Oficiálně: FC Barcelona aktivovala čtvrtou finanční páku

Oficiálně: FC Barcelona aktivovala čtvrtou finanční páku

FC Barcelona oznamuje prodej 24,5 % Barça Studios společnosti Orpheus Media, kterou řídí Jaume Roures, za 100 milionů eur.

Orpheus Media je audiovizuální produkční společnost s dlouhou historií. Dohoda doplňuje již dříve uzavřený obchod se Socios.com z 29. července a pomůže urychlit růst digitální, NFT a Web.3 strategie klubu.

Prodej byl schválen na základě povolení valného shromáždění členů FC Barcelona, které se konalo v loňském roce. Touto investicí dávají strategičtí partneři v Barça Studios najevo důvěru v hodnotu projektu a budoucnost digitálního obsahu ve světě sportu.

Oficiální potvrzení tak přichází den před prvním utkáním španělské LaLigy. Barcelona se v sobotu večer utká na Camp Nou proti týmu Rayo Vallecano.


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Aneb není nad zodpovědné vedení, hrající ruskou ruletu. Prodat budoucnost, za teoretický příslib stabilizace v současnosti ..

12.08.2022, 15:18
asopunto KU420

Jeden trol z lonska zmizel a další se zjevil,nechápu co tě tu furt drží si zakomplexovaný člověk co tomu nerozumí a jen se snažíš být zajimavý

12.08.2022, 15:56
KU420 asopunto

Čemu nerozumím puňto? Co ti příjde tak racionálního na rozprodávání veškerého majetku a vytváření astronomických dluhů? Komplexy jsou pro pleb btw., neměl bys soudit druhé podle sebe;)

12.08.2022, 18:19
asopunto KU420

jasně nikdo tomu nerozumí a nějaký jouda z čech od pc by chtel řídit klub,prober se

12.08.2022, 18:58

Dávaj pozor, čo napíšeš, lebo môžeš byť označený za trola a to je hrozný údel. Naviac ani nie je zrejmé, za čo si vlastne vyslúžiš toto označenie, keďže nejaká kritika vedenia/hráčov je zapísaná v sieni slávy komentátora, no nejaká iná ti zas vyrobí označenie trol. Preto je najlepšie tu vôbec nepísať.

12.08.2022, 20:24

Očekáváné. Budeme tak moct zaregistrovat těch 7 posil. Tento rok by to ale chtělo vyhrát alespoň 1 velkou trofej, jinak nám budou miliardy protékat před očima...

12.08.2022, 15:35
blaugrana karlos

je to risk, ale urcite si kazdy radsej pozrie Barcu s Lewom, Raphinhom, Demebelem a pod., nez s Brajtvajtom, Adamom a De Jongom.

12.08.2022, 15:45
KU420 karlos

Máme momentálně 7 hráčů mimo EU a pravidla dovolují registrovat 3 .. ono to jde nějak obcházet alá stačí když má pas tvá žena viz Suarez, ale i tak to bude oříšek ..

12.08.2022, 18:20
absint KU420

A kolik z těch sedmi ještě nemá občanství nějaké evropské země? Žádné obcházení to není.

13.08.2022, 01:41

Tento prodej dává z ekonomického hlediska největší smysl, protože Barca studios nejsou profitabilní. Vidím to tak, že nám zkušená produkční společnost může pomoct k ziskovosti a my díky zbylým 75% podílu můžeme něco i vygenerovat v následujících letech.

12.08.2022, 15:46
blaugrana Gardal

uz teraz sa pise o rekordnych predajoch dresov, listkov a navstevafh Barca muzea...tie prichody hviezd to rozhybali proste...a myslim, ze ak dojde Leoš o rok, tak to bude dalsi marketingovy uragán

12.08.2022, 15:49
KU420 blaugrana

Není to i tím, že tam jednoduše téměř 2 roky nikdo nemohl? Popř se dostal pouhý zlomek zájemců ...

12.08.2022, 18:21
blaugrana KU420

takze keby Lewa a spol. neprisli, tak by sa to dialo tiez, hej?

12.08.2022, 19:27

Co na to tebas?? Staci to teda uz?

12.08.2022, 16:04
blaugrana pyspetr

isto to nebude stacit...ten promadridsky dedo bude robit problemy aj teraz

12.08.2022, 16:08

Mě naprosto fascinuje, kolik tady je odborníku na ekonomii a finanční management. Já celkem rozumím tomu, že tady nikdo nemá dobrý pocit z toho, že se prodává část aktiv klubu, ale ten shitstorm, co tu někteří předvádí, to si myslím opravdu nikdo z vedení nezaslouží. Naprosto s vámi souhlasím, že Laporta hraje tak trochu all-in, jinými slovy sází na okamžitý efekt a na to, že vyhrajeme alespoň jednu velkou trofej a dostaneme se co nejdál v LM, což logicky přináší zisky. Otázka zní, jestli je vůbec nějaká jiná cesta, jak se z toho absolutního chaosu, demagogie a totální nekompetentnosti v rámci nejvyššího managementu, kterou tu x let předvádělo předchozí vedení, dostat. Protože nepřivádět nikoho by s kádrem z minulé sezony jednoduše znamenalo, že nemáme šanci být konkurenceschopní v LaLize, natož v Evropě. Kromě kvality kádru je dnes základním předpokladem k úspěchu taky jeho šíře, jinými slovy, ideálně dvě zhruba vyrovnané jedenáctky, což je přesně to, co Xavi chtěl, aby vůbec mohl začít na něčem budovat novou Barcelonu. To, po čem tu mnozí volali a nad čím jsem kolikrát přemýšlel i já sám, je nepřivádět nikoho a klub ekonomicky uzdravit. To by ale bohužel netrvalo rok, ale tak tři. Což je v dnešním fotbalovém světě velice dlouhá doba, za kterou by nám velmi pravděpodobně kvůli špatným sportovním výsledkům ubývaly i nemalé zisky. Takže je to tak trochu cesta od desíti k pěti.
Ano, Laporta prodává část aktiv. Rád bych zdůraznil, že část, protože se tu někteří tváří, jako by bylo prodáno 80% veškerých aktiv klubu. Realita je taková, že je to pravděpodobně jediná možná cesta, jak klub ekonomicky stabilizovat, aniž bychom se nadále zadlužovali (protože ne, prodej aktiv se opravdu nerovná další dluh, jak už tu taky někdo plácal) a zároveň nastartovat po sportovní stránce, abychom začali být konkurenceschopní, což se pochopitelně rovná růstu a větším ziskům.

Shrnuto, podtrženo, nejsem rozhodně absolutní zastánce všech Laportových kroků, ale narozdíl od jiných zdejších “expertů” na všechno upřímně řečeno nevidím jinou cestu, kterou se z výkalů, které po sobě zanechalo minulé vedení, co nejrychleji dostat.

Visca el Barça!

12.08.2022, 20:19

1) Laporteu už tu něco hrál i při minulém prezidentování a skončilo to jen slušným dluhem.

2) Někteří se tváří, jako bychom prodali 80%, jiní zase, jako by to bylo úplně zanedbatelné. Rekonstruujeme stadion (na dluh, mimochodem), už tak budeme příští roky ochuzeni o velkou část příjmů, ty současné prodeje nás budou bolet.

3) Prodej aktiv není zadlužování se, ale v principu jde o to samé, jelikož se zbavujeme zisk generujících investic. Ty prachy nám chybět budou, což dost možná někdy v budoucnu budeme řešit dalšími půjčkami = zadlužením se.

4) Zda to dopadne velkým úspěchem, či bankrotem, zatím nikdo neví. Víme ale, že Laporteu sliboval, že nebude nutné aktivovat třetí páku. A už jsme u čtvrté. Zatím mu to tedy moc nevychází, odtud asi pramení ty obavy.

13.08.2022, 02:00
absint absint

To samozřejmě měla být reakce na VM.IV.

13.08.2022, 02:01
Andreas absint

Tak to, že Laporta zanechal dlh je síce pravda , ale reálne čísla nevidel nikto, len kvakajuci Rossell a Bartomeu. Oficiálny audit zrejme ani neprebehlo. Je tu však jedno Ale! :
Laporta za sebou zanechal najlepšie futbalové mužstvo všetkých čias, získal 6 trofejí v jednej sezóne a vyskladal káder , z ktorého sme žili ešte počas Rossela. Taktiež výška dlhu bola niekde na úrovni akceptovatelnosti k pomeru ziskov za športové úspechy.
Jeho náprotivok Bartomeu zanechal zdecimovane mužstvo, bez poriadneho úspechu , schopné prehrať s druholigistom na počkanie, po niekoľkých fatalnych prehrách v LM a dlhom presahujúcim 1,3 MLD eur. A obaja mali za sebou dve funkčné obdobia.
Tak mi povedz, prečo nemám Laportovi a spol dôverovať , ak za jeho menom sú najväčšie úspechy Barcelony v dejinách ?

13.08.2022, 07:15
absint Andreas

A neměl s tím nejlepším týmem náhodou tak trochu štěstí? Že už před jeho příchodem tam někde v juniorce běhal nějaký Messi s nějakým Iniestou, Xavim, Busquetsem a mnoha dalšími, kteří se brzy ukázali být jedněmi z nejlepších hráčů historie? Nikoho s nimi srovnatelného mimochodem od té doby La Masia vyprodukovat nedokázala, takže, pokud mi nechceš tvrdit, že se Laporteu osobně podílel na jejich tréninku, měl především obrovské štěstí na hráče. Ale ke cti mu slouží aspoň to, že je neprodal.
O to zarážející je však fakt, že skončil, i přes toto "najlepšie futbalové mužstvo všetkých čias", v červených číslech. Jaké dluhy po něm zůstanou s týmem, kde největšími ofenzivními hvězdami byli Luuk de Jong s Depayem?

13.08.2022, 11:08
Andreas absint

Si jak pokazené rádio. Laporta bol ten , kto podržal Rijakaarda a súhlasil s Pepom ako trénerom a vlastne on predurčili, že tá mladá kostra z LA Masie mohla hrať spolu. Alternatívou bol v tej dobe Mourinho, ktorý sám priznal, že jednali o možnosti návratu. A bol nepomerne úspešnejší v tej dobe ako Guardiola. Ale Laporta to nakoniec riskol s mladým Pepom a vyšlo to. Ak neriskujes , nič nedosiahnes. Príchodom Mourinha mohlo byť všetko inak a nemuselo to dopadnúť tak, že z tej generácie hráčov sme ťažili 10 rokov. Messi už vtedy uvažoval nad hosťovaním v Interi , Xavi bol blízko k AC atd.

13.08.2022, 11:25

No terajší prístup skupovania každého možného, aj hračov na hranici dôchodku za veľké prachy, a zbavovania sa odchovancov sa mi zdá opačný. Teraz asi Laporta cíti, že je to najlepšie robiť takto?

13.08.2022, 11:59
Andreas Smutnô Menenô Meno

Všimol si si ten impact na klub pri oznámení Lewu ako posily ? Jeho dres sa vypredal za hodinu. 57000 ľudí došlo len na prezentáciu . Tak predpokladám , že odpoveď už poznáš

13.08.2022, 12:09

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat