Pět zajímavostí o zápase Barça - Mallorca

Pět zajímavostí o zápase Barça - Mallorca Foto: FCBarcelona.com

Podívejte se na nejzajímavější fakta o nadcházejícím střetnutí na Estadi Olímpic

Barça hostí tento pátek Mallorcu v zápase odpovídajícím 28. kolu La Ligy (21.00, DAZN). Blaugranas si chtějí udržet dobrou formu v La Lize, kde vyhráli čtyři z posledních sedmi zápasů. Naposledy se na Estadi Olímpic gólově prosadili v zápase proti Getafe, který skončil 4:0. Mallorca zase přijede do Barcelony se šipkou směřující vzhůru, protože se kvalifikovala do finále Copa del Rey a minulou neděli porazila Gironu.

Příznivý soupeř
Blaugranas mají s Baleáry příznivou bilanci. Z posledních 29 vzájemných zápasů zvítězili Katalánci ve 24 případech. Z toho jedenáctkrát doma. Pokud toto datum rozšíříme na všechny zápasy odehrané v 21. století (32 zápasů s 25 výhrami), je Mallorca se 78 % týmem s nejvyšším procentem porážek proti Barçe v La Lize. Mallorca je navíc také jednou z oblíbených obětí Xaviho Hernandeze, který v pěti vzájemných střetnutích zaznamenal čtyři výhry a jednu remízu.

Druhá nejlepší gólová série
Barça skórovala ve všech 29 vzájemných střetnutích. Celkem v těchto zápasech Barça vstřelila 77 gólů. Toto číslo je druhé nejvyšší po bilanci vstřelených branek proti Levante, kde Barça skórovala ve všech odehraných zápasech (32 zápasů a 95 gólů).

Zlatá příležitost pro Mallorcu
Od sezóny 2000/01 se "bermellones" nepodařilo skórovat ve dvou zápasech proti Barceloně. Při té příležitosti hráči trénovaní ikonickým Luísem Aragonésem porazili na San Moix tým Lorenza Serry Ferrera 2:0 a na Camp Nou remizovali 1:1. Díky dvougólové remíze z prvního zápasu tak mohou Aguirreho hráči tento výkon zopakovat.

Javier Aguirre, zranitelný na cestách
Mexický trenér však na Estadio Olímpic ještě nedokázal zvítězit. Ze čtrnácti výjezdů, které absolvoval s Osasunou, Atléticem Madrid, Realem Zaragoza, Espanyolem, Leganésem a Mallorkou, jedenáctkrát prohrál a třikrát remizoval. Jeho týmy inkasovaly venku celkem 43 gólů a dokázaly vstřelit pouze sedm branek. Pouze jednou vstřelil tým vedený Vascem více než dvě venkovní branky a desetkrát se vrátil, aniž by překonal brankáře Barçy.

Dva nejlepší středoví obránci La Ligy jdou proti sobě
Blaugranas a Reds se na Estadi Olimpíc střetnou v čele žebříčku úspěšných středopolařů soutěže. Zatímco Xaviho tým má nejvyšší úspěšnost (27,3 %), Mallorčané jsou na druhém místě (26,6 %). Barça vede ligu také v procentu úspěšných soubojů (53,5 %) a je druhá v počtu přihrávek (16 307) a procentu úspěšných přihrávek (88 %), zatímco Mallorca je opět druhá v celkovém počtu soubojů (3 031) a třetím týmem s největším počtem gólů vstřelených z rohů (6).


Zdroje: FCBarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat