Olympijský stadion Lluís Companys je připravený na pohár Joana Gampera

Olympijský stadion Lluís Companys je připravený na pohár Joana Gampera Foto: Tomáš Škurek

Klub zahájil práce v prosinci 2022 s plánovaným harmonogramem akcí v několika fázích, přičemž úpravy kombinoval s harmonogramem akcí na olympijském stadionu v posledních měsících.

Estadi Olímpic Lluís Companys je nyní připraven na zítřejší zápas s Tottenhamem, který se hraje u příležitosti Joan Gamper Trophy. FC Barcelona tak prakticky dokončila rekonstrukci nového domova FC Barcelona do listopadu 2024, zatímco na Spotify Camp Nou probíhá část přestavby. Jelikož však klub musel v posledních měsících skloubit práce na Montjuïcu s harmonogramem akcí na Olympijském stadionu, dojde ještě k drobným úpravám, které budou dokončeny po zítřejším zápase. Stadion tak bude připraven na první ligový zápas v roli hostitele, který se uskuteční 20. srpna proti Cádizu.

Práce na projektu Espai Barça pokračují podle plánu a v rámci převodu užívání objektu, na němž se dohodla barcelonská radnice prostřednictvím společnosti Barcelona de Servicios Municipales (BSM), která je správcem olympijského stadionu, zahájil klub v prosinci 2022 adaptační práce. Mezi prostory, které prošly zásadní proměnou, patří pohostinské prostory, pokladny, novinářské tribuny, šatny a hřiště. Kromě toho byl také zrekonstruován systém odvodnění, zavlažování a úpravy vody a instalována nová nádrž na vodu, stejně jako všechny soutěžní systémy a televizní vysílání. Tyto rekonstrukční práce byly nezbytné pro přizpůsobení zařízení potřebám klubu a požadavkům ligy a mezinárodních soutěží.

Mezi další akce, které byly provedeny na stadionu Estadi Olímpic Lluís Companys, patří mimo jiné úprava sportovního osvětlení, předinstalace přístupových turniketů k branám a také telekomunikačních sítí, přemístění generátorů a montáž jedné z tribun televizních komentátorů. Dále výměnu tribunových sedadel na stávajících koncertních evakuačních trasách, instalaci sedadel ve VIP zóně a instalaci systémů pro sportovní soutěže - VAR, sledovací kamery, ofsajdové kamery - a montáž sedadel a branek. Dále byly instalovány stánky na prodej vstupenek, merchandising a OAB (Oficina de Atención al Barcelonista).

Postupné renovační práce
Klub zahájil renovační práce v prosinci 2022, přičemž plánovaný harmonogram činností je rozdělen do několika fází. První fáze probíhala od data zahájení do 18. dubna; druhá fáze prací probíhala ve dvou oknech mezi již uzavřenými akcemi na Montjuïcu, první okno od 4. května do 12. května, druhé od 11. června do 3. července. A konečně třetí fáze začala 24. července a bude dokončena před zápasem prvního týmu mužů FC Barcelona proti Cádizu 20. srpna.

Plán mobility pro Montjuïc
FC Barcelona spolupracuje s městskou radou Barcelony na společném plánu mobility pro ty, kteří potřebují ve dnech zápasů cestovat na Montjuïc. Doporučuje se cestovat s předstihem a tři hodiny před začátkem zápasu bude omezen přístup soukromých vozidel na horu. Oblast nejblíže stadionu bude pro dopravu uzavřena a do oblasti kolem Olympijského kruhu bude povolen vjezd pouze čtyřkolovým vozidlům, která budou mít akreditaci. Policie bude odstraňovat vozidla zaparkovaná na nepovolených místech. V případě motocyklů bude umožněn vjezd a parkování v oblastech v blízkosti stadionu maximálně 3 500 motocyklů.

Pokud jde o veřejnost, která se chystá sledovat zápas, doporučujeme, aby se na stadion dostala pěšky, veřejnou dopravou nebo na kole a pokud možno se vyhnula soukromým vozidlům. Účastníky rovněž žádáme, aby si předem stáhli vstupenky a vstoupili příslušným vchodem a branou. Závěrem je třeba připomenout, že na stadionu nebude k dispozici prostor pro úschovu zavazadel.


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Myšák
Systémový administrátor

Tak to vypadá, že si budu muset brát s sebou na zápasy dalekohled 🔭

07.08.2023, 19:04

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat