MESSIHO "PŘEKVAPIL" RONALDO, DEMBÉLÉ JE OPĚT MIMO HRU

MESSIHO "PŘEKVAPIL" RONALDO, DEMBÉLÉ JE OPĚT MIMO HRU

FC Barcelona se po náležitém úspěchu 5:1 s Olympique Lyon dostala do čtvrtfinále Ligy mistrů. Lionel Messi byl zase mužem večera, Ousmane Dembélé má opět problémy.

Nejen díky (ke konci suverénnímu a zaslouženému) vítězství 5:1 nad Lyonem Barcelona  letos v Lize mistrů platí za jednoho z favoritů na titul. Po závěrečném hvizdu se Messi a spol. mohli spokojeně obejmout. Jeden z hráčů Barcy však takovou radost neměl. Ousmane Dembélé, který měl před odvetou menší svalové problémy, a proto nejdříve seděl na lavičce, se však nakonec ukázal jako žolík. Začaly ho ale znova trápit bolesti na levém stehně, se kterým už měl dříve potíže.

Vedení se bálo nejhoršího. Ve čtvrtek večer Katalánci oznámili, že Francouz bude kvůli natrženému dvojhlavému stehennímu svalu na levé noze mimo hru "jen" na tři až čtyři týdny. Radost z jeho třetí branky v Lize mistrů v této sezoně tedy netrvala příliš dlouho.

Oči všech ve středeční večer ovšem směřovaly na jiného ofenzivního hráče: Lionel Messi byl se dvěma góly a dvěma asistencemi opět hráčem zápasu. Před vrcholem sezony se Argentinec přímo podepsal už na 56 gólech (36 gólů, 20 asistencí). Jeho dlouhodobý rival Cristiano Ronaldo má pro srovnání na kontě "pouze" 36 gólů a asistencí. Právě jemu Messi po tříbrankovém gala s Juventusem proti Atletiku Madrid složil poklonu. "To, co Cristiano s Juventusem předvedli na mě udělalo dojem - bylo to velké překvapení. Myslel jsem si, že bude Atletico silnější. Pro Cristiana to byl díky hattricku velký večer." 

Messi řadí k favoritům i Ajax

131. odehraným zápasem v Lize mistrů mezitím Messi přeskočil Iniestu. Teď se zaměřuje na pátý titul v nejprestižnější soutěži. Nebude to ale jednoduché. "Jsou tady ještě hodně dobré týmy: City, Juventus a taky Ajax, který má skvělý, mladý tým, který se ničeho nebojí. Liverpool taky ukázal, že má hodně síly." 

Gerard Piqué, který znova pěl chválu na Messiho, má na to stejný názor. "Nejsme automaticky favoritem, když je venku Real, Bayern nebo PSG," popisoval středový obránce. Samotný Pique se v této sezoně už posedmé zapsal na seznam střelců a žebříčku nejlepších střelců Katalánců se aktuálně řadí na páté místo za Messiho (36), Luise Suáreze (20), Dembélého (14) a Coutinha (9). Za stavu 4:1 si naběhl dopředu a čekal u vzdálenější tyče, kde ho příkladně využil Messi. Není žádným tajemstvím, že je i Piqueho cílem finále 1. června v Madridu.

 


Zdroje: www.kicker.de



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat