OTEVŘENÝ DOPIS STOICHKOVA COUTINHOVI

OTEVŘENÝ DOPIS STOICHKOVA COUTINHOVI

Bývalý střelec Barcelony napsal Brazilci otevřený dopis, ve kterém jej vyzývá, aby jej ani nenapadlo pomyslet na odchod z klubu. Věří, že má na to být klíčovým hráčem, což časem dokáže.

Philippe Coutinho přišel na Camp Nou před 12 měsíci za velké peníze a očekávalo se, že bude společně s Messim, Suárezem a Dembélém hlavním tahounem Barcelony. Namísto toho má však potíže s hledáním té správné formy a jeho hodnota a přínos začaly být zpochybňovány.

Začalo se mluvit o jeho možném návratu do Anglie a největším zájemcem o Brazilcovy služby je údajně Manchester United. Za Coutinha se však postavil Hristo Stoichkov, věhlasný střelec, který mu napsal otevřený dopis publikovaný na Mundo Deportivo:

„Tahle slova píšu, abych ti poslal svou nejupřímnější podporu v těžkých časech, které prožíváš, i když si myslím, že na světě je spousta hráčů, kteří by rádi byli ve stejné situaci jako ty, když jsi vstřelil ty dvě životně důležité branky proti Seville v Copa del Rey.

A mimochodem, u toho prvního gólu, mít tak úžasného hráče jako je Messi, který tě žádá, abys tu penaltu kopal – penaltu, která rozhodla o směřování celého souboje. To je úkol, o který žádáš jen ty úplně nejlepší hráče.

Barça není snadný klub a během mých prvních měsíců jsem tam trpěl jako ty. Vím, jaké to je, když se věci nevyvíjejí tak, jak bys chtěl, ale jsem přesvědčený, že s tvrdou prací a obětováním se z toho dostaneš, protože máš všechnu kvalitu, kterou k tomu potřebuješ. Jsi jeden z nejlepších zahraničních hráčů, kteří kdy za Barçu hráli.

Máš v sobě hodně fotbalu, kterým můžeš Barçe přispět a jediné, o čem bys měl přemýšlet, je to, jak si hraní užívat. Užívej si to, jako to děláš s Brazílií. Snažil jsem se užívat si hru, jako jsem to vždycky dělal s Bulharskem a dopadlo to tak, že jsem si to přesně tak užíval i s Barçou.

Nikdy nedovol, abys byl skleslý, protože podle toho, co jsem viděl, stojí fanoušci za tebou a chtějí, abys uspěl. Pochop, že oni jsou ti nejlepší fanoušci na světě a vždycky tě budou podporovat – stejně jako podporovali mě.

A kromě toho, teď není čas na to cítit se na dně, máme veškeré důvody k tomu být pozitivně naladění. Zapomeň na všechno kolem remízy s Valencií. V La Lize to začíná být těsné, Liga mistrů je zpátky a víc než cokoliv jiného nás čeká měsíc, ve kterém máme na programu tři zápasy proti našim odvěkým rivalům, Realu Madrid, který není radno nikdy podceňovat.

Clásico je nejlepší zápas na světě a ty sám víš, jaké to je, dát v něm gól – je to pocit, kterému se nic nevyrovná. Budeme tě potřebovat v té nejlepší formě, abychom měli ligu v kapse a abychom si zajistili místo ve finále Copa del Rey – a o to víc, pokud si fotbalový bůh, Leo Messi, ze zápasu s Valencií odnesl natažené tříslo.

Nakonec, drobná laskavost. Prosím, ani nepomysli na to, že by ses přidal k jinému klubu, což jsem v novinách četl, že by se mohlo stát. Žádný jiný klub není jako ten náš. Právě proto se říká, že to je víc než jen klub. A vůbec, nenašel bys další klub s kamarády jako je Messi, Suárez a spol., se kterými jsi zažil skvělé chvíle při tom, co máš nejradši – při hraní fotbalu.

Přeji ti jenom to nejlepší, z celého svého srdce, jsem si jistý, že v Barçe budeš psát historii. Hlavu vzhůru!

Velké objetí, Hristo.“

Výsledek obrázku pro hristo stoichkov coutinho


Zdroje: goal.com



Diskuze

Nádherasmileysmiley

05.02.2019, 13:15

Súhlasím, jeden Top názor na vec. A o to viac, ak to je od takej persony ako Stoickov.

05.02.2019, 13:39

smileysmileysmileysmileysmileysmiley

05.02.2019, 18:27

Rekneme si uprimne, jeto 2. Xavi, Iniesta, neni. Kdo mu muze branit v rozletu, Messi? Stred ma byt jeho. Kdyz to nepujde, dalsi pan na holeni. Jen, kde na to brat.

05.02.2019, 21:06

Prosím pište to jméno správným českým přepisem Christo Stoičkov... Z nelatinkových abeced se přepisuje tak, jak se to vyslovuje. Hristo Stoichkov je anglický přepis a vypadá to děsně.

06.02.2019, 08:58
Tarja xradis

Anglický i španělský, on se tak sám podepsal a já jsem zvyklá to neměnit. :) Taky bych nechtěla, aby moje jméno přepisovali, tak budu holt za blba, no. smiley

06.02.2019, 15:16

Věřím (teda spíš doufám), že Valverde v červnu skončí a Coutinho zase rozkvete. Pokud ho Valverde do června úplně nezničí a Coutinho už nebude chtít Barcu nadobro opustit smiley

06.02.2019, 21:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat