Ranní přehled španělských novin (20. 5. 2020)

Ranní přehled španělských novin (20. 5. 2020)

Po odmlce se vracíme k oblíbené rubrice s přehledem titulních nadpisů pětice vybraných španělských periodik - tří se sídlem v Katalánsku a dvou v Madridu.

Pjanič tak jako tak,“ tvrdí Mundo Deportivo a píše, že Barcelona chce Bosňana kvůli jeho kvalitě a univerzálnosti, nehledě na možnou výměnu s Juventusem. Barca jej vidí jako klíčový element konsolidace páteře týmu a hráč je sváděn ideou hrát v barvách Blaugranas. Deník pak oznamuje i sloupec Xaviera Bosche, v němž se tento žurnalista snaží odpovědět na otázku, proč chce každý Nélsona Semeda. Dnes je to 28 let od památného gólu Ronalda Koemana ve Wembley z přímého kopu, který nebyl nacvičený a přinesl Barceloně první evropský pohár. V průběhu izolace pak Michael Phelps bojuje s depresemi a Lance Armstrong se přiznal, že „poprvé dopoval v jednadvaceti letech“.


Žhavý poker,“ stojí na dnešním výtisku Sportu znázorňujícím sedm barcelonských hráčů umístěných na trh výměnou za Lautara Martíneze, Miralema Pjaniče a Mattia de Sciglio. Nahoře se pak píše o tom, že Luis Suárez dostane povolení k hraní v průběhu deseti dní. „Neymar je Florentinův velký sen,“ tvrdí Wagner Ribeiro, jenž věří, že hráč zůstane v Paříži. Crisitano Ronaldo se po absolvování zdravotních testů vrací do práce s Juventusem a dále deník informuje o šesti pozitivních testech na koronavirus v Premier League.


Můj,“ píše L'Esportiu a informuje, že Nélson Semedo má na stole sedm nabídek ze tří největších evropských lig a Barcelona zvažuje jeho prodej v závislosti na tom, jakou náhradu najde. Prvoligové a druholigové celky už mají naplánované zápasy a hráči budou mít při vchodu na hřiště a po odchodu z něj dezinfikovány v ruce. Barcelonští futsalisté se začínají připravovat na playoff a basketbalový celek čeká spolu s Leandrem Bolmarem na datum draftu do NBA. Periodikum poté informuje i o netrpělivosti klubů ze Segundy División B, které hrají o postup.


Také PSG chce Haalanda,“ informuje Marca a vytahuje další rivalitu mezi Pařížany a Realem, jelikož útočník je cíl obou gigantů. Francouzi mají Nora v hledáčku pro případ, že Kylian Mbappé neprodlouží kontrakt a budoucnost Edinsona Cavaniho s Maurem Icardim je rovněž nejistá. UEFA zvažuje formát Final Four pro finále Ligy mistrů v Istanbulu. „Byl jsem imbecil jako Jordan,“ popisuje svou inspiraci již zmíněný Phelps a nový jezdec stáje Scuderia Ferrari, Carlos Sainz mladší, tvrdí, že „Formule 1 je pro nejlepší“ a chce „aby v ní byl i Alonso“.


Čas na rezervy,“ stojí na titulce AS, které věří, že nabitý program a možnost střídat pětkrát za zápas přinese nový scénář pro náhradníky a hráče z Castilly. Zinedine Zidane, který nedělá moc změn, se vrátí k rotacím, aby využil všechny hráče. Deník pak informuje o tom, že Ángel z Getafe je nejefektivnějším náhradníkem a nejproduktivnější lavičku má Atlético. Dále se pak plátek domnívá, že Renault potřebuje Fernanda Alonsa, jelikož jejich týmový projekt je po krizi s Danielem Ricciardem a jeho odchodem v ohrožení. UEFA plánuje odehrát čtvrtfinále Ligy mistrů na jeden zápas a také zavést formát se čtyřmi nejlepšími celky pro finále. Španělská vláda pak prodlužuje stav nouze o dva týdny.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

marek99
Senior editor

Toto je fajn rubrika, dík za jej návrat smiley

20.05.2020, 10:28

Přesně tak! Paráda, díky!smiley

20.05.2020, 10:31

diky moc, toto mi chybalo :)

20.05.2020, 11:48
Migueli
Systémový administrátor

Super! Díky za oživení této rubriky smiley

20.05.2020, 14:44

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat