Oriol Romeu zřejmě bude hráčem Barcelony, kdo to ale je?

Oriol Romeu zřejmě bude hráčem Barcelony, kdo to ale je? Foto: Patrik Janačík

Xavi Hernández bude mít již brzy svou náhradu za Sergia Busquetse na post defenzivního záložníka a tou by měl být nakonec odchovanec Barcelony, Oriol Romeu.

Jak informovalo dnes dopoledne Mundo Deportivo, tak Oriol Romeu už s Gironou ani netrénoval a dokonce přišlo s informací, že Romeu se odebral do Barcelony na lékařské vyšetření, které podpis 31-letého záložníka umožní. Všechno v poledne potvrdil na svém twitteru Fabrizio Romano, který také přidal, že Barcelona dosáhla s Gironou dohody, do které bylo zahrnuto i roční hostování Pabla Torreho v Gironě. Barcelona by za španělského záložníka měla zaplatit Gironě 4,5 milionů euro, což je o víc jak polovinu méně, než co původně klub nedaleko Barcelony požadoval.

Oriol Romeu se vrátí na Camp Nou se smlouvou na dvě sezony plus opcí na třetí rok a na základě odehraných zápasů a vstřelených gólů. Přizpůsobení jeho platu ekonomické realitě klubu nebylo ve vyjednávání překážkou, protože akceptuje poměry klubu a protože od začátku byla jeho touha vrátit se zpět do Barcelony, proto byl ochotný přijmout cokoliv klub nabídne. Zelenou dostal před týdnem a hráč se staral pouze o svůj příchod do Barçy.

Barcelona do svých řad získá španělského defenzivního záložníka, kterému bude 24. září 32 let a měl by převzít roli Sergia Busquetse, který se rozhodl odejít do USA. Oriol Romeu Vidal začínal v roce 2004 v barcelonské La Masía po přestupu z Espanyolu a ddošel si přes mládežnické kategorie až pro šanci v prvním týmu, kde se ale neuchytil a jako hráč rezervního týmu přestoupil v roce 2011 do londýnské Chelsea. Ani v Londýně se mu ale nepodařilo získat si silnější pozici a odešel na hostování nejprve do Valencie a následně do Stuttgartu. Natrvalo odešel z Chelsea až v roce 2015 a to do Southamtonu, ve kterém už se konečně dokázal Romeu prosadit a odehrál 256 zápasů, vstřelil 8 gólů a na 6 přihrál. Zpět do Španělska se vrátil loňské léto a to do Girony, kde si připsal 34 zápasů a 2 góly. Španělský záložník vyniká především defenzivní prací a je velmi silný v osobních soubojích.


Zdroje: fcbarcelonanoticias.com, mundodeportivo.com, twitter.com



Diskuze

Totální zoufalství. Reálně ho nemůže nikdo pochválit a nejlepší budou ty kecy typu... Nesoudit předem, klub ví co dělá a podobně. Tenhle přestup je Šaškárna bez šance na úspěch a pokud budeme tyto kroky chválit a hledat v tom něco pozitivního, tak se dlouho nikam neposuneme. Jo a přijde teď, nebo až jako Roque 2024? 🤣

17.07.2023, 18:18

Kdo mohl předpokládat že Sergio skončí,takový mladík a on skončí.Plný souhlas zoufalství ale když je kapsa prázdná tak život je zoufalství.

17.07.2023, 19:17
tomise63 René

Sergio byl naprosto skvělý na svém postu,ale poslední rok už se trápil!To,že skončí nebylo rozhodnutí ze dne na den.Pokud je to ironie ,tak souhlasím.

18.07.2023, 12:27
Reekwon
Senior editor

Tomuhle opravdu příliš nerozumím. Doufám, že Xavi ví, co dělá, protože jednou už totálně přestřelil a to s Torresem. Tohle nás sice bude stát o pěkný balík méně, ale všude kde se o něm píše, tak ho nikdo nebere vážně a spíš se všichni ptají "proč?". Za mě bylo jednodušší tu pozici dát Nicovi, než zkoušet takovýto experiment s hráčem, který když vybouchne, tak se ho 2 roky nezbavíme. Osobně doufám, že Nico dostane šanci a Romeu bude spíš jen náhradník, protože dost pochybují, že ve 32 letech jsme objevili nějaký gem na pozici defenzivního záložníka.

17.07.2023, 19:19

Za mě může jedině překvapit. Horší, než Eric na DM to být nemůže. Určitě budeme hrát na 4 záložníky a někoho na střídání potřebujeme. Snad jen není v plánech na základ 😁

17.07.2023, 20:31

Prostě takový Paulinho. Splní svoji práci a i možná něco navíc, případě potřeby přitvrdí a je za babku.

17.07.2023, 22:42
Reekwon Klokanomet
Senior editor

To si vůbec nemyslím. Paulinho dával smysl, protože přišel ve 29 letech, do hotového týmu, kam nepřišel hrát základ na tahle důležitou pozici. Přišel do týmu, který měl ve svých řadách Messiho, Suáreze, Iniestu, Busquetse nebo Rakitiće a přišel plnit roli střídajícího. Tady to ale vypadá, že Romeu přijde hrát jasný stavební kámen celé zálohy a to je to děsivé.

18.07.2023, 06:15
Andreas Reekwon

Tomu neverím. Pedri, Gavi, De Jong , Ilkay je pravdepodobne základná kostra . S tým, že Frenkie s Ilkayom sa môžu dopĺňať , ak jeden pôjde vyššie , druhý sa stiahne. Takto to v podstate mal Gundo aj v City. Jasné , Romeu nieje žiadne terno , ale je odchovanec a rolu DM si aj v Sotone plnil viac ako dobre. Hral tam základ 6 sezón a stíhal tempo PL. Nieje to rozdielový hráč , ale takých nám teraz ani netreba keďže máme šikovnú zálohu. On si to svoje odmaka. Iné nepotrebujeme.

18.07.2023, 09:39
Reekwon Andreas
Senior editor

Možná máš pravdu, ale pro Xaviho má být pozice defenzivního záložníka velmi důležitá, jak už mnohokrát bylo naznačeno i řečeno a nikdo z té čtveřice hráčů se tam nehodí. Proto jsem přesvědčen, že Romeu bude hrát velmi často, jinak byl jeho příchod v naší situaci naprosto zbytečným krokem a měl dostat své minuty Nico.

18.07.2023, 10:32
karlos Reekwon

Xavi hrál x-let po boku jednoho z nejlepoších defenzivních záložníků na světě. Fakt si jako myslíš, že on nebude mít čuch na novou šestku? Samožřejmě vzhledem k finanční situaci.

18.07.2023, 10:58
Reekwon karlos
Senior editor

Ne, já si jen nemyslím, že všechny týmy na světě přehlédly brutální talent Oriola a najednou přitančí Xavi, který v něm objevil gem :D

18.07.2023, 11:43
Andreas Reekwon

Ja to beriem v kontexte toho, že Kimmicha ani ten týpek od Sociek neboli v dosahu, keďže by to stálo raketu. A Romeu je jednoducho dobrý kompromis. Ak si vezmem , že Amrabat ktorý je presne na chlp podobný hráč ako Oriol bude stáť 30+ mega a presne ako Oriol nemá žiadnu inú extrémne dôležitú pridanú hodnotu , tak odchovanec za 5 mi dáva určite väčší zmysel. A k tomu aj za polovičný plat. Na trhu okrem Rodriho fakt nieje absolútne typologicky dostatočne kvalitný hráč , ktorý by dokázal plniť úlohu CDM v Barcelone tak, ako si to predstavujeme my a zrejme aj Xavi. Preto ten Oriol. A dám ruku do ohňa za to, že budúce leto pôjdu All in po Rodrim.

18.07.2023, 13:19

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat