Osmnáct měsíců a dost. Memphis Depay míří do Atlétika Madrid

Osmnáct měsíců a dost. Memphis Depay míří do Atlétika Madrid

Barcelona dosáhla dohody o prodeji Memphise Depaye do Atlétika Madrid. Přestupová částka činí 3 až 4 miliony eur plus případné bonusy. Očekává se, že brzy odcestuje do Madridu na lékařské testy a podepíše smlouvu do června 2025.

28letý útočník vynechal už středeční trénink Barcelony. Depayova smlouva v Barceloně měla vypršel letos v létě.

Oba týmy dosáhly dohody krátce poté, co trenér Barcelony Xavi oznámil, že bude s Memphisem mluvit o jeho budoucnosti

"Nemám o něm žádné zprávy. Je to profesionál a jsem s ním spokojený. Jako vždy s ním počítám. Ať chce odejít, nebo ne. Není to pro něj jednoduchá situace. Nevím, jestli chce odejít. Proberu to s ním," prozradil barcelonský lodivod.

Depay dal v této sezóně za Barcelonu jeden gól ve čtyřech zápasech.

Memphis měl zájem o odchod z Barcelony už před šesti měsíci, ale loni v létě odmítl dohody o přestupu k Newcastlu a Galatasaraye.

Barcelona se ve čtvrtek večer utká s AD Ceuta v osmifinále Copa del Rey. V nominaci na zápas bývalý útočník Manchesteru United nebo Lyonu už není.

Nizozemský reprezentant bude pravděpodobně dostávat mnohem více hracího času u Rojiblancos než v Barceloně, zvláště po přestupu Joaa Felixe do Chelsea.


Zdroje: fcbarca.com, The Athletic, Goal.com



Diskuze

Výhodnější by určitě bylo ty tři miliony oželet a zase jednou se nenechat oj*bat konkurentem. Kolik dalších Villů, Suarézů a Depayů nás ještě musí sestřelit, než je tam přestaneme za almužnu posílat?

19.01.2023, 02:48
Andreas absint

Zase, nieje nutne tu drzat Depaya nasilu. Celu jesen sme zapasy zvladli bez neho. Predlzoval si marodku aby ostal fit na MS. A co sa tyka penazi. Ak za pol sezony usetrime na jeho plate 4 mega v hrubom + 4 dostaneme nevidim to ako zly obchod. Sommer prestupuje ako kapitan Monchengladbachu po 8 rokoch do Bayernu za 5 aj to len vdaka tomu, ze bol kapitan muzstva. Depay u nas ani nehrava a ma kontrakt na poslednych 6 mesiacov. Ja v tej sume a ani mieste kam chce prestupit nevidim nic , co by prekazalo. A pochybujem, ze nas zostreli ako Villa ci Suarez. On nieje strelec

19.01.2023, 06:44
Tarja Andreas

Za me naprosty souhlas, plus by to jeste mohlo prispet k registraci napr. Gaviho. 👍

19.01.2023, 11:24
absint Andreas

Pokud hráče odmítáme prodat za pár drobných, není to přece držení nasilu. Depay, ať se nám to líbí nebo ne, je kvalitní hráč, sice ne top, ale když se u Atletů chytí, může se stát jejich tahounem.
Proč tedy zase posilujeme druhého největšího konkurenta? Btw. kdyby za něj nabízeli 20M, neřeknu ani slovo.

Srovnání se Sommerem je mimo. Jednak má 34 let a jeho hodnota je právě těch 5M, jednak Gladbach nebojuje každý rok s Bayernem o titul a nakonec je vlastně jedno, jestli proti nim bude chytat Neuer nebo Sommer.

19.01.2023, 13:21
cechoma absint

Depay má momentálně hodnotu 20 mio, pul roků do konce smlouvy, my ho moc nepotřebujeme, on u nás nechce být.... vážně nám měli nabídnout 20 mio jo? :-D

19.01.2023, 18:58
absint cechoma

Zkusím to napsat úplně jednoduše, aby to pochopil opravdu každý a nikdo mě tady pak nechytal za slovíčka.
Prvním pravidlem přestupové politiky FCB by mělo být, že hráče do Realu a Atlética prodává jen za silně přemrštěnou částku, cokoliv jiného je totiž posílení konkurence v boji o titul.

V tomto případě jsme měli raději Depaye prodat za půl milionu mimo Španělsko, případně, pokud o něj opravdu neměl nikdo jiný zájem, ho neposílat nikam. Riskovat, že se u Atletů chytne, vyskočí zase na 45M (což byla jeho hodnota před rokem) a třeba je i dotáhne k titulu, jako to udělali ti dva mnou výše zmiňovaní, se nám za tři miliony opravdu ale opravdu nevyplatí.

19.01.2023, 19:19
cechoma absint

Nechytal jsem za slovíčko, ale jo, to mi nedocvaklo :-) Atletum za 20, jinam klidně za pár drobnejch

19.01.2023, 19:23
Andreas absint

Tak poviem to ešte inak. Depay do Atletika chcel sám a dohodnutý zrejme boli už skôr. Nám v tejto situácii ostávali teda dve možnosti. Nepredat ho konkurentovi ale platiť mu gážu do konca sezóny a napokon nezískat ani jedno euro. Alebo, pustiť ho Atletiku , ušetriť niekoľko miliónov ktoré môžme obratom použiť na nejakú možnosť k rozšíreniu kádra aj keď len na polročné hosťovanie a niečo ušetriť. Ja síce nie som biznismen , ale vždy je lepsie niečo ako vôbec nič. Ak by mal zmluvu ešte na rok, tá vyjednávacia pozícia by bola určite lepšia. A ďalšia vec je, že Depay nieje hráč , ktorý rozhoduje zápasy.

20.01.2023, 09:41
pyspetr cechoma

ani tak nejde o to, že nám měli nabídnout 20mega, spíš jak o to, že kdyby přestupoval jinam, tak ta částka je úplně jinde

20.01.2023, 07:18

Logické vyústění situace, Depay holt neseděl do Xaviho pojetí hry. Škoda ho, nemyslím si, že by to byl propadák, holt nedostal tolik prostoru kolik potřeboval. Ať se mu daří, jen ne proti nám. :D

19.01.2023, 08:12

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat