Piqué: Mohli bychom se soustředit na Ligu mistrů a vypustit LaLigu jako jiné týmy, ale neradi hrajeme ruskou ruletu

Piqué: Mohli bychom se soustředit na Ligu mistrů a vypustit LaLigu jako jiné týmy, ale neradi hrajeme ruskou ruletu

Druhým zpovídaným po příletu do Spojených států byl z řad barcelonistů stoper Gerard Piqué, jenž s přítomnými novináři probral možný návrat Neymara Júniora, priority Barcelony co se soutěží týče a příchod Antoina Griezmanna.

Stav týmu

Řekl bych, že přestupy znamenají přidanou hodnotu a to jak v případě Frenkieho, tak i Antoina, Neta či Júniora. Lze vidět, že jsou na velmi vysoké úrovni a pomohou nám napříč všemi soutěžemi. V předchozí sezoně jsme byli velmi blízko zisku každé trofeje a v té nové můžeme znovu zabojovat o všechno.

Cílem Liga mistrů?

Každý na to má jiný názor. Měli bychom kontrolovat naše očekávání, protože nám mohou ublížit. V minulém ročníku jsme vyhráli ligu, ale pořád se objevili lidé, kteří nebyli spokojení. Je zapotřebí se dívat na nějaké věci z jiné perspektivy. Chceme vyhrát vše, ale zároveň musíme zůstat nohama na zemi.

Vítězství v lize je vždy skvělým cílem, protože v ní jde o kontinuitu a nutnost odehrát dobrý rok. Ligu mistrů si samozřejmě přejeme vyhrát, ale uvědomujeme si, že to je těžké. Musíme být realisté a velká očekávání znamenají, že lidem teď zůstala hořká pachuť.

Neymar

Je to skvělý hráč, který zná kabinu, město a klub. Jsem přesvědčen, že zde existuje spousta lidí, která byla velmi spokojená s jeho herní úrovní. Myslím si, že tato operace je velice komplikovaná. Je to hráč PSG a my máme dostatečně silný tým na to, abychom bojovali o všechny soutěži.

Znáte můj vztah s Neymarem a byl bych nadšený, kdyby zde přišel. Hraje sice za PSG, ale můj názor nic nezmění. Samozřejmě s ním mluvíme, ale není vhodné zde hovořit o soukromých konverzacích. Zabrat teď musí on. Je to borec na hřišti i mimo něj a čekáme na další vývoj událostí.

Carlo Ancelotti a Neapol

Jeho úspěchy a historie hovoří samy za sebe. Měl velmi úspěšnou kariéru a tam, kde pracoval, téměř vždy i uspěl. Ancelotti je skvělým trenérem.

Z italských týmů hraje Neapol podobně jako my. Často se snaží držet míč, hrát a dávat branky. V posledních letech triumfoval pokaždé Juventus, ale Neapol hraje nejefektivnější fotbal.

Philippe Coutinho

Samozřejmě si přejeme, aby zůstal, ale uvědomuji si, že dělá to, co chce a co potřebuje pro to, aby byl šťastný. Až do posledního dne okna nebudeme vědět, jestli zůstane nebo ne. Toto rozhodnutí nenáleží mě, nýbrž Philippovi a klubu. Doufám, že bude se svým rozhodnutím spokojený.

Antoine Griezmann

Nezáleží na tom, co se stalo vloni. Na Gamperově poháru byl přijat pozitivně a pokud bude dávat góly, fanoušci budou na jeho straně. Griezmann je skvělým hráčem a je skvělou zprávou, že je zde s námi. Doufáme, že se dobře adaptuje a pomůže nám vyhrávat zápasy.

Zranění Lionela Messiho a jeho proslov při prezentaci kádru

Doufám, že se vrátí co nejdříve to bude možné. Rozpis tomu nepomáhá, jelikož sezony končí pozdě a začínají brzy. Věříme, že s námi začne soutěžní část sezony.

Nevytváříme na sebe tlak, protože nikdo na světě nemá více než my. Když nezískáme treble, zdá se, že jde o špatnou sezonu. Messi se zachoval jako kapitán a snažil se svou řeší spojit nás a fanoušky. V sezoně se může přihodit tisíc věcí a my musíme být připravení.

Znehodnocená LaLiga

S tím souhlasím. Je unikátním úspěchem vyhrát 8 z posledních jedenácti titulů a to hlavně ve španělské lize, která patří k nejsilnějším na světě. To se nám v historii nikdy nepovedlo. Tyto tituly nejsou možná tak ceněné proto, že jsme většinu z nich vyhráli s patnácti či dvacetibodovým náskokem. Přišly o svou hodnotu, jelikož jsme byli mnohem lepší než ostatní.

Každou sezonu bojujeme s týmy jako Real, Sevilla, Atlético nebo Valencia, kteří poté hrají v evropských pohárech a vyhrávají Ligu mistrů nebo Evropskou ligu. Mohli bychom se zaměřit na Ligu mistrů a vypustit LaLigu a Copu del Rey, jako to dělají ostatní týmy, ale my nemáme rádi ruskou ruletu. Nám se líbí vše dělat v závislosti na lize a to od jejího prvního kola. Doufáme, že dojdeme do poslední fáze sezony v dobré formě a v březnu budeme bojvoat o všechny trofeje.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat