Poletí vrtulníkem. Barcelona zvolila na zápas neobvyklou, ale osvědčenou dopravu

Poletí vrtulníkem. Barcelona zvolila na zápas neobvyklou, ale osvědčenou dopravu

Vyrazí s předstihem. Osmifinálový zápas poháru Copy del Rey odehraje Barcelona ve čtvrtek na hřišti Ceuty. Spolu s městem Melilla patří k autonomním oblastem Španělska na území Maroka. Část cesty se rozhodli Blaugranas absolvovat vrtulníkem. Hráči a realizační tým nejprve odcestují do Málagy. Následně odletí do Ceuty, která se nachází v severní Africe.

Poté, co byla vyloučena možnost letět do Maroka a uskutečnit poslední úsek cesty po souši nebo použít vysokorychlostní člun z Algeciras, se Barça se rozhodla zopakovat formuli, kterou naposledy použila v sezóně 2010/11.

Tým trénovaný Pepem Guardiolou tehdy hostil Ceutu v prvním zápase 1/16 finále Copa del Rey. Klub poté naplánoval, že poslední úsek cesty do Ceuty na odvetu absolvuje vrtulníky.

Ve čtvrtek ráno odletí výprava Barcelony do Málagy a z tamního letiště pak přeletí vrtulníkem. Katalánský velkoklub vyjednal tuto možnost s vrtulníkovou společností Hélity. Může tak cestu uskutečnit ve stejný den jako je zápas, jehož výkop je 20:00 na Estadio Municipal Alfonso Murube.

Cílem je, aby hráči a trenérský tým cestovali z Málagy třemi vrtulníky. Očekává se, že let bude trvat asi 30 minut, zatímco zbytek by mohl cestovat autobusem do Algeciras a odtud vrtulníkem do Ceuty. Tento let má trvat přibližně sedm minut.

FC Barcelona vyloučila leteckou dopravu z katalánského hlavního města do marockých měst Tangeru nebo Tetouanu, stejně jako UD Ibiza a Elche, bývalých soupeřů Ceuty v Copa del Rey. Cesta z Tangeru do Ceuty trvá asi hodinu a půl po silnici (77 kilometrů), zatímco z Tetouanu to trvá asi 45 minut (45 kilometrů).

Další možností bylo absolvovat závěrečnou část cesty po moři pomocí jedné z vysokorychlostních lodí, které spojují Ceutu s přístavem Algeciras. Cesta by trvala hodinu.

Každá z těchto možností však nebyla pro hráče příliš přínosná, neboť byla spojena s delší dobou cestování a většími logistickými komplikacemi kvůli změnám v dopravních prostředcích a také byrokratickou zátěží, pokud bylo rozhodnuto cestovat přes Maroko.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Nevím, jestli to někdy nějaký klub dal - ale FC Barcelona bude během pouhého jednoho týdne hrát tři soutěžní zápasy na třech různých kontinentech :
neděle 15.ledna 2023 Superpohár : Asie
čtvrtek 19.ledna.2023 Copa del Rey : Afrika
neděle 22.ledna 2023 LaLiga: Evropa

19.01.2023, 10:39

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat