Oriol Busquets: Chci si vybojovat místo v prvním týmu Barcelony

Oriol Busquets: Chci si vybojovat místo v prvním týmu Barcelony

V rozhovoru pro novinářskou agenturu EFE se Oriol Busquets - aktuálně zapůjčený do služeb nizozemského FC Twente Enschede - nechal slyšet, že bude bojovat za svůj „flek“ v áčku Barcy a počítá s tím, že bude moci přesvědčit kouče Quiqueho Setiéna v rámci předsezonní přípravy. Dále pak tento jednadvacetiletý záložník zhodnotil své současné hostování v Eredivisii a chybět nemohl ani komentář k aktuální světové situaci.

Chci vybojovat místo v prvním týmu, to je můj velký sen. Budu pracovat a vydávat ze sebe to nejlepší, aby se to stalo. Doufám, že předsezonu strávím s hlavním výběrem Barcelony a pokusím se dokázat, že jsem na správné úrovni, abych hrál za tento tým, ačkoliv si uvědomuji, že to je velice obtížné, neboť úroveň v Barceloně je extrémně vysoká. Jde o nejlepší klub na světě a já jej miluji a chci v něm být úspěšný.

Po mnohaletém úsilí a práci vidím tento cíl o něco blíže a já chci zabojovat, aby se z něj stala realita. Hodlám ze sebe vydat vše a využít každé příležitosti, protože těch, které se musí využít, je velmi málo. Pokud se to tento rok nepovede a budu muset jít znovu na hostování, budu na něj odcházet s úmyslem pokračovat ve vývoji a učení a vrátit se po tom roce se stejnou touhou dokázat, že jsem na správné úrovni k tomu v Barceloně uspět.

Ročník v Twente byl nepravidelný a bylo to nahoru dolů. Měl jsem trpký pocit z toho, že jsme nemohli dohrát sezonu, ale jinak jí hodnotím velice pozitivně. Opustit komfortní zónu a Barcelonu je vždy obtížné, ale já si vedl dobře. Vyspěl jsem a to hlavně v kontextu postavení se překážkám. V Barceloně si trochu zvyknete na to, že prohrajete pouze hrstku zápasů a když z ní odejdete, uvědomíte si, že ne všechno je tak pěkné, jak se zdá.

Zpočátku to může být těžší, protože se domníváte, že neděláte některé věci správně, ovšem takové situace pomáhají ve vývoji. Vrátím se s velkou touhou ukázat všechno, na čem jsem zapracoval. Hrál jsem téměř pořád a to jak ve středu pole, tak na pozici středního obránce, která pro mě byla nová. Získal jsem univerzálnost, která mi může v budoucnu pomoci získat více příležitostí k zápasu. Pokud budu moci být v A-týmu, zahraji na každé pozici.

I v bráně, bude li to zapotřebí. (smích) Ukončit sezonu bylo neférové a těžké rozhodnutí. Nikdy to nebude fér pro každého a mě to přijde více či méně v pořádku - zdraví je na prvním místě před fotbalem. Od doby, kdy byl přerušen, je ta situace velmi delikátní. Karanténa zde není tak restriktivní, jako ve Španělsku. Spousta obchodů je zavřená, ale drtivá většina zůstává otevřena. Každý může jít volně na ulici, ale nemůže vás být více než 3-4 ve skupině.

Snažím se sledovat průběh karantény ve Španělsku, jelikož situace je vážná. Já chodím pouze do supermarketu.“ Dodejme, že rodák ze Sant Feliu de Guíxols v Gironě si připsal celkem 21 ligových startů a k nim přidal 2 pod hlavičkou národního poháru zvaného TOTO KNVB beker. Za 1 855 odehraných minut stihl nahrát na jeden gól v lize a uviděl 2 žluté karty. Dodejme, že smlouva 185 centimetrů vysokého defenzivního štítu s FCB vyprší příští rok v červnu.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat