Osvobozený Griezmann táhl Barcelonu aneb návrat velkého Messiho

Osvobozený Griezmann táhl Barcelonu aneb návrat velkého Messiho

Zápas proti Dynamu Kyjev v Lize mistrů pro Barcelonu ukázal velká pozitiva. Stejně jako nedělní ligový střet proti Osasuně. Antoine Griezmann odehrál nejlepší zápas, asi kvůli rozhovoru z minulého týdne, ve kterém si postěžoval. Ačkoliv nyní si řekl o velkou důvěru. Ukázal, že je potřebný.

Základní sestava nabídla mnoho, opravdu mnoho otázek. Ronald Koeman znovu vsadil na své obvyklé rozestavení 4-2-3-1. Druhý zápas pro Óscara Minguezu v řadě, Pedri v roli staženějšího záložníka po boku Frenkie De Jonga a Martin Braithwaite znovu na hrotu útoku.

Nizozemský kouč věřil v útočnou čtyřku - Messi, Coutinho, Griezmann a Braithwaite, kteří se především pohybovali ve středu pole a náramně si měnili pozice. Risk přicházel v podobě toho, že do hry od úvodního hvizdu nenaskočil žádný čistokrevný křídelník. Tyto obavy byly zažehnány v podobě krásných náběhů od Alby a Desta. Především amerického reprezentanta je třeba vyzdvihnout také za defenzivní práci.

Pedri očividně bojoval na své nové pozici. Celý první poločas se hledal a musel pracovat především do defenzívy. Pro Koemana je španělský mladíček fenoménem, proto ho vyzkoušel na netypické pozici. Opět dal přednost jemu, na místo Puiga nebo Aleñi.

Každopádně předvedl hru opět s vyspělostí a inteligencí, což je pro hráče v tak nízkém věku neobvyklé. Experiment, který se nezdařil. O poločase přišla logická náhrada v podobě uzdraveného Sergia Busquetse.  

Coutinho ovládal levou stranu hřiště a často se stahoval do středu pole, aby byl větším nebezpečím na míči. Odehrál solidní zápas, individuální kvality mu nelze vymazat. Často se zdál být odtažitějším od ostatních a možná by se dalo spekulovat o nasazení Puiga.

Zcela ho zastínil Griezmann, který měl ústřední roli v zápase. První poločas byl jednoznačně pod jeho taktovkou. Podal výjimečný výkon, který zakončil náramnou dělovkou.

Slibnější je skutečnost, že se Messi konečně našel. Mohlo to být tím, že míče posílal na Albu. Z levé strany především šly útoky katalánského velkoklubu. Messiho nejlepší zápas v sezóně. Bez diskuze.

Braithwaite se opět objevil v základní sestavě, stejně jako na listině střelců. Koemanovi trvalo více než dva měsíce, aby si uvědomil, že jeho tým hraje lépe s typickým hrotovým útočníkem než s žádným. Dánský reprezentant nepatří mezi nejlepší útočníky.

Ale mít na hřišti klasického hroťáka, který na hřišti neustále běhá, usnadňuje práci pro ostatní v útoku a vytváří pro ně mezery, je pro tým k nezaplacení. Jeho spolupráce s Griezmannem byla zjevná. Paradoxně je tím pravým, který zjednodušuje hru a vede jí k lepšímu. Oceňoval to i Messi, který ho vybízel řadou přihrávek.

Neprověřený stoper Mingueza odehrál pouze dva zápasy za první tým. Ukázal však, že je dostatečně spolehlivým, aby Barcelona přečkala těžké období v obraně. Pravdou je, že Dynamo Kyjev ani Osasuna nejsou měřítkem, ale spíše příjemným testem. Každopádně vše, co Mingueza na hřišti v neděli udělal, dávalo smysl.

Clément Lenget si přivodil zranění kotníku, kvůli kterému vystřídal. I když by nemělo být vážné, několik zápasů zřejmě bude mimo hru. V současné době se musí Barcelona spolehnout na již zmiňovaného odchovance a doufat, že zelenou dostane Araujo.

Navzdory mnoha překážkám a problémům Barcelona dominovala od začátku do konce, bez ohledu na hráče a jejich pozice. Připsala si na konto důležité a přesvědčivé vítězství.


Zdroje: Foto: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat