Oficiálně: Odveta osmifinále Ligy mistrů mezi Barcelonou a Neapolí se odehraje bez diváků

Oficiálně: Odveta osmifinále Ligy mistrů mezi Barcelonou a Neapolí se odehraje bez diváků

To, o čem se na začátku týdne hojně spekulovalo, se stalo skutečností. Barcelona vydala před chvílí prohlášení, v němž informuje o faktu, že blížící se druhé utkání v rámci osmifinále Ligy mistrů UEFA sehrají Katalánci proti Neapoli bez přítomnosti publika. Důvodem je koronavirus, jenž postihl celou Evropu.

Zápas UEFA Champions League mezi týmy FC Barcelona a SSC Neapol, který se má odehrát ve středu 18. března letošního roku, bude nakonec sehrán bez divácké kulisy. Rozhodnutí učinila v úterý ráno Katalánská regionální vláda (Generalitat de Catalunya) po setkání s představiteli Blaugranas v prostorách jejího ministerstva zdravotnictví.

Jde o rozhodnutí, k němuž klub sáhl ze zdravotních důvodů nejen v rámci země, ale i celého kontinentu, které jsou důležité. Klub aplikuje toto rozhodnutí s podporou katalánského lidu a tak šlo o krok z čistě zdravotního hlediska,“ řekl Joan Guix, tajemník zdravotnického oddělení vládního orgánu v severovýchodní oblasti Španělska.

Za Barcu vystupovali výkonný ředitel Óscar Grau, dále činovník Albert Soler a šéf lékařské sekce Ramon Canal. Ti si uvědomovali vážnost situace, avšak hledali způsob, jak by se na tribuny dostali aspoň držitelé pernamentek. Nakonec však přijali vládní doporučení v plném rozsahu a hráči tak budou hrát za ticha, jako před třemi lety v lize.

Cílem je zredukovat počet infikovaných a jednou z prvních věcí, které se musí vzít do úvahy, je vyhýbání se velkým shlukům lidí, udržování bezpečné vzdálenosti a zde i přidaného motivu v podobě faktu, že nejen tým, ale také fanoušci pocházejí z Itálie, kde se v pondělí zavřely na základě zdravotních důvodů hranice,“ dodával Guix.

Deník Mundo Deportivo zveřejnil zprávu, že FCB přijde o 4 a půl milionu eur při vrácení peněz za vstupenky. Aktuálně nehrozí, že by členové výpravy Partenopei nemohli odletět z Itálie, ovšem vzhledem k dynamice průběhu celého dění se nedá vyloučit, že se objeví nějaká dodatečná opatření a kroky k rychlému vyústění tohoto problému.

Dodejme, že italské autority v průběhu včerejška zastavily veškerá sportovní klání včetně Serie A – kde se doposud hrálo za zavřenými tribunami – minimálně do 3. dubna. Ke stejnému kroku se uchýlili včera, resp. dnes, i zástupci nejvyšších lig v Česku a na Slovensku. Vinit za to lze růst nových případů nákazy v posledních hodinách.


Zdroje: fcbarcelona.com, fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat