Piqué se rozhodl nepodstoupit operaci

Piqué se rozhodl nepodstoupit operaci

Barcelona před několika dny oznámila, že Gerard Piqué utrpěl podvrtnutí třetího stupně vnitřního postranního vazu a částečné poranění předního zkříženého vazu v pravém koleni. Doposud nebyl oznámen způsob léčby, ale podle Radio Catalunya se již třiatřicetiletý stoper rozhodl.

Piqué se údajně rozhodl nepodstoupit operaci. Odborníci operaci označili za nejlepší možnost pro léčbu předního zkříženého vazu, znamenala by však absenci 6 až 8 měsíců, což by pro Piquého prakticky znamenalo konec sezóny. Ve svém věku a v jedné ze svých posledních sezón na Camp Nou Piqué nejspíš tak dlouhou pauzu nebude chtít. Radio Catalunya uvedlo, že se obránce v souladu s doporučením lékařů FC Barcelony rozhodl pro konzervativní léčbu. Představuje větší riziko, ale dává mu naději zahrát si ještě i v letošní sezóně. L'Esportiu věří, že se toto řešení může ukázat jako účinné.

Piqué se měl včera sejít s Dr. Ramonem Cugatem a poté se rozhodnout operaci nepodstupovat, i když mu ji slavný chirurg údajně doporučil. Podle posledních informací již odchovanec Barcelony zahájil konzervativní léčbu pomocí růstových faktorů, které mohou urychlit zotavení a zkrátit dobu léčení. Piqué doufá, že se do hry vrátí během čtyř měsíců.

Situace ve středu obrany je pro Barcelonu velmi složitá. I když by se Piqué dokázal vrátit na druhou polovinu sezóny, v nadcházejících měsících může Koeman počítat pouze s Clementem Lengletem a Ronaldem Araujem. Samuel Umtiti se stále do hry nevrátil, přestože již normálně trénuje, a v záloze zůstávají pouze rezervní hráči - Oscar Mingueza, Santiago Ramos Mingo a Arnau Comas.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

No nevim, ty konzervativni lecby u nas... 😅

26.11.2020, 13:43
Caltic8 Tarja
Administrátor

Tak u Piquého to vzhledem k věku dává smysl. Ale popravdě taky nevěřím, že to dopadne dobře.

26.11.2020, 21:36
Tarja Caltic8

Jako ja ho docela chapu, ale i tak, ctyri mesice + nez se dostane do zapasove rytmu a tak dale...a s ohledem na zkusenosti - aby si vubec jeste kopnul. :) Nezbyva nez doufat, takovy konec by si nezaslouzil.

27.11.2020, 13:47

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat