Oficiálně: Juan Miranda odchází na dvouleté hostování do Schalke

Oficiálně: Juan Miranda odchází na dvouleté hostování do Schalke

Novou posilou hornického klubu sídlícího ve městě Gelsenkirchen se v rámci zápůjčky na dva roky stává Juan Miranda z Barcelony. Mladý levý bek byl původně na cestě do Marseille, ale nakonec míří do Bundesligy.

FC Schalke a FC Barcelona dosáhli společné dohody o hostování hráče Juana Mirandy z druhého jmenovaného celku do prvního a to s délkou trvání do 30. června 2021. Devatenáctiletý obránce dostal už i své číslo a u S04 bude nosit trojku.

Juan patří k nejtalentovanějším levým obráncům v aktuálním španělském fotbale a jako mladík byl pravidelným hráčem ve výběru do devatenácti let + si zahrál za A-tým Barcelony. Je úžasné, že jsme jej podepsali,“ pravil krátce po oznámení kouč David Wagner.

Dáme mu čas na adaptaci na život v Německu, aby zde mohl naplno využít svůj sportovní potenciál,“ dodával. K dohodě se vyjádřil i šéf sportovní sekce Die Königsblauen, Jochen Schneider. „Hodně klubů nabízelo Juanovi hostování, ale on se rozhodl rozvíjet jako hráč zde.

„Jsem šťastný, že je dohoda hotová a doufám, že zažiji dobrou sezonu a budu se na ní podílet,“ popisoval své pocity Miranda, který však ještě nenaskočil do dnešního utkání v rámci 3. kola Bundesligy proti Herthě Berlín, v němž Schalke zvítězilo suverénně 3:0.

Dodejme, že produkt akademie Realu Betis, v níž působil mezi lety 2008 a 2014, vyhrál loni se španělskou deveatenáctkou Euro a o dva roky předtím se radoval v o dva roky mladším výběru. S ním se pak v roce 2016 stal i poraženým finalistou na Mistrovství světa.

Na klubové úrovni vyhrál v roce 2018 Mládežnickou ligu UEFA a ačkoliv byl převážně členem třetiligového rezervního výběru, dne 11. prosince si připsal svůj debut za áčko a to při remíze 1:1 proti Tottenhamu pod hlavičkou skupinové fáze Ligy mistrů.

Rodák z Olivares má tržní hodnotu 5 milionů eur a součástí hostování není opce o trvalém odkupu. Tento 185 centimetrů vysoký levák měl původně namířeno do Olympique Marseille, ale na poslední chvíli se rozhodl kývnout na nabídku do německé nejvyšší soutěže.


Zdroje: schalke04.de



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat