Podivuhodný případ Emre Demira aneb dva miliony eur sedí na lavičce béčka

Podivuhodný případ Emre Demira aneb dva miliony eur sedí na lavičce béčka

Přišel s minimem zkušeností. Barcelona už loni v září oznámila novou akvizici v podobě Emre Demira z Kayserisporu. Turecký mladík přišel do Barçy Atlètic za 2 miliony eur až teprve letos v létě v průběhu předsezónní přípravy.

Rozhodl se přijít do hlavního města Katalánska, proto jej v Turecku odstavili a on nenabral dostatečné zkušenosti. Za áčku Kayserisporu odehrál pouhých 259 minut v sedmi zápasech. Přesto šáhla Barcelona po tureckém záložníkovi, který debutoval v turecké lize v pouhých patnácti letech.

Pro Demira nebylo snadné změnit působiště. Fotbalista neuměl španělsky ani anglicky, což způsobilo zjevné problémy v komunikaci s trenérským týmem, ale i spoluhráči. Bez ohledu na to mu dal trenér Rafa Márquez několik šancí v přátelských zápasech, kde se Emre několikrát blýskl a dokonce vstřelil gól.

Barça Atlètic poté zahájila sezónu v třetí nejvyšší španělské soutěži. Emre Demir se objevil na hřišti až ve čtvrtém zápase, 18. září proti Amorebietě, a odehrál pouhých 6 minut. Od té doby Turek nenastoupil k žádnému oficiálnímu klubovému utkání.

Navzdory tomu byl fotbalista několikrát pozván na trénink pod Xavim v prvním týmu. Klub je spokojený s Emreho prací a věří, že od jeho příchodu hodně vyrostl. Po malých krůčcích se hráč cítí stále pohodlněji a je naděje, že s postupem hry se bude na hřišti objevovat častěji. Sám Demir pracuje na rychlejší adaptaci.

Přestože žije sám, jeho agent Ahmet Bulut ho bedlivě sleduje. Ve volném čase se Turek učí španělsky, protože si je vědom, že jeho kariéra v Barceloně teprve začala. Se smlouvou do roku 2027 a ve svých 18 letech ví, že může situaci zvrátit, získat zpět svou nejlepší formu a prokázat svou cenu.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Ani prvemu ani druhemu Demirovi ocividne nie je v Barce priane

13.11.2022, 18:24
Andreas blaugrana

Ak si ho Xavi volá na tréningy , tak zrejme niečo v ňom bude. Ak ma chlapec chuť a chce sa presadiť , jedna sezóna na aklimatizáciu je v poriadku.

14.11.2022, 13:11

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat