Piqué: Rád svými výroky provokuji, abych se sám pobavil

Piqué: Rád svými výroky provokuji, abych se sám pobavil

Barcelonský stoper Gerard Piqué je známý tím, že se nebojí říct přesně to, co si myslí. V zábavném televizním pořadu „El Hormiguero“ na stanici Antenna 3 vysvětloval, proč tomu tak je a opět prokázal velký smysl pro humor.

Kontroverzní vyjádření

Obvykle je vyřknu s úmyslem a dělám to proto, abych se pobavil. Objevilo se pár případů, kdy jsem se dostal do problémů. Bavím se tím a nedokáži udržet smích, jelikož fotbal je velkou podívanou. Pak se tomu smějeme v kabině. Všechno je to fraška a lež a v realitě je vše snazší. Vztahy mezi hráči jsou fantastické a atmosféra geniální. Když se svými vyjádřeními dostaneme do problémů, je to jen proto, že chceme. Chceme si to okořenit.

Přijetí kritiky

Když jste mladým hráčem, cítíte se tím více zasažený a pak to začnete přijímat. Postupem času začnete všechno relativizovat a uvědomíte si, že pokud prohrajete, budete zkritizován. Když však zvítězíte, dostane se vám hodně chvály a to i přes fakt, že jste se neukázal v dobrém světle. Před dvěma týdny jsme byli v hluboko krizi a teď jsme vyhráli čtyři po sobě jdoucí zápasy a je to naprosto odlišné. Záleží na výsledku. Fotbalisté mají vždy šanci změnit situaci a pokud míč padá do sítě, je to dobré. Pokud ne, musíte zůstat doma a neukazovat se na veřejnosti.

Nevlídný přístup od fanoušků

Když se na mě píská, hraje se mi lépe. Jsem více motivován s vědomím, že jsou fanoušci proti mě. A čím lépe hraji, tím více je to trápí. V posledních letech mého působení u španělského národního týmu na mě lidé pískali a byly to mé nejlepší roky v tomto výběru. Byl jsem motivován více, než když předtím.

Dres Realu Madrid

Nikdy jsem na sobě neměl dres Realu Madrid. Občas jsem si s hráči Realu vyměnil dres, ale nikdy jsem si jej na sebe nedal a to kvůli alergii a tady těm věcem. (smích)“

Davisův pohár

Do organizace tohoto turnaje jsem vložil spoustu peněz, ale to není důležité. Nejde mi o peníze, to je velmi relativní. Je to více o času a úsilí. Byl jsem v Šanghaji, Londýně či Paříži. Musíte si s hráči promluvit a přesvědčit je na nový formát. Teď se hraje týden a dříve to bylo čtyři týdny. Zápasy budou soustředěny v jednom zápase a bude to Madrid, aby si španělští fanoušci mohli snáz užít takový turnaj. A jak se daří mě osobně v tenise? O něco lépe, než Joaquínovi. Když jsem byl mladý, tak jsem trochu hrál. Nějak si poradím.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

mě spíš provokuje svými výkony

10.10.2019, 09:13

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat