Oslavy 124 let od založení klubu přineslo upravenou hymnu a nové výroční logo

Oslavy 124 let od založení klubu přineslo upravenou hymnu a nové výroční logo Foto: www.fcbarcelona.com

FC Barcelona dnes slaví 124 let a využila této příležitosti k uspořádání akce, která odstartuje odpočet do jednoho roku od dnešního data, tj. do 29. listopadu 2024, kdy klub oslaví své 125. výročí. Manifest byl dnes odhalen společně s logem, které klub bude používat k oslavě tohoto symbolického jubilea. Prezident klubu Joan Laporta a členové představenstva byli přítomni spolu s dalšími osobnostmi spojenými s klubem, včetně Davida Carabéna, který je zodpovědný za oslavy 125. výročí, které by se měly odehrávat již na nyní rekonstruovaném Camp Nou.

Akce začala uvítáním od Laporty, který představil Carabéna a poděkoval mu za ochotu být v čele „historického výročí, které bude nejen návratem do historie našeho klubu, ale také skvělou příležitostí podívat se do budoucnosti a kdy význam 'více než klub' má být silnější než kdy dříve.“

Následoval samotný Carabén, který má na starosti koordinaci a rozvoj konceptuálního rámce oslav a definování a podporu různých akcí, které budou probíhat po celý rok až do velkého dne příštího 29. listopadu. Začal představením manifestu a zdůraznil, jak "po 125 letech jsme stále naživu, ale především jsme zůstali věrní všemu, co nás odlišuje od všech ostatních klubů na světě." Ve svém projevu komisař zdůraznil charakteristický vlastnický model Barçy, její rozpoznatelný styl hry a vzpomněl na zakladatele klubu: švýcarského útočníka Joana Gampera s 11 spoluzakladateli.

S použitím sloganu 'Volem la pilota' ('Chceme míč') Carabén hovořil o tom, jak je míč jediným důležitým prvkem ve stylu hry Barçy, citujíc slavnou větu Johana Cruyffa, že "pokud máte míč, druhý tým ho nemá". A právě tento závazek k velmi specifickému pojetí hry inspiroval text manifestu.

Výroční památné logo

Nové logo, které bude klub po celý rok používat k oslavě výročí, bylo odhaleno ve videu. Laporta a Carabén měli čest odhalit obraz k 125. výročí před neformální diskusí o průběhu prací na novém stadionu Spotify Camp Nou.

Upravená verze hymny

Tato nová verze je věrná podstatě původní skladbě a textu, ale má lepší kvalitu s vylepšenou orchestrací a vokály a bude se od nynějška hrát na stadionech Estadi Olímpic Lluís Companys, Estadi Johan Cruyff a Palau Blaugrana.

 


Zdroje: www.fcbarcelona.cz



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat