Oficiálně: Ansu Fati se dočkal nové smlouvy a výkupní klauzule mu byla navýšena o 70 milionů eur

Oficiálně: Ansu Fati se dočkal nové smlouvy a výkupní klauzule mu byla navýšena o 70 milionů eur

Barcelona dosáhla dohody se zástupci své vycházející hvězdy Ansua Fatiho a došlo k dvouletému prodloužení jejich vzájemného kontraktu až do 30. června roku 2022. Součástí byla i změna výkupní klauzule – ta nyní místo původních 100 milionů činí 170 milionů eur a dalšího masivního navýšení se dočká při hráčově přesunu do áčka.

Jakmile se totiž Anssumane Fati Vieira, jak se nazývá tento rodák z Guiney-Bissau celým jménem, stane členem A-mužstva, jeho odkup by případného zájemce stál astronomických 400 milionů již zmíněné evropské měny. Vše bylo ve středu stvrzeno podpisy hráče i představitelů klubu. Kromě prezidenta Josepa Marii Bartomea se ceremoniálu zúčastnili členové jeho nejbližší rodiny a také mnozí činovníci katalánského giganta, jenž jej koupil v roce 2012 ze Sevilly.

V útrobách kanceláří na Camp Nou se vedle nich pohybovali také ředitel mládežnického fotbalu Silvio Elías, výkonný ředitel Óscar Grau, technický ředitel prvního výběru Éric Abidal se svým asistentem Ramonem Planesem a technický ředitel B-týmu José Mari Bakero. Po podepsání listin přišlo na řadu tradiční focení sedmnáctiletého ofenzivního záložníka u klubového znaku a vlajek a také krátké interview pro oficiální televizní kanál klubu zvaný Barca TV.

Pro mě je La Masia nejlepší školou na světě. Pomohla mi od prvního dne, kdy jsem dorazil a jsem nesmírně vděčný každému, kdo v ní pracuje. Všichni jsou úchvatní a hned od začátku jsem se naučil od každého a také mi byli podporou v těžkých časech. Pracovat každý den s nejlepšími je snem a rovněž odměnou. Od teď musím pokračovat v práci a to ještě tvrději, než předtím, abych i nadále dostával šance a pokračoval si v užívání. A zbytek přijde později,“ pravil Fati.

Dodejme, že Ansu Fati se narodil 31. října roku 2002 a do Katalánska přišel jako desetiletý společně s bratrem Braimou Fatim. Od té doby měl mladší z obou sourozenců, jenž dostal číslo 31, meteorický nástup na scénu, když se stal nejmladším barcelonistou, který kdy vsítil ligovou branku – bylo mu 16 let a 304 dní. Zároveň se pak stal i nejmladším hráčem Barcy, který nastoupil na domácím stadionu v základní sestavě či v rámci Ligy mistrů (debutoval proti BVB).


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat