Pedri zvítězil v anketě Golden Boy 2021

Pedri zvítězil v anketě Golden Boy 2021

19. ročník ceny Golden Boy ovládl Pedri, který si v 18 letech převezme 13. prosince v Turíně cenu pro mladé hráče do 21 let. V této anketě hlasovalo 40 novinářů, 26 z nich hlasovalo pro Pedriho, 9 jej zařadilo na druhé místo a 3 na třetí příčku. Jen 2 novináři jej neobsadili na první tři místa.

Celkem získal 318 bodů a nad druhým Judem Bellinghamem měl velký náskok, nikdy v historii ocenění rozdíl 199 bodů mezi prvním a druhým místem nebyl. Minulý rok toto ocenění získal Erling Haaland.
 

"Děkuji Tuttosport za tuto trofej a také děkuji členům poroty a fanouškům, kteří mě vždycky podporovali. Byl to pro mě neuvěřitelný rok. Také chci poděkovat Barceloně, španělské reprezentaci, rodině, přátelům a všem, kteří mi byli nablízku. Bez nich bych tu cenu vyhrát nemohl," vyjádřil se ve videozprávě Pedri.

FC Barcelona Pedrimu pogratulovala v oficiálním vyjádření:

"Pedri byl v souboji o cenu Golden Boy nezastavitelný. Zápas po zápase se neustále vyvíjí a je na neuvěřitelné úrovni, přestože se mu zranění nevyhýbají. Zahrál si v sezoně 2020/21 za Barcelonu více minut než kdokoliv jiný a byl výjimečný po celou dobu.

Nepotřeboval žádný čas na to, aby se přizpůsobil fotbalu na té nejvyšší úrovni. V jednom roce odehrál 52 soutěžních zápasů. Jenom Bojan odehrál v ještě mladším věku tolik utkání.

Pokud počítáme zápasy za reprezentaci, odehrál 73 utkání, včetně EURA a Olympiády v Tokiu, kde získal stříbrnou medaili, takže hrál více zápasů než kdokoliv jiný z top 5 evropských soutěží. Nejde jen o množství, nýbrž i o kvalitu. Skvělé přihrávky a dribling, magické herní kombinace, vynikající poziční hra, rychlé rozhodování, góly a práce v obraně, tento hráč umí všechno."

Z bývalých i současných barcelonských hráčů cenu získal v roce 2005 Leo Messi. V roce 2006 Fàbregas a 2007 Agüero, kromě Messiho však nikdo z nich tehdy dres Barcelony neoblékal.


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Teď jen doufat, aby se po zranění vrátil ten Pedri z loňska.. Konkurence na postu je teď velká, Gavi a Nico odvádí kvalitní práci, Busquets je už dlouho velice spolehlivý. Až se vrátí, bude muset zabrat..

22.11.2021, 23:56
Jordi MilanBalage

Souhlasím. "Pavouk" Busquets je sice o dost pomalejší, ale zato zkušenější a umí vnést do hry potřebný klid, i když nám divákům taky "brnkat na nervy". Konkurence je mezi záložníky obrovská. Ještě tu jsou De Jong a Sergi Roberto, Puig (ten už je dle mého bez šance). Myslím, že rozhodne sehranost s ostatními a schopnost pronikat do pokutového území. Drzost, kterou už ukázali Ansu, Abde, Dest, De Jong. V menší míře i Pedri a Gavi. Které trojici se podaří přiblížit fantastické souhře Xavi-Iniesta-Messi?

23.11.2021, 15:43

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat