Oficiálně: Shromáždění schválilo mechanismy pro oživení klubových financí

Oficiálně: Shromáždění schválilo mechanismy pro oživení klubových financí

FC Barcelona získala ve čtvrtek velmi významnou podporu díky většinové podpoře členů, pokud jde o návrhy představenstva, které mají zajistit návrat klubu na zdravé finanční základy. Mimořádná valná hromada schválila aktivaci dvou finančních mechanismů pro získání příjmů odhadovaných na přibližně 600 milionů eur z obou operací. Tato částka umožní uzavření finančního roku v zisku a poskytne možnost investic do týmu.

Členové jasnou většinou ratifikovali aktivaci převodu menšínového podílu (49,95%) ve společnosti Barça Licensing & Merchandising (BLM), kterou vlastní FC Barcelona a která je zodpovědna za vyjednávání licencí pro merchandising. Z 671 akreditovaných členů se hlasování zúčastnilo 646, přicemž 568 hlasovalo pro, 65 proti a 13 se hlasování zdrželo.

Většinovou podporu získalo také schválení prodeje až 25 % televizních práv z LaLigy jednomu či více investorům. Pro hlasovalo 494 členů, 62 proti a 13 se zdrželo.

Viceprezident marketingového oddělení Juli Guiu zdůraznil sílu a vliv BLM, která je hlavním zdrojem příjmu s velkým potencionálem pro další zlepšení díky síle značky FC Barcelona. Poukázal na sílu, kterou společnost prokázala v postpandemické době díky reaktivaci cestovního ruchu, domácím zápasům bez omezení a online prodejem prostřednictvím klubového e-shopu.

Prezident klubu Joan Laporta uvedl, že ocenění celé společnosti BLM se odhaduje na necelých 700 milionů eur a klub očekává, že převod zmiňovaných 49 % by mohlo klubu přinést částku mezi 200 a 300 milionů eur, přicemž bude zachována možnost zpětného odkupu.

K dalšímu bodu programu, který se týkal prodeje televizních práv, viceprezident pro finance Eduard Romeu vysvětlil, že klub díky tomuto aktivu vydělá okolo 165 milionů eur ročně a že jeho prodej předpokládá maximálně 5 % přijmu klubu, které klub chápe jako mírné. Klub očekává, že získá přibližně 200 milionů eur na každých 10 % svých televizních práv a neplánuje žádnou operaci, která by trvala déle než 25 let.

 


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Mají vůbec podobná hlasování smysl, když stejně vždycky jasná většina všechny návrhy podpoří?
V systému, kde chybí jakákoli opozice a lidé dostanou argumenty vždy jen jedné strany, to ale ani jinak dopadnout nemůže.

17.06.2022, 11:12
Migueli absint
Systémový administrátor

Nemají.

Přesně jak píšeš a je to tak vždy. I na kongresu fanklubů...prostě se otázka podá tak, že jsou pro skoro všichni. A pokud bychom byli proti, bude to znamenat minimálně katastrofu atd. Klasika.

17.06.2022, 12:25

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat