Oficiálně: Kanadský reprezentant Ballou Tabla odchází zpátky do Montrealu

Oficiálně: Kanadský reprezentant Ballou Tabla odchází zpátky do Montrealu

Z Barcelony odchází po pouhém roce Jean-Yves Ballou Tabla, který se vrací do svého mateřského celku Montreal Impact na hostování do konce tohoto kalendářního roku, kdy končí zdejší sezona.

Jean-Yves Ballou Tabla zamířil už před dvěma dny zpátky do Kanady, kde bude působit v dresu Montrealu Impact. Z něj na začátku roku 2018 přicházel do Barcelony jako jeden z cílů Josého Mariho Bakera, nicméně čas ukázal, že pro něj v kádru modro-bordových není místo.

Rodák z Abidjanu v Pobřeží slonoviny, který ale vyrůstal v Quebecu, odešel dokonce v lednu letošního roku na hostování do Albacete, které hraje druhou španělskou nejvyšší soutěž, ovšem neprosadil se ani tam. Nyní se tak vrací tam, odkud přišel a setká se zde s ex-barcelonským Bojanem Krkičem.

Dodejme, že Ballou Tabla je produktem akademie montrealského celku a v Barceloně má smlouvu do roku 2021 s možným prodloužením o další dva roky. Jeho výkupní klauzule činí 25 milionů v prvních třech letech a o 50 více ve zbývajících dvou. Tržní hodnotu má však pouze 500 tisíc eur.

S Barcelonou byl tento dvacetiletý křídelník se silnější pravou nohou u vítězství v Mládežnické lize UEFA v ročníku 2017/18. Ballou Tabla, jenž měří 174 centimetrů, debutoval v áčku kanadského národního týmu loni v říjnu a zatím odehrál 2 zápasy po pěti ve výběru U17 a sedmi v tom o tři roky starším.


Zdroje: fcbarcelona.cat, sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat