Pouze dva hráči Barcelony v této sezoně neutrpěli žádný úraz

Pouze dva hráči Barcelony v této sezoně neutrpěli žádný úraz

Zdravotní potíže hráčů prvního týmu v Barceloně jsou v aktuálním ročníku stále velké a madridský plátek AS přišel s informací, že pouze dvěma hráčům se vyhnuly jakékoliv neduhy, zatímco zbylých 16 mělo alespoň jedno menší či větší zranění.

Antoine Griezmann a Frenkie de Jong jsou jedinými barcelonisty, kteří odehráli oba 37 zápasů a neutržili žádné poranění či nemoc. Zatímco Francouz byl šetřen v duelu se Sevillou, Nizozemec stál za karty proti Granadě. Obzvláště v případě bývalého hráče Atlétika Madrid jde o pokračování jeho skvělé bilance, kdy nikdy neměl vážnější zranění.

Každou sezonu odehraje tento osmadvacetiletý forvard kolem padesátky duelů a s drobnými potížemi s kotníkem v předsezoně se vypořádal velice rychle. A rodák z Arkelu je na tom podobně. I přes mladý věk stihl v loňském ročníku za Ajax sehrát 52 utkání. Třetím dosud nezraněným pak je Martin Braithwaite, ale ten je v klubu krátce.

Za Leganés však dánský útočník nezmeškal jediný zápas. Jinak je to ovšem pro Katalánce velmi těžké. Největší problém přinesly dva úrazy, které vyžadovaly operaci – Luise Suáreze trápil meniskus, Ousmana Dembélého pak stehenní sval. V případě Uruguayce se dá hovořit o rychlé rekonvalescenci a možnosti návratu v dubnu.

U křídelníka, který si zahrál za Stade Rennais či Borussii Dortmund, je to ale horší a jeho návrat se předběžně plánuje na srpen, když si staronové poranění šlachy přivodil v únoru. Hned na startu sezony chyběl velkou část zápasů Lionel Messi, jenž si natáhl sval zvaný soleus. Specifickým je pak příklad brazilského středopolaře Arthura Mela.

Toho ještě nedávno trápil kotník a předtím zase osteoartróza (onemocnění kloubů, pozn. přek.) v stydké kosti. Celkem dost zápasů vynechal Jordi Alba, jenž bojuje se svalstvem a pozor na kolena si stále musí dávat Samuel Umtiti. Stoper pak zmeškal úvod ročníku kvůli potížím s metatarzální kostí v nártu.

Náhradní brankář Norberto Neto si prožil dvě delší absence a zpočátku sezony se vyskytly problémy také u druhého levého zadáka, Júniora Firpa. A aby toho nebylo málo, tak v měsíci listopadu marodil Nélson Semedo. Poslední krajní obránce, který je však spíše záložníkem – Sergi Roberto – absentoval kvůli dvěma zraněním.

Zranění neunikla ani Ansuovi Fatimu, technicky stále členovi Barcy B, ale prakticky výhradně hráči hlavního výběru. Tomu se jednou za čas objeví potíže s koleny a za důvod můžeme uvést věk 17 let a fakt, že se stále nachází v pubertě. Nelze tak na něj zatím nakládat identické porce, jako zkušenějším a starším kolegům.

Zbylí hráči zmeškali kvůli svým problémům menší počet utkání. Marc-André ter Stegen laboroval s tendinopatií (úponová bolest, pozn. přek.) a v létě jej možná čeká operace. Zatím byl mimo 2 zápasy. Arturo Vidal, Clément Lenglet, Ivan Rakitič, Sergio Busquets a Gerard Piqué pak chyběli obdobně krátce.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

K zamyšlení:
Oba přišli před sezónou z jiného týmu. Tohle je 100 % chyba v tréninkovém resp. regeneračním procesu, který má klub nastavený!!

19.03.2020, 09:07
Pajinos CUBEBIKE

chtělo by to obměnit zdravotnický personál zřejmě, už jsou tady dlouho a pokud nechtějí skončit jako v Arsenalu, tak bych začal konat - je jiná doba a ty regenerace s léčbami šly úplně jiným směrem oproti tomu, kdy tady někteří lékaři a fyzioterapeuti začali pracovat

19.03.2020, 10:44

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat