Oficiálně: Jordi Cruyff v létě opustí Barcelonu

Oficiálně: Jordi Cruyff v létě opustí Barcelonu

Jordi Cruyff nebude v Barceloně pro příští sezónu pokračovat. Klub v oficiálním prohlášení oznámil, že současný sportovní ředitel k 30. červnu skončí.

Přestože trenér Xavi za Cruyffa loboval, aby ve své pozici i po odchodu Alemanyho zůstal, jeho pravá ruka se rovněž rozhodla pro odchod a Jordi Cruyff tak nebude ve funkci sportovního ředitele pokračovat.

Prohlášení klubu:

Sportovní ředitel FC Barcelona Jordi Cruyff na konci aktuální sezóny neprodlouží smlouvu z důvodu nových sportovních výzev. Své rozhodnutí oznámil toto úterý ráno prezidentovi Joanu Laportovi na emotivním setkání. 

Cruyff řekl, že je odhodlán a ochoten pomoci klubu v přechodu na novou výkonnostní strukturu a nabídne svou plnou podporu při uzavírání zbývajících operací na letním přestupovém trhu. Také upřímně poděkoval prezidentovi za důvěru a šanci, kterou mu dal před dvěma lety. Po vynikající kariéře sportovního ředitele a trenéra mládežnických kategorií opustil 1. září 2021 čínský klub Shenzhen FC a stal se součástí nového projektu FC Barcelona.

Během dvou sezón zde Jordi Cruyff sehrál důležitou roli při rekonstrukci prvního týmu několika důležitými rozhodnutími. Prokázal také dobrou schopnost navazovat dobré vztahy s ostatními klubovými trenéry.

FC Barcelona děkuje Jordimu Cruyffovi za jeho přínos jako člena sportovní komise a přeje mu hodně štěstí v jeho budoucí profesionální kariéře.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

A pro zmenu se pise, ze Alemany nakonec zustane. 😀👀

17.05.2023, 14:40
Myšák Tarja
Systémový administrátor

Se queda 😎

17.05.2023, 16:31
felpod Tarja

Je to tak... Alemany zůstává a místo Jordiho přijde Deco.
Ten u nás sice druhou sezónu pracuje jako skaut, ale s funkcí sportovního ředitele má nulovou zkušenost...

17.05.2023, 21:38

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat