Odpolední přehled španělských novin (11. 6. 2020)

Odpolední přehled španělských novin (11. 6. 2020)

Dobré čtvrteční odpoledne. Níže nabízíme jako vždy přehledy nadpisů deníků Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, AS a Marca.

Messiho výzva,“ stojí na Mundu Deportivu v souvislosti se dvěma novými rekordy, které má nyní super motivovaný Argentinec na dosah - nejvíce gólů v jednom klubu a nejvíce získaných Pichichiho trofejí. První z těchto úspěchů náleží Pelému, druhý aktuálně Leo sdílí s Telmem Zarrou. Antoine Griezmann se nechal slyšet, že chtěl být důležitý a dále deník píše o tom, že na lavičkách a v kabinách na stadionu Mallorky budou 2 náhradníci navíc. Sezona se dnes vrací elektrizujícím derby o Sevillu a Rayo porazilo Albacete 1:0, když rozhodující gól vsítil Luis Advincula.


LaLiga je tady,“ volá Sport k návratu zápasů po třech měsících, aktuálně ještě bez diváků. Zbývá odehrát 11 zápasů a favoritem je Barcelona v čele s Messim, který chce získat 11. titul u Blaugranas. Periodikum dále píše o „novém fotbalu“ v návaznosti na dnešní andaluské derby a o vítězství v nejdivnějším mini-utkání mezi Rayem a Albacete. Pichi Alonso vysvětluje, jak může vypadat fotbal po restartu sezony a Griezmann tvrdí, že chce být důležitý na hřišti i mimo něj. Manchester United se nevzdává přestupu Ansua Fatiho a je připraven navýšit částku na 100 milionů. Roger Federer podstoupil operaci kolene a nebude si moci zahrát až do roku 2021. Švýcar ujišťuje, že rehabilitaci bude věnovat tolik času, kolik bude potřebovat.


L'Esportiu je v „očekávání“ z dnešního návratu LaLigy duelem Sevilly a Betisu po třech měsících bez kopané kvůli koronavirové krizi. Deník dále informuje o propočtech studie, kterou nařídila vláda, o dopadu koronaviru na katalánský sport. Generální sekretariát pro sport a fyzické aktivity navrhl, že katalánský parlament zaplatí za všechny licence pro sezonu 2020/21. Griezmann tvrdí, že pokud Barcelona odehraje 11 dobrých zápasů, získá titul. Prezident katalánské federace v lovu přiznal, že Katalánsko loví pod zákony z roku 1970, jelikož si je samo vytvořilo.


Marca připomíná, že „všechno se vrací“. Ve velkém stylu se po tří měsících vrací LaLiga derby mezi Sevillou a Betisem. Stadion Ramona Sáncheze Pizjuána se v jeho průběhu promění na bunkr a Julen Lopetegui pravil, že v takových zápasech neexistují favorité. Rubi dodal, že na tento výsledek se bude navždy vzpomínat. Bude se jednat rovněž o první duel s možností pětkrát střídat. Enrique Cerezo nabídl Realu, že by hrál na Wandě Metropolitano, ale o tom Los Blancos neuvažují. V předcházejícím utkání mezi Rayem a Albacete padl jeden gól Advinculy a vzdal se hold padlým obětem koronaviru. Finálová osmička v Lize mistrů se pak může sejít na San Mamés a Anoetě.


A také AS informuje, že „LaLiga je konečně zpátky“. Sevillské derby se bude hrát za zavřenými dveřmi a o osudu dvaceti týmů se rozhodne napříč devětatřiceti dny a jedenácti koly. Plátek dále potvrzuje, že Real vyloučil možnost hrát na Wandě, kterou jim nabídl Cerezo, informuje o výhře Raya v původně nedohraném mači proti Albacete a také o Lize ACB, jež se vrací dnes ve Valencii za přísných hygienických opatření.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat