Podle Vidala se musí Messi, který je z jiné planety, maximálně využít, Valverdemu schází slova k jeho popsání

Podle Vidala se musí Messi, který je z jiné planety, maximálně využít, Valverdemu schází slova k jeho popsání

Příležitost k okomentování triumfu 5:1 si nenechali ujít tři barcelonisté a to jejich lodivod Ernesto Valverde a dva autoři branek. Všichni se vyjádřili ve stejném duchu hlavně na adresu Lionela Messiho.

Ernesto Valverde

Zvenku mám také pocit, že se jednalo o klidný zápas, ovšem je třeba zkontrolovat, jak tomu bylo zevnitř. Začali jsme velmi dobře a do poločasu jsme získali náskok. Nebyl příliš velký, ale myslím si, že jsme hráli dobře. Toto je týden se třemi zápasy a je důležité je dobře zahájit.

Co mohu k Messimu říci? Víme, že se pokaždé objeví a to nehledě na to, jaký zápas hraje. Jde vidět, že se pořád dostává do kondice, ale čím dál tím více se zapojuje do hry a to je pro nás skvělé.

Ano, chytá formu. Je to zkrátka takový talent, že jej nejde s nikým srovnávat. Pokaždé, kdy se dotkne míče, předvede něco speciálního. Začínají mi na něj docházet slova.

Vždy je to tak, že je to pro některé nespravedlivé. Máme poměrně široký kádr a hráči obvykle trénují dobře a bojují o šanci zahrát si. Někteří si jí zaslouží, ale nemohou nastoupit všichni. Hrajeme hodně zápasů a já provádím změny. Využijeme celý kádr.

Jordi Alba na mě udělal gesto a měl bolesti, tak mě požádal o střídání.

Arturo Vidal

Nevím, jestli to bylo snadné. Snažili jsme se a hodně běhali. Leo ukázal všechnu svou kvalitu. Když je ve formě, tým to cítí. Je s námi každý den a každý den nás překvapuje. Je z jiné planety. Nemám k němu slov, je to mimozemšťan. Je třeba toho maximálně využít.

Vyhráli jsme a vedeme si dobře. Jedná se o sedmé vítězství v řadě, ale je třeba pokračovat v práci. Projevili jsme snahu být na začátku zápasu více zkoncentrovaní, abychom nedostali branku.

Jak už jsem říkal, mám v sobě něco jiného mezi záložníky. Mám fyzické proporce na to hrát v obou pokutových územích a využívat přihrávek. Musím pokračovat v hraní.

Určitě nám ta ter Stegenova sebekritika pomohla, ovšem je třeba se i nadále zlepšovat. Utkání se Slavií bylo špatné a nehráli jsme v něm tak, jak dokážeme.

Clément Lenglet

Na chvíli se situace zkomplikovala, ale dobře jsme zareagovali a dali góly. Odehráli jsme kompletní zápas, ačkoliv to vždy může být lepší. Fyzicky jsem na tom dobře – lépe, než na začátku sezony.

Jsem šťastný z gólu. Má rodina byla zrovna na tribuně. Opravdu nevím, jak slavit branky. Vždy čekám, až ke mě přiběhnout spoluhráči.

Problémy se řeší v kabině a Marc může tvrdit, co chce. Posledně jsem k médiím nešel, protože jsem o den předtím byl na tiskové konferenci. Pocity z posledních minut zápasu proti Slavii byly špatné. Dnes (vyjádření proběhla včera – pozn. přek.) jsme hráli dobře, ono výsledku 5:1 se nedá dosáhnout jen tak. Proti Realu Valladolid je to vždy složité a Real s Atlétikem s ním pouze remizoval.

Leovi se daří více, hraje více a jde to vidět. V této formě je obtížné jej zastavit, jelikož je pokaždé rozdílovým.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat