápasy s italskými celky, tak zjistíme, že ty už se bez diváků odehrají – ať už je to souboj Valencie s Atalantou, Getafe proti Inter či Říma a Sevilly. Italská nejvyšší soutěž se pak už bez publika obchází nějakou dobu.

Dokonce se spekuluje o tom, že se celá Serie A pozastaví. Ovšem zpět k duelu FCB proti Partenopei, které se mělo uskutečnit ve středu 18. března od deváté hodiny. Kanceláře na Camp Nou prodaly už 5 tisíc lístků, čili pokud budou tyto spekulace potvrzeny, bude to mít vliv i na klubovou pokladnu.

Nejvíce ale týmu dávají televizní práva a ty zůstávají bez změny. Podobná situace už nastala v listopadu roku 2017. V jeho první den totiž došlo na ligové střetnutí Barcy a Las Palmas, které doprovázely místní volby a s nimi spojené zákroky policie. LaLiga nechtěla duel odsunout a tak se hrálo pouze pro televizní diváky.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Ja bych zakazal akorat vstup italum,nevim proc by jsme na tom meli byt bity!smiley

09.03.2020, 20:40
felpod Tomas397

Jenom Italům? A proč? To není jen problém Itálie. To je problém celosvětový. Vyjmout z toho jen jeden stát je směšný...
A preferovat fotbal před zdravím je na hlavu.
Prostě je taková situace a všichni se tomu podřídit. Plakat jako malý děti, že někdo je na tom bitý, to je fakt úplně mimo...

10.03.2020, 10:19
Tomas397 felpod

Kdyz myslis

10.03.2020, 20:29

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat