Oficiálně: Hiroki Abe přestupuje z Kašimy do Barcelony

Oficiálně: Hiroki Abe přestupuje z Kašimy do Barcelony

Namísto Takeho Kuba zamíří do zázemí FC Barcelony Hiroki Abe. Odchod mladíka oznámil jeho stávající klub Kašima Antlers už minulý týden v pátek a dvacetiletý záložník nebo útočník poletí do Španělska, aby zde absolvoval zdravotní prohlídku a podpis smlouvy.

Kašima Antlers potvrdila na svém webu, že přijala nabídku ze strany posledního španělského mistra na Hirokiho Abeho. Na klubové úrovni se jedná o střelce, ovšem v reprezentaci zastává o něco zataženější post. Sám hráč přiznal, že opustit Kašimu bylo „obtížné rozhodnutí“, nicméně dodal, že japonská liga je teprve na polovině cesty.

Mám však silnou touhu vyzkoušet nové výzvy v Barceloně,“ dodával Abe, který před nedávnem debutoval za áčko Japonska a to na Copě Américe, kam byla země vycházejícího slunce pozvána pořadatelskou Brazílií, v utkání s Chile. Už před více než týdnem se měl hráč rozloučit se svým teď už bývalým zaměstnavatelem, který za něj vyinkasuje kolem 1,1 milionů eur.

Abe, jemuž končila předchozí smlouva v lednu roku 2020, by měl v Katalánsku nastupovat za rezervu, která nově znovu spadá pod akademii La Masiu. Údajně by jej ale mělo pozorně sledovat i áčko a vyloučena není ani hráčova účast na blížícím se letním turné v Japonsku. Jedná se o talentovaného hráče, který je podobný odchovanci barcelonské akademie Takefusovi Kubovi.

Ovšem zpátky k Abemu, který dostal výkupní klauzuli 40 milionů eur. Pokud se však stane součástí hlavního výběru Blaugranas, tato částka se zvýší o dalších 60 milionů. Přítomni podpisu smlouvy byli ředitel Silvio Elías, sportovní manažer a šéf mládežnické kopané Josep Segura a koordinátoři tohoto oddílu Guillermo Amor s Josém Marim Bakerem.

Rodák z Tokia přišel do Kašimy v roce 2017 poté, co si odbyl angažmá v STFC Tokiu a Hirošimě Setouči. Už po prvním roce byl zvolen mladým hráčem sezony a letos odehrál 14 utkání, ve kterých dal po jedné brance v lize i v poháru. Kromě japonského superpoháru už se mu dokonce povedlo vyhrát také asijskou Ligu mistrů, ve které odehrál 15 zápasů a zaznamenal 2 kanadské body za gól a asistenci.

V rámci japonské reprezentace nastupoval za výběry U19 a U20. Příští rok jej čekají domácí Olympijské hry, kde by neměl chybět v týmu pořadatelské země, za jehož áčko si připsal 3 starty. Kromě již zmíněného utkání s Chile, v němž Japonci dostali 4 branky a žádnou nedali, nastoupil i ve skupinových zápasech s Uruguayí a Ekvádorem, které skončily remízami 2:2 a 1:1.


Zdroje: fcbarcelona.com, sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat