Pokud se LaLiga nevrátí do 27. června, nemusí být dohrána, tvrdí madridská Marca

Pokud se LaLiga nevrátí do 27. června, nemusí být dohrána, tvrdí madridská Marca

Zástupci ligové asociace měli v pondělí na programu další schůzku s reprezentanty prvoligových a druholigových celků a španělská média zjistila několik informací ze vzájemných diskuzí.

V první řadě mediální zdroje potvrdily, že LaLiga i nadále pokračuje v nutnosti dohrát sezonu, ať už to bude stát cokoliv. Situace však tomu moc nepomáhá a v nadpise zmíněný bulvární plátek oznamuje, že je prakticky nemožné uvažovat o návratu soutěží na přelomu dubna a května, jak tipoval Javier Tebas.

A co víc: pokud se hráči nevrátí do 27. června, sezona pravděpodobně neskončí. V programu „Que T’hi Jugues“ rovněž zaznělo, že v průběhu schůzky mělo dojít i na volání po zrušení zbývajících kol, ovšem LaLiga se k tomuto kroku nyní nechystá. Počítá totiž s možností dojet ročník 2019/2020 v průběhu léta.

Marca píše, že většina klubů věří v to, že tuto sezonu půjde dohrát, ovšem nedá se předpokládat, že to bude za účasti fanoušků. Jeden z účastníků debaty přiznal, že by šlo o zbytečný risk. Tebas je proto odhodlaný navrátit se do předchozích kolejí, což by klubům pomohlo zmenšit ztráty vzniklé absencí příjmů z TV práv.

Deník Sport píše o tom, že liga se chce vrátit v červnu, nicméně kluby se domnívají, že v současné chvíli je jakékoliv datum pouze spekulativním. Dalším probíraným tématem bylo zavedení opatření ERTE – mechanismu, který umožňuje firmám dosáhnout právního schválení dočasného propuštění několika zaměstnanců či stažení jejich hodin.

To zajistí finanční vitalitu firmy v průběhu krize a spravuje jej článek č. 47 ve španělském pracovním statutu. Nad tímto řešením už uvažuje drtivá většina členů LaLigy Santander. Soutěžní asociace se pak bude ještě bavit s tou hráčskou a také světovým orgánem FIFA. Ve středu pak další mítink organizuje evropská konfederace UEFA.

Z něj by 55 členských svazů mělo dostat informaci o průběhu zákroků, možném rozpisu a chybět nebude ani debata na tyto odvětví. Dodejme, že Barcelona už například sáhla ke snížení mezd a hráči se navíc rozhodli dotovat mzdy zaměstnanců, aby si uchovali 100% příjem z doby před vyhlášením nouzového stavu.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat