Oficiálně: Bojan Krkič odchází do MLS, bude hrát za Montreal Impact

Oficiálně: Bojan Krkič odchází do MLS, bude hrát za Montreal Impact

Kdysi obrovský talent ve službách Barcelony, Bojan Krkič, mění působiště. Po angažmá v Anglii, kde hájil barvy Stoke City, si vyzkouší, jaké to je hrát za oceánem. Vybral si jej totiž Montreal, kterému se upíše na rok a půl.

Bojan Krkič odchází po pěti letech z Britských ostrovů a jeho další kroky směřují do Kanady. Zdejší Montreal Impact, jenž nastupuje v severo-americké Major League Soccer, se stává jeho dalším působištěm a po evropské štaci míří do stále relativně exotické destinace.

Montreal byl klubem, který o mě projevil největší zájem. Měl jsem nabídky na setrvání v Evropě, ale tento přestup mě lákal. MLS je soutěží se spoustou talentů a rychle roste. Nemohu se dočkat, až si v ní zahraji. Jsem připraven fyzicky i mentálně a toto léto jsem opravdu tvrdě dřel,“ řekl rodák z Linyoly.

Dnes již osmadvacetiletý Katalánec se srbskými kořeny po otci vstoupil do akademie La Masia v devíti letech v roce 1999 a až do roku 2011 setrval v Barceloně. Pak následovaly přesuny – nejprve šel do Říma, odtud na hostování do AC Milána, po návratu do Barcelony byl hned poslán na hostování v Ajaxu a nakonec si jej vybrali ve Stoke City. Odtud si ještě stihl odskočit na dvě hostování a to do Mohuče a Deportiva Alavés.

V případě Bojana lze určitě hovořit o nenaplněném talentu, jelikož jednu dobu patřil k nejzářnějším teenagerům na světě. Svými výkony se mu chvíli dařilo statisticky překonat i mnohem zkušenějšího Zlatana Ibrahimoviče. Sužovaly jej však problémy s úzkostí, které byly spojené s obrovským očekáváním kladeným na jeho osobu a dokonce jej donutily odmítat pozvánky do španělské reprezentace, což přiznal loni v rozhovoru.

Dopis na rozloučenou se Stoke

Dnes nadobro končí můj čas strávený v roli hráče Stoke a tak si nemůžu pomoci a ohlížím se na všechny ty dobré časy, které jsem zde zažil a budou mít vždy speciální místo v mé paměti a srdci. Měl jsem tu čest hrát za klub v Premier League a užít si několik památných výher, stejně jako skórování proti někomu jako Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham a Arsenal, což patří bezpochyby mezi nejlepší vzpomínky v mé kariéře.

Nejdůležitější věcí je však pro mě poděkovat fanouškům za jejich neustálou podporu v průběhu mého působení v klubu. Fanoušci Potters zde stále byli a to jak v dobrých, tak špatných časech a nabízeli mi svou náklonnost, což je něco, čeho si opravdu vážím a nikdy na to nezapomenu. Rád bych se rozloučil jinak, ale někdy si nevyberete, jak se věci vyvrbí. Jedna věc je ale jistá – Stoke bude pro mě navždy jedním z nejvíce speciálních míst. Děkuji, fanoušci Potters.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

snad se chytí a bude se mu dařit

08.08.2019, 13:04
Pajinos clen_0548

taky bych mu to přál, zranění už měl dost a letos přes léto fakt makal (na Instagramu měl denně nějaké příspěvky z posilovny), tak uvidíme ... patřil mezi mé snad nejoblíbenější hráče a proto jsem si dovolil to vydat i zde :-)

08.08.2019, 13:51

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat