Pedri: Požádám Messiho o dres, každý fanoušek by ho chtěl

Pedri: Požádám Messiho o dres, každý fanoušek by ho chtěl

Pedri poskytl rozhovor pro deník Sport, ve kterém se podělil o své dojmy z prvních měsíců v Barceloně. Vyjádřil se také k nominaci do španělského národního týmu do 21 let a vzpomenul na své působení v Las Palmas.

Jak jste zvládl první měsíce mimo domov?

Daří se mi velmi dobře. I přes to, že moji blízcí nejsou se mnou, dělám to, co mám nejraději - hraju fotbal.

V pouhých 17 letech už hrajete za národní tým do 21 let. Jak se v této skupině cítíte?

Jsem velmi šťastný, protože tahle nominace je mojí odměnou. Jsem rád, že mohu být se svými spoluhráči z týmu, jsou to skvělí lidé. Jsem také rád, že mohu tomuto týmu pomoci.

Během nedávné tiskové konference trenér španělské U21 prohlásil, že jste velmi vyspělý. Jaký s ním máte vztah, co od vás vyžaduje?

Od začátku šlo všechno skvěle. Řekl mi, abych byl sám sebou, abych dělal to, co v klubu, abych jednal přirozeně. Takový pocit důvěry vám pomůže, když začínáte dobrodružství s novým týmem.

Na stejné tiskové konferenci vás De la Fuente nechtěl srovnávat s žádným hráčem. Ale slyšel jsem, že váš otec vás vidí jako Laudrupa. Vidíte tam nějakou podobnost?

Je mi ctí být srovnáván s takovými hráči, ale chci být Pedri, napsat svůj vlastní příběh. Bylo mi řečeno, že se podobám Iniestovi nebo Laudrupovi. Jako hráč je mohu sledovat, ale především musím být sám sebou.

Jste zařazen mezi kandidáty na nominaci do seniorské reprezentace. Máte v hlavě takovou myšlenku?

Prozatím se soustředím na to, abych byl tady, chci si užít čas strávený s trenéry mládeže, protože už to je pro mě odměna. Zároveň doufám, že jednoho dne budu hrát za seniorskou reprezentaci. To je sen každého dítěte.

Váš přestup z Las Palmas do Barcelony byl oznámen už v zimě. Tehdy jste říkal, že máte DNA Barçy a doufal jste, že se vám bude dařit. Čekal jste, že na začátku svého dobrodružství budete hrát tak důležitou roli?

Když jsem přišel do Barcelony, měl jsem roční zkušenost s hraním druhé ligy v Las Palmas. Ostatní hráči to v tomto ohledu měli snazší, ale já jsem ze sebe od začátku vydával maximum. Je mi ctí tady být, takže chci makat a hrát co nejvíce.

Po zápase s Juventusem se video s vaší hrou stalo na webu populárním. Viděl jste ho nebo se těmto věcem vyhýbáte?

Ano, takové sestřihy sleduju, ale zrovna tenhle jsem neviděl. Vždy se dívám na záznamy zápasu, ve kterém jsem hrál, a sleduju, co jsem udělal špatně. Raději se na to soustředím a vidím, co dalšího mohu zlepšit, protože se chci neustále rozvíjet.

Jedním z aspektů, který jste chtěl v únoru vylepšit, bylo dávat více gólů. Teď máte na svém kontě dva, pamatujete si ještě na toto prohlášení?

Ano, pracuji na tom pořád. Kdykoliv mám příležitost, trénuju střelbu. Musím se také fyzicky zlepšit. To vše mi v budoucnu bude užitečné.

Koeman prohlásil, že jste to vy, kdo ho v poslední době nejvíc překvapil. Jak se s těmito slovy vypořádáváte?

Od prvního dne jsem od něj slyšel, že se o mě postará, protože hrát za Barcelonu není snadné. Myslím, že jsem pracoval dobře a dokázal jsem, že jsem nepřišel náhodou. Trenér mi důvěřoval a dal mi šanci hrát důležité zápasy. Jsem mu velmi vděčný, ale zároveň nepřestanu tvrdě pracovat a bojovat o další minuty na hřišti.

Jedním z těchto zápasů bylo El Clásico. Jaké byly vaše pocity, když jste v dresu Barcelony hrál proti Realu Madrid?

Byl jsem velmi šťastný, opravdu jsem chtěl hrát, protože to je splněný sen každého dítěte, které takové zápasy sleduje v televizi. Dostal jsem příležitost si v něm zahrát, takže jsem velmi vděčný Koemanovi a spoluhráčům, kteří mi pomohli.

Jeden z těchto spoluhráčů, Ansu Fati, prožívá kvůli zranění těžké období. Jak jste na to reagoval?

Každé zranění vás mrzí, proto bych chtěl Ansua pozdravit a popřát mu hodně zdraví. Brzy se vrátí v plné síle a na nejlepší úrovni.

Vždycky jste říkal, že Andrés Iniesta je vaším vzorem. Ale v minulosti jste také prohlásil, že jste opravdu chtěl potkat Lea Messiho. Jaké bylo vaše první setkání?

Myslím, že každý by se rád setkal s Leem. Ukázalo se, že je to skvělý člověk a velmi dobrý přítel ze šatny. Je to skvělý zážitek, když ho mohu sledovat, jak hraje, jak trénuje a jak se učí.

Jaký je váš vztah?

Velmi dobrý. Na hřišti mi vždy poradí, chová se jako skutečný kapitán. Má ohromné zkušenosti a sdílí je s námi. Je to obrovská čest poslouchat ho a učit se od něj.

Když jste mluvil o Messim, přejel vám po tváři úsměv. Požádal jste ho o dres, který byste měl doma jako suvenýr?

Ještě ne, ale chci to udělat, protože to bude suvenýr, který by chtěl každý fanoušek na světě.

Sledujete zápasy Las Palmas?

Ano, jejich zápasy vždy sleduji v televizi. Díky Las Palmas jsem tam, kde jsem. Dodalo mi to hodně sebevědomí a mohl jsem si zahrát Segunda División, což je velmi náročná liga, byla to dobrá zkušenost.

Akademie Las Palmas hraje ve španělském fotbale důležitou roli. Co si o ní myslíte?

Ano, dávat šanci hráčům akademie je velmi důležité, protože někteří hráči nemají dostatek sebevědomí. Tato akademie je dobrým místem k rozvoji.

Každé tři dny překonáváte rekordy a vyvíjíte se mimořádným tempem. Jaké jsou vaše cíle v této sezóně?

Myslím, že žádné nemám. Chci si užívat to, co dělám a zlepšovat se každým dalším dnem. Nedávám si cíle, pracuji jen na tom, abych na hřišti dostal co nejvíce času a pomohl týmu.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat