Piqué: Nebyli jsme sami sebou a ta porážka nám prospěje

Piqué: Nebyli jsme sami sebou a ta porážka nám prospěje

Prohru 0:1 na úvod nové sezony, kterou inkasovali po parádní trefě Aritze Adurize, okomentovalo z řady hráčů pět barcelonistů včetně včerejšího kapitána, debutujícího Antoina Griezmanna a velmi aktivního Rafinhi, který si sám připsal několik šancí. A například levý bek Alba tvrdil, že chvílemi nevěděli, jak vést útoky.

Gerard Piqué

Na San Mamés je vždy obtížné hrát a dnes (vyjádření proběhlo včera, pozn. přek.) nám soupeři ukázali, kde máme místo. Nebyli jsme sami sebou a od samého začátku nás hodně tlačili. Byli na tom lépe fyzicky, ačkoliv ve druhé půli byli v tomto ohledu horší. Výsledek není důležitý. Prohráli jsme, ale myslím si, že nám tato porážka prospěje. Je lepší prohrát nyní než na konci sezony. Tato soutěž ukazuje, jak na tom jste a pokud nehrajete dobře, pak to takhle dopadá.

Právě skončila předsezonní příprava, máme nové hráče a někdy se musíte na zápas připravit určitým způsobem. Pak se však ukáže, že všechno jde jinak, než jste očekávali. V prvním poločase měli příležitosti Williams i Luis, který trefil tyč. Více jsme hráli na naší polovině, ale to se dá na San Mamés čekat. Po přestávce jsme hráli více u nich, ale o prohře často rozhodují detaily.

Rafinha Alcántara

Chybělo nám vytvořit si více příležitosti. Nevěděli jsme, jak prolomit defenzívu soupeře a nebudovali jsme naší hru takovým způsobem, jakým jsme měli.

Ten míč jsem viděl v síti, ale brankáři se povedlo včas zachránit svůj tým.

Ve druhém poločase jsme byli lepší, ale pokud ve fotbale nezakončíte proti svému protivníkovi udělá to on za vás a to obzvlášť na takovém stadionu a v takovém souboji s tímto týmem.

Jordi Alba

Byl to zápas na remízu. Měli jsme šanci, ale nedali branku. Protivník má skvělý tým a hraje intenzivně. Aduriz dal krásný gól a není jednoduché prohrát první zápas. Tým se však zlepší.

Uvědomujeme si, že pokud nebudeme hrát na 100 %, dopadne to takto. Porazit vás dokáže každý. Jsme Barca, ale pokud se nepostavíme výzvě, nevyhrajeme jen díky znaku, který hájíme.

Toto téma už je unavující. Musíme počkat na konec přestupového období. Je to skvělý fotbalista a přestupy patří pod správu klubu. Pokud Neymar přijde, budu nadšený. Je třeba počkat. Každý den se mluví o jiném klubu.

Domníval jsem se, že intenzita byla z naší strany dobrá, ale při některých akcích nám scházela koncentrace a neměli jsme jasnou představu o tom, jak vést útoky. LaLiga však teprve začala a zlepšíme se. Potřebujeme napravit spoustu věcí.

Coutinho je skvělým hráčem a patří k těm nejtalentovanějším na světě. Přeji mu jen to nejlepší.

Sergi Roberto

Chtěli jsme zahájit sezonu vítězství, ale to se nestalo. Uvědomovali jsme si obtížnost tohoto zápasu a jsme si vědomi toho, že soupeři tlačí od začátku do konce. A dnes za to získali tři body.

Zůstal jim volný stoper a chtěli jsme, aby vystoupil a hrál s míčem. Musíte se dostávat na polovinu vašeho soka. Nevyšlo to tak, jak jsme si představovali.

V předsezoně jsme hráli se třemi záložníky v řadě, ale dnes šlo o první ligový duel a úroveň obtížnosti byla odlišná. De Jong je skvělým hráčem, ale teprve dorazil a musíme si zvyknout. Byl to pro něj složitý duel, jelikož jej neustále hlídal Raúl García. De Jong nedokázal mít míč a nemohli jsme si jej mezi sebou posílat. Chceme se zlepšit a vyhrát všechny zápasy.

Porážka nám pomůže, jelikož je to pro nás varovný signál, který nám říká, že to bude složité. Musíte si vážit mistrovských titulů. Chceme znovu zvítězit v lize a dobýt tu horu.

Antoine Griezmann

Scházelo nám to, co je na fotbale nejsložitější – poslední přihrávka, centr nebo driblink.

Máme čas, liga je dlouhá a musíme zapracovat na přípravě na další zápas. Je třeba zamakat, protože jen tak se zlepšíme.

Uvidíme, jak na tom Luis bude zdravotně a jestli bude moci nastoupit v zápase s Betisem.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Jasné, zas iba výhovorky, neboli sme sami sebou atď. Vy už nie ste sami sebou nejaký ten čas a jeden hráč vás musí potom ťahať z problémov (Leo). Neviem či už niektorým chýba motivácia po tých získaných úspechoch alebo či je to aj chyba vedenia, ktoré možno nie najlepšie robí prestupovú politiku, potom príde tréner ako Valverde, ktorý pôsobí roztrasene a pod jeho "couchingom" odíde jeden z najlepších záložníkov súčasnosti (Coutinho). Alebo tiež chyba La Masie, ktorá neprodukuje nové mladé talenty. V Barcelone mi to príde nejaký ten čas nejaké popletené. Jednoducho, neviem čo to teraz hráme. Už to nie je ani tiki-taka ani nič čo by prinášalo dávku kreativity. Nechcem ale, aby moje slová pôsobili iba ako kritika. V poriadku, niekedy úpadok prísť musí a ja pevne verím, že sa zas vrátime do doby, keď bude radosť pozerať sa na našu hru. No niektoré veci sú do oči bijúce a neostáva nič ako kritické vyjadrenie. Samozrejme, tímu treba fandiť najmä v čase krízy, ale zas konštruktívna kritika je na mieste a treba si povedať čo nefunguje.

17.08.2019, 18:04

zase nám to prospěje??? mmm

20.08.2019, 07:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat