PIQUÉ: NIKDY BYCH NEČEKAL, ŽE VYHRAJU VŠECHNO TO, CO JSEM VYHRÁL

PIQUÉ: NIKDY BYCH NEČEKAL, ŽE VYHRAJU VŠECHNO TO, CO JSEM VYHRÁL

Vytáhlý stoper oslavil s Barcelonou desáté výročí a při této příležitosti poskytl rozhovor pro oficiální web.

Před deseti lety, 13. srpna 2008, debutoval v prvním týmu FC Barcelony Gerard Piqué. Naskočil do kvalifikačního utkání Ligy mistrů proti Wisle Kraków, kterou Barca přejela 4:0. Piqué na svůj první zápas zavzpomínal: "Bylo to něco výjimečného, hráli jsme na Camp Nou první oficiální zápas té sezóny. Chvíli jsem hrál a vyhráli jsme. Všechno šlo dobře a stadion jsem opouštěl velmi šťastný."

Od té doby už uplynula celá dekáda. "Zhodnocení toho času stráveného zde je velmi, opravdu velmi dobré. Nikdy jsem nečekal, že bych mohl vyhrát všechno to, co jsem vyhrál, že toho tolik odehraju nebo že budu tak důležitý, jak jsem během těch let byl. Cítím se privilegovaný, užil jsem si to a nadále si to tu budu užívat."

"Vím, že přijde den, kdy budu muset jít, ale do té doby si to chci užít, co nejvíc to půjde," dodal.

Když přišla řeč na oblíbené vzpomínky, vyzdvihl Piqué Ligu mistrů. "Ta v Berlíně pro mě byla speciální, na začátku jsme prožili několik náročných měsíců a nakonec jsme vyhráli všechno. Bylo to náš druhý treble, což znamená, že tahle parta hráčů dokázala něco, s čím nikdo nemohl počítat."

Ze svých spoluhráčů vzpomínal hlavně na Puyola. "Puyol je pro mě ten nejnezapomenutelnější spoluhráč. První den mě přivítal jako bratra, hráli jsme na stejných postech za Barçu i národní tým a dobře jsme si rozuměli. I když jsme každý úplně jiný typ osobnosti, stali se znás velcí přátelé."

Rozhovor zakončil slovy: "Hrát za Barçu je náročné, obzvlášť jako obránce. Víme, že konkurence je vždycky tvrdá, protože tu hrají nejlepší na světě a vy se o své místo musíte prát. Je to 10 let a každý další rok pro mě bude příležitostí si to tu užít."

Výsledek obrázku pro pique 10 years

Piqué se nedávno vyjadřoval také k aktuálnímu dění v klubu: "Jsem velmi šťastný, že jsem jedním z kapitánů. Teď je na čase pokračovat Barçou ve vyhrávání trofejí."

"Tréninky, které jsme od našeho návratu měli, ukázali vysokou úroveň, na které nově příchozí jsou. Posily byly vybrány dobře a máme velmi ambiciózní tým."

Promluvil také o ukončení reprezentační kariéry: "Je to rozhodnutí, nad kterým jsem hodně přemýšlel. Pro mě to byly dobré časy a jsem rád, že jsem se podílel na všech těch úspěších, kterých jsme dosáhli."

Související obrázek


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat