Podle Valverdeho vyvedl Barcelonu z rovnováhy fakt, že musela dohrávat v deseti, Abelardo tvrdil, že se budou těžko porážet

Podle Valverdeho vyvedl Barcelonu z rovnováhy fakt, že musela dohrávat v deseti, Abelardo tvrdil, že se budou těžko porážet

Jako první se k barcelonskému derby vrátíme prostřednictvím vyjádření trenérů. Ernesto Valverde na ní pohovořil o vyloučení Frenkieho de Jonga i změnách ve své sestavě, zatímco Abelardo Fernández při svém debutu na lavičce Espanyolu hodnotil, jak jeho svěřenci zareagovali na průběh duelu, jenž skončil výsledkem 2:2.

Ernesto Valverde

Dokázali jsme dohnat ztrátu ve spoustě zápasů a někdy vyšlo vše podle našeho plánu, zatímco jindy ne. Dnes (vyjádření proběhlo v sobotu, pozn. přek.) nám ublížilo vyloučení de Jonga. Měli jsme několik šancí na to dát gól na 3:1, ale nakonec měli soupeři jednu příležitost a vstřelili branku. Kontrolovali jsme průběh utkání a po obratu jsme hráli dobře a chtěli i nadále skórovat. Vyloučení nás trochu rozhodilo a protivník měl převahu.

To je fotbal. Hodně nás stojí a stejně tak i jiné. Protivníci se zavírají a dnes byli motivovaní. Bylo těžší vytvořit nebezpečí a rovněž šlo o únavu. Pocity nejsou dobré, jelikož jsme počítali s třemi body a zdá se, že jsme je ztratili. Snažili jsme se vyhrát zápas, ale zůstali s deseti hráči. V první půli jsme byli velice upjatí. Scházely nám změny a jakási revoluce v zápase.

Teď je všechno vyrovnané a uvidíme, jak to půjde. Na Supercopě se představí 4 silné týmy a uvidíme, co se stane. Myslím si, že je těžší vyhrávat a získávat body. Stojí to hodně nás i naše soupeře a všechno je nyní vyrovnanější. Je normální, že se tohle v ligách děje. Vždy se díváme zpátky a vidíme, že jsme poztráceli body, ale musíme bojovat a pokusit se vyhrát tuto soutěž.

Abelardo Fernández

Bod získaný z tohoto utkání je bodem obratu a důvodem k tomu být pyšný. Je to bod na přivítání s těmito chlapi, kteří dnes nechali na hřištích svá srdce. Podle mého jde o férový výsledek. Tým byl na míči a pokud budeme takto soupeřit, bude velmi těžké nás porazit. Jak jsem říkal, tohle bude zvratový okamžik a nyní myslím na vše krok po kroku.

Myslím si, že fanoušci ocenili to, co dnes tým předvedl a to je dobře. Tak to má být. Barca má velkou kvalitu a využívá každé nedopatření. Dle mého názoru jsme se tomuto protivníkovi postavili a byli jsme na tom velmi dobře pozičně. Uhlídali jsme poměrně dobře Messiho a jsem velmi šťastný. Tento týden jsme museli zapracovat na psychice a hráči dnes podali reakci.

Na konci dne jsme nastoupili proti Barce, která umí dávat branky a dokáže kdykoliv změnit tvář utkání. Náš tým sehrál velice kompletní zápas a držel iniciativu, čili jsem extrémně potěšen. Musíme pokračovat i nadále v každodenní práci.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat