Pedri dosáhl 100 startů za FC Barcelona

Pedri dosáhl 100 startů za FC Barcelona

Záložník z Kanárských ostrovů se stal druhým nejmladším hráčem v historii klubu, který zaznamenal sto zápasů.

Záložník Pedri v sobotu proti Gironě nastoupil ke svému 100. utkání v dresu FC Barcelona a oslavil ho jediným gólem na Estadio Montilivi. Dvacetiletý hráč působí v Barçe třetí sezónu a stal se druhým nejmladším hráčem v historii klubu, který dosáhl sta zápasů, hned po Bojanu Krkićovi.

Údaje o záložníkovi

Příchod záložníka z Tenerife vnesl do týmu Barçy mládí a vitalitu. Ve své první sezóně v dresu blaugrana nastoupil v 52 zápasech, což je více než kterýkoli jiný hráč, a jeho výkony byly odměněny oceněním Golden Boy a Kopa Trophy.

Tento záložník je klíčovou postavou zálohy Barçy, protože dokáže perfektními přihrávkami rozbíjet obranu. Pedri může hrát jako útočný záložník nebo jako druhý útočník.

Ve 100 zápasech nastoupil k 82 utkáním, v nichž vstřelil 15 gólů a na sedm přihrál, přičemž v 62 z nich byl na straně vítězů.

Druhý nejmladší

Pedri je druhým nejmladším hráčem v historii Barçy, který dosáhl 100 vystoupení za Blaugranas. Nejmladším byl Bojan Krkič, který dosáhl sta zápasů v září 2009 ve věku 19 let, 2 měsíců a 24 dní.

Až do zápasu s Gironou byl druhým nejmladším, kdo dosáhl tohoto mezníku, Leo Messi, který si 100. vystoupení připsal v únoru 2008 ve věku 20 let, 8 měsíců a 3 dny. Pedriho vystoupení v utkání La Ligy na Estadi Montilivi ve věku 20 let, 2 měsíců a 4 dnů však znamená, že Argentince předstihl v žebříčku nejmladších hráčů, kteří dosáhli 100 zápasů za FC Barcelona.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Neuvěřitelný borec, kterého je radost sledovat v každém zápase. Xavi ho navíc čím dál líp učí dostávat se do zakončení, což je skvělé, produktivita mu jako jediná vlastnost chyběla.

29.01.2023, 14:49
Andreas Klokanomet

Ale je až neuveriteľné , že hneď ako skončila zlatá generácia a klub sa dostal do finančných problémov nám z neba spadne Pedri, Gavi, Balde ...... Ďalšia generácia supertalentov ktorí už v mladom veku hrajú na úplnej Top úrovni. Ten náš obľúbený klub musí mať ten hore fakt veľmi rád.

30.01.2023, 10:51

Máme skvelú generáciu hráčov - Pedri, Gavi, Balde, Araujo, Kounde, atď... no budeme potrebovať ešte nájsť kvalitné krídla a postupne určite aj hrot, čas beží a Lewa tu až tak dlho nebude. Je mi moc ľúto Fatiho, vieme aká je realita, modlím sa, aby sa vrátil k svojej výkonnosti. Musí hrať na LW, tam je najlepší, no uvidíme čo s ním ďalej. Taktiež nesmieme zabúdať na post RB. Pedrimu gratulujem k 100. zápasu za Barcu, určite ich odohrá ešte mnoho. Potrebujeme takéto osobnosti, aby sme sa vrátili tam, kde sme boli

29.01.2023, 19:31

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat