Piqué zveřejnil výplatní pásku, aby vyvrátil lživé spekulace

Piqué zveřejnil výplatní pásku, aby vyvrátil lživé spekulace

FC Barcelona a někteří hráči jsou rozzuření po tom, co média zveřejnila zprávu, která hovořila, že několik klíčoví fotbalisté si připisují stále vysoké platy. Včetně Gerarda Piquého, který rázně vyvrátil tato lživá tvrzení.

Gerard Piqué společně se Sergio Busquetsem a Jordi Albou byli tři hráči, kteří získali největší kritiku. Měli totiž být placeni mnohem více, než se uvádí ve skutečnosti. Informaci zveřejnil ve čtvrtek novinář Lluis Canut na stanici TV3. Ve večerním pořadu odhaloval výše mezd jednotlivých barcelonských hráčů.

Informace, která vypadala jako velká bomba, se nakonec ukazuje jako jedna velká lež. Podle ní měl třeba Piqué pobírat plat ve výši 28 milionů eur, následovat ho měl Busquets s 23 miliony eur a další v pořadí měl být Umtiti s Albou, jež měli pobírat 20 milionů eur ročně.

Klub navíc nyní celé obvinění oficiálně popřel. Stejně jako katalánský veterán, který na svém twitterovém učtu veřejně umístil obrázek se svou výplatní páskou. Z jeho online bankovnictví můžeme vidět skutečnost, že se jeho základní plat půlroční plat pohybuje ve výši okolo 2,3 milionů eur čistého. Barcelonští hráči totiž dostávají plat v půlročních intervalech.


Zdroje: marca.com, fcbarcelona.com



Diskuze

Jsem pro to, aby se zveřejnily všechny platy fotbalistů, včetně bonusu nebo odměn pro agenty smiley

08.01.2022, 14:53
Andreas David Kvapil

A to preco ? Je to sukromna vec. To je rovnake ako by som ja teraz chcel vidiet tvoju vyplatnu pasku za posledny polrok. Co koho dotoho, ake podmienky si si dojednal. Toto je len cisto nastroj na rozburenie diskusie.

08.01.2022, 15:02
absint Andreas

A co třeba Socios, kteří každoročně platí příspěvek a jsou de facto vlastníky klubu. Ti také nemají právo vidět, jak se s jejich penězi hospodaří?

08.01.2022, 17:44
Andreas absint

Ale ved na to sú predsa každý polrok ci kazdy rok zhromaždenia socios compromisarios. Ci ? Tam sa riešia interné veci kde si môžu všetci pozrieť ako vedenie nakladalo s klubovým rozpočtom a určite tam je aj koľko peňazí je vynaložených na platy. Ani ich predsa nemusi zaujímať kto ma aké platy. Dôležité je , či tie peniaze ktoré vedenie na platy vynaklada sú dobrou investíciou resp.ci aspon klub dokáže zarobiť tolko, aby tieto položky neblokovali ci priamo ovplyvňovali riadenie klubu a po ďalšie, určite sa tam môžu dožadovať vysvetlenia. Ale aby sa hráčom pozeralo na vyplatne pásky lebo niekto niečo vypustí do éteru je za a) neetické a za b) nič to na veci aj tak nezmení len ako som napísal, vyvolá to jedine vášne.

08.01.2022, 18:17
absint Andreas

Já myslím, že každého správného majitele by měl plat třeba Dembelého a podobných panic buy hráčů zajímat. Kór když víc prosedí na tribuně než odehrají.
Částka na platy celkově se snad i dá dohledat.

09.01.2022, 06:17
David Kvapil Andreas

V zámořských soutěžích jsou platy zveřejněny a nikdo s tím problém nemá, bere se to automaticky. Kromě toho to není soukromá věc. Spousta lidí okolo hráče a snad všichni z klubu věcí, kolik bere hráč za rok. Navíc se do médii častokrát dostávají informace, odhady, kolik hráči mají a jsou častokrát velice přesné. Někdo to prostě vždy vynese ven. Takže pokud bychom věděli přesné částky, nemusely bychom se dohadovat. Navíc to stejné je s přestupními částkami...

08.01.2022, 18:32
Andreas David Kvapil

Ale na zverejnenie potrebuješ súhlas od hraca . To, ze v zámorí to zverejňujú ešte neznamená, že to musia robiť všetci. Ja by som tiež nechcel aby mi niekto sledoval plat. Je to súkromná vec a hotovo. Tí, ktorí o tom majú vedieť to vedia a ostatné ma nezaujíma. Ani o Messim nikto nevedel koľko vlastne zarába ale nikoho to netrápilo lebo bola Barca úspešná. Teraz pre blbé predchádzajúce vedenie sa vina za zlú ekonomickú situáciu hádže na plecia hráčov. To mi OK urcite nepríde. Vždy sú dve strany ktoré sa dohodnú a ak s tým Barto a spol súhlasili a tie platy im dali ide to jednoznačne na ich vrub. Mali vyjednat do zmlúv výkonnostne klauzule alebo poistku aby sa prípady ako Umtiti ci Coutinho nestali. Ale to nieje urcite zodpovednosť hráčov

08.01.2022, 19:32
Michal Pe David Kvapil

Neviem, jak to majú ošetrené v pracovnoprávnej oblasti v Španielsku, ale v ČR do kategórie osobných údajov (kam napr.spadá aj číslo účtu), ktoré je zamestnávateľ oprávnený sprístupniť, nepatrí údaj o mzde. Nesmie to zverejniť ani po ukončení pracovného pomeru so zamestnancom. A zamestnanec je oprávnený, ale nie povinný, tento údaj zverejniť. A myslím, že je to tak správne. Najhoršie na tom je a obávam sa, že zlojedi ako Canut, ktorým dávajú priestor vo verejnoprávnej (!) tv týmto nič neriskujú (strata reputácie atď), narozdiel od klubu a hráčov.

08.01.2022, 15:37

Člověk si to nějak představuje, ale když to takhle vidí napsaný, vypadá to trochu jinak. Takovýhle peníze dostávat na účet😅

08.01.2022, 17:48

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat