Pedri a Gündoğan doufají v dobrý konec sezóny

Pedri a Gündoğan doufají v dobrý konec sezóny Foto: FCBarcelona.com

V rámci kulatého stolu s asijskými médii hovořili kanárský reprezentant a Němec o kvalitě týmu a cílech současné sezóny

Zlepšování vítězství. Pedri a Gündoğan jsou přesvědčeni, že v této sezoně je ještě čas na velké věci. V diskusi u kulatého stolu s asijskými médii záložníci zhodnotili současný stav klubu a zhodnotili aktuální stav týmu a cíle, kterých lze v této sezoně ještě dosáhnout. Podle slov Culés je nejdůležitější ze všeho soustředit se na vítězství v ligových zápasech a zvládnutí zápasu s Neapolí o postup do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Chyběla nám konzistence
"V této sezoně se toho stalo hodně, ale v této fázi se stále můžeme zlepšovat a vyhrávat." Gündoğan má jasno. Přestože v některých úsecích sezony neviděl nejlepší verzi týmu, německý záložník věří v potenciál šatny a možnosti dosáhnout cílů této sezony: "Víme, že liga je těžší, snažíme se nemyslet na kvalifikaci a v Lize mistrů musíme dokončit práci a kvalifikovat se." Se svým kolegou ze šatny souhlasil i Pedri. S poukazem na ambice Kanárků prohlásil, že by "rád vyhrál dva tituly, které zbývají." Vše záleží na tom, "abychom nasbírali dobrou sérii v domácí soutěži a pokračovali v boji jako proti Neapoli v Lize mistrů."

Xaviho tým má prozatím dobrou dynamiku, ale oba Culés si uvědomují, že ne vždy byl na stejné úrovni: "Myslím, že během sezony jsme hráli dobrý fotbal, ale chyběla nám konzistence. Jsme v procesu, kdy se krůček po krůčku zlepšujeme, ale myslím si, že máme předpoklady k tomu, abychom se vrátili na vrchol," řekl Gündoğan.

"Budoucnost tohoto klubu je zajištěna"
Po svém příchodu se Gündoğan automaticky stal jedním z nejstarších hráčů v týmu. A Němec přistál v mladé šatně plné nových talentů. Podle záložníka "hráči jako Pedri, Lamine nebo Gavi ukázali svůj potenciál a stále mají možnost se hodně učit a zlepšovat." Gündoğanovi spadla čelist z úrovně, kterou předvedli hráči ve věku od 16 do 20 let, a je mu jasné, že "budoucnost tohoto klubu je s talenty, které v La Masii máme, zajištěna."

Pedriho, přestože patří do této skupiny mladých talentů, bychom díky sebevědomí, které na hřišti předvádí, mohli prakticky považovat za "veterána". La Masií sice neprošel, ale od svého příchodu dokonale vstřebal DNA Culé a ví, že právě to je klíčem k úspěchu: "je mnoho lidí z La Masie, kterým byly hodnoty klubu vštěpovány odmala. Je zde mnoho mladých hráčů s velmi dobrou budoucností. Později můžeme mít lepší tým."

Xaviho rozloučení
Oba záložníci si posteskli nad odchodem současného trenéra. Pro Gündoğana byl Xavi zodpovědný za to, že přestoupil do Barçy, a pro Pedriho byl referenčním bodem už od dětství. "Jsem smutný z jeho odchodu, protože si myslím, že je to skvělý trenér s velkou osobností. V šatně jeho rozhodnutí akceptujeme a respektujeme a teď se musíme snažit hrát pro něj co nejlépe," přiznal hráč "22" Culé. Pro Pedriho znamenal Xavi změnu čipu v dynamice blaugranas. "Loni jsme vyhráli ligu a díky němu jsme se individuálně i kolektivně zlepšili, hodně nám dal."


Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat