Policejní razie na Camp Nou: Bartomeu mezi zatčenými

Policejní razie na Camp Nou: Bartomeu mezi zatčenými

Policie v pondělí vtrhla na barcelonský stadion v rámci pátrací akce, která souvisí s kauzou Barca-gate. Mezi zatčenými by podle posledních zpráv měl být také bývalý prezident Josep Maria Bartomeu. Klub uvedl, že místní policejní jednotky byly v pondělí ráno v sídle klubu, ale žádné další podrobnosti neposkytl. 

Španělská média uvedla, že operace souvisí s loňskou kauzou Barca-gate, ve které byli funkcionáři klubu obviněni ze zahájení kampaně proti současným i bývalým hráčům, kteří kritizovali klub a tehdejšího prezidenta Bartomeua. Údajným úkolem najaté společnosti pro sociální média byly veřejné urážky a další činnosti proti postiženým osobám. Současný generální ředitel Óscar Grau a šéf barcelonského právního oddělení Román Gómez Pontí byli podle rozhlasové stanice Cardena SER zatčeni pro podezření z nekalé správy, korupce mezi jednotlivci a praní špinavých peněz. 

Katalánská policie potvrdila, že zatkla několik osob, ale neuvedla celkový počet zatčených a také neprozradila identitu těchto osob. 

Bartomeu spolu se svou radou loni rezignoval během sporu s Lionelem Messim. Klub se dostal do politických a finančních problémů způsobených pandemií koronaviru. 


Zdroje: www.theguardian.com



Diskuze

Můžou se v Barceloně dít ještě šílenější věci nebo je tohle už dno, od kterého se odrazíme?

01.03.2021, 13:28

Doufejme že v Barceloně nastává očistný proces tímto zásahem,v neděli volby budou dalším fází a snad se vydáme krok po kroku na cestu mezi naprostý TOP kde Barca patří.

01.03.2021, 13:47

youtu.be

01.03.2021, 14:37

A pak se divme jak to vlastně s tou naší jedenáctkou je .... ne že by to byl jediný důvod ale (aspoň podle mě) v tom fotbalovým světě v užších kruzích se lecos vědělo nebo tušilo a mimo jiné i proto sem žádný pořádný trenér nechtěl a to klidně i včetně hráčů kteří jsou zastupováni svými agenty ... očerňování vlastních hráčů, praní špinavých peněz - následně přestupy co nedávají smysl .... a někdo pak se divíte že Messi toho tady má dost a to ještě si vzpomínám jak se tu Messi jednu dobu považoval ne neloajálního ... je to škoda.

01.03.2021, 18:14

všechny zavřít

01.03.2021, 18:25

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat