Oficiálně: První ligové El Clásico netradičně ve středu 18. prosince

Oficiálně: První ligové El Clásico netradičně ve středu 18. prosince

Ligová asociace dnes zveřejnila termíny několika kol, včetně toho, v jehož rámci se utká Barcelona s Realem Madrid. Původně sobotní říjnový duel se nakonec stal středečním prosincovým, jelikož proběhne v 18. den tohoto měsíce od osmé hodiny večerní.

Dohrávka 10. kola LaLigy Santander sezony 2019/2020 mezi FC Barcelonou a Realem Madrid CF se uskuteční ve středu 18. prosince 2019 od 20:00 SEČ. Tak zní oficiální stanovisko vedení ligové soutěže a ten určitě vzbudí vlnu kontroverze. Uprostřed týdne se El Clásico hrálo pouze v poháru.

V původní termín 26. října se hrát nemohlo kvůli „výjimečným událostem“, jak znělo v rozhodnutí soutěžní komise Královské španělské fotbalové federace a bylo na klubech, aby si našly termín. Následovaly tahanice s prezidentem Javierem Tebasem kvůli televizním právům.

Nakonec se bude jednat o předposlední zápas Katalánců před sváteční odmlkou, v němž se budou snažit navázat na výbornou bilanci z posledních zápasů. V minulém ročníku se narodily ligové výhry 5:1 na Camp Nou a 1:0 na Santiagu Bernabéu. K tomu přidali vyřazení archrivala z Copy del Rey.

Bude se jednat o zápas, který hodně napoví, jakým směrem se bude dále ubírat čelo tabulky. Jak Barca, tak Los Blancos mají shodně po pětadvaceti bodech a prvně jmenovaní vedou díky rozdílu ve skóre. Dodejme, že na úvod prosince vyzvou barcelonisté venku ještě 3. Atlético Madrid.

LFP pak ještě potvrdila data zápasů v rámci 17. až 19. kola. V tom prvním zmíněném pojedou svěřenci Ernesta Valverdeho na zrádnou Anoetu, kde se tamnímu San Sebastianu postaví v sobotu 14. prosince od 4. hodiny odpolední. Ve stejný čas přivítají o týden později doma Deportivo Alavés.

Prvním zápasem v kalendářním roce 2020 bude městské derby s Espanyolem hrané na Cornelle v sobotu 4. ledna, tentokrát však až v 9 hodin večer. V rámci posledního měsíce tohoto roku pak na Barcelonu čekají ještě domácí zápas s Mallorkou a výjezd do Milána na Inter.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Skvěle , zrovna se mi skoro trefili do narozenin a ještě do termínu, kdy budu v Barceloně :-)!!! Takže za mě spokojenost

13.11.2019, 17:09

pokud si nakonec přehodím ty dva dny staré dovolené a použiju na leden už novou, tak to bude solidní začátek dlouhého volna, nicméně chápu lidi, kterým to nesedí smiley toto má být o víkendu a v primetime pro Evropu, nikoliv furt ohýbat hřbet kvůli marketingu v Asii někde

13.11.2019, 17:17

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat