Pouze čtyři hráči byli u posledního triumfu nad Mallorkou na Son Moix

Pouze čtyři hráči byli u posledního triumfu nad Mallorkou na Son Moix

Pouze čtyři hráči si pamatují poslední vystoupení katalánského giganta na ostrovním stadionu nesoucím název Estadi Son Moix. Domácí Mallorca se totiž vrátila mezi elitu teprve v letošním ročníku.

Psala se sezona 2012/13, LaLiga měla na programu své 11. kolo a barcelonští se vraceli domů z Baleárských ostrovů se třemi body za výrhu 4:2. Dvě branky dal jeden z pamětníků tohoto mače, Lionel Messi, po jednom pak přidali Xavi Hernández a Cristian Tello. Mallorčané se snažili dohnat ztrátu ve druhém poločase, ale nakonec nedokázali odolat nájezdům úřadujících vicemistrů Španělska. Kromě prvně jmenovaného Argentince si ještě ze současného kádru pamatují tento souboj Gerard Piqué, Jordi Alba a Sergio Busquets.

Svěřenci Tita Vilanovy byli v tomto ročníku rozjetí a před tímto zápasem měli na svém kontě 31 bodů z možných třiatřiceti. Nakonec brali i mistrovský titul, k němuž navíc přidali dorovnání ligového rekordu v počtu dosažených bodů. Těch měli rovných 100. Los Bermellones byli zase opačný extrém. Stejně jako letos i tehdy bojoval tento celek o záchranu a nebýt výhry Celty nad Espanyolem v posledním kole by jí i získala. Takhle ale následoval pád do druhé ligy a v jednom roce dokonce až do třetí. Dohromady to bylo 6 let bez prvoligové příslušnosti.

Tu jim vrátil až trenér Vicente Moreno, jenž vybojoval postup do druhé a posléze i první ligy. Aktuálně jeho svěřencům náleží 18. místo a jednobodová ztráta na Vigo, která je na první pozici mimo pásmo sestupu. Současná bilance na stadionech Mallorky (vedle Son Moix, či dříve Iberostar a Ono, ještě Lluis Sitjar) hovoří ve prospěch Barcy a to s 15 výhrami, 3 remízami a 10 prohrami (a skóre 50:34). Mezi lety 1997 a 2013 přišlo 11 vítězství, 1 plichta a pouhé 4 porážky. Messi dal 15 branek ve 13 zápasech a doma s tímto soupeřem zaznamenal hattrick.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat