PŘESTUPOVÉ SPEKULACE: Týden 30. března - 5. dubna

PŘESTUPOVÉ SPEKULACE: Týden 30. března - 5. dubna

V krizovém období, kdy se fotbalový svět téměř zastavil, se to spekulacemi jenom hemží a novináři se často předbíhají v tom, kdo přinese větší pecku. Přinášíme vám proto stručný přehled, který se budeme snažit každý den aktualizovat a doplňovat. Diskuzi na zkrácení chvíle při nouzovém stavu o vašich vysněných posilách či naopak odchodech samozřejmě jenom uvitáme. Pojďme na to!

ČTVRTEK 2. DUBNA

Neymar nám nedá spát...

Barcelona podle Munda Deportiva věří, že Neymar jí má stále co nabídnout a že tým pozvedne. Brazilec je prý ochotný snížit svůj plat na 25 milionů € namísto 36, které vydělává v Paříži. 

Mundo dále tvrdí, že Neymar i Lautaro chtějí v příští sezóně oblékat právě dres Barcelony a hrát po boku Messiho. Dočkáme se nového trojzubce?

QueThiJugues dodává, že Bartomeu upřednostňuje Neymara, zatímco ostatní členové vedení Lautara Martíneze.

Futbol: Messi quiere a Neymar y a Lautaro en el Barcelona

Messi by po sezóně mohl odejít

Mezi vším tím šuškáním je jediným hráčem prvního týmu, který by v létě mohl odejít zadarmo, Leo Messi. Do dubna měl oznámit své rozhodnutí, zda chce s klubem prodloužit smlouvu. Culés se však nemusí strachovat, jejich bůh už několikrát prohlásil, že chce v Barceloně zůstat. [md]

Obrázek

Lautaro má více nápadníků

Lautara Martíneze Barcelona nezíská jen tak, do boje o argentinského útočníka se zapojili i Manchester City a Chelsea. Oba celky prý poslaly Interu vysoké nabídky a nabídly by mu výdělek až 10 milionů € za sezónu. V Katalánsku však i nadále věří, že se Lautaro bude rozhodovat podle sportovní stránky a poslechne své srdíčko - tedy zůstane v Interu, nebo půjde jedině do Barcelony. [sport]

Barça sleduje "nového Haalanda"

A tím je dvacetiletý Kanaďan Jonathan David z Gentu. David je nejnovějším objevem a má zástup nápadníků, nabídky údajně podali Porto, PSV Eindhoven, Arsenal, Bayern či Everton. Sám hráč však preferuje Barcelonu, jeho oblíbencem je totiž Ronaldinho. Jonathan nastřílel v 27 zápasech 18 gólů a na dalších 8 nahrál. Jeho cenovka je 25 milionů €, ta by však v důsledku krize měla klesnout.

A proč jej každý chce? Na to se můžete podívat sami:

Griezmann za Neymara?

Barcelona chce zpátky Neymara - o tom čteme snad každý den, jelikož by jí však blížící se krize mohla zkomplikovat přítok financí, je ochotná po pouhé sezóně poslat opačným směrem Griezmanna, případně ho prodat i jinam. Francouze si cení na 100 milionů € a právě tyto prostředky by pak mohla použít na získání Neymara i Lautara Martíneze. [skysports]

Rakitic na prodej

Barcelona je připravena prodat Ivana Rakitice, ideálně za částku kolem 20 milionů €, případně jej zahrnout do nějaké hráčské výměny. Chorvatský záložník má smlouvu do roku 2021 a Katalánci chtějí předejít tomu, aby příští rok odešel zadarmo. Nápadníky prý má ve Španělsku, Itálii, Francii i Anglii. [marca]

West Ham chce Braithwaita

Chudák Martin se na Camp Nou ještě nestihl pořádně ani ohřát a už by si mohl balit kufry. Barcelona s ním totiž chtěla jen zaplácnout díru v útoku po zraněních Suáreze a Dembélého, jakmile se však fotbal znovu rozběhne, oba by již měli být připraveni do akce. West Ham je připraven podat nabídku ve výši 17 milionů €, Barcelona by tak o moc nepřišla - Braithwaita přivedla za 18 milionů. [dailymail]

West Ham fans react to Martin Braithwaite links

Od Arthura ruce pryč!

Barcelona věří, že je Arthur velmi důležitým hráčem a potenciálním nápadníkům vzkázala, že si mají nechat zajít chuť. Arthur na sobě tvrdě maká a má vlastní plán, díky kterému má zlepšit fyzickou kondici. [sport]

STŘEDA 1. DUBNA

Lautaro vs. Neymar

Nelze asi začít ničím jiným než nejžhavějším tématem kolem posil Barcelony - Lautarem Martínezem a "starým známým" Neymarem Juniorem. Deník Sport na dnešní titulní stránce píše, že Barcelona by nejraději přivedla oba hráče, uvědomuje si však, jak obtížné by to bylo. S Interem by jednání mohla být jednodušší, jelikož Italové jsou ochotni do transferu zahrnout hráče na výměnu. 

Nejčastěji se skloňuje Arturo Vidal, nově se však objevují i jména jako ArthurSemedo či Carles Aleñá.  Argentinský útočník je prý navíc ochotný Inter opustit jedině směrem do Barcelony. Podle Tuttosport Barcelona Lautarovi nabídla 7 milionů € ročně a pětiletou smlouvu s možností prodloužení o další dva roky. Lautaro momentálně v Interu vydělává kolem 2 milionů a Inter mu prý nově nabídl dvojnásobek.

Neymar by se po loňské únavné telenovele mohl dočkat (prý) vysněného návratu, jeho případ však vyžaduje větší dávku trpělivosti. PSG si jej cení na 160 milionů €, Barcelona by však cenu mohla srazit výměnou za Griezmanna, Dembélého, Coutinha, Semeda nebo Umtitiho.

Jisté je, že pro Barcelonu je nemožné nabídnout za Neymara takový balík, Pařížané by tedy museli otevřít dveře případné výměně. Barcelona spoléhá také na pomoc samotného Neymara, který by se měl snažit vydupat si přestup podobně jako loni.

V anketě deníku Sport 53 % čtenářů hlasovalo pro příchod obou hráčů, 30 % pouze pro Lautara a 17 % pouze pro Neymara. Jak jste na tom vy?

Barcelona bude naslouchat nabídkám za Semeda

Kvalitních pravých beků je málo a i kvůli tomu neměl Semedo minulé léto o nabídky nouze. Barcelona je však všechny smetla ze stolu, ovšem okolnosti se podle deníku Sport změnily. Klub není spokojen s Portugalcovými nekonzistentními výkony a jelikož mu v roce 2022 končí smlouva, je ochotná jej prodat a získané prostředky investovat někde jinde. 

Semedo chtěl údajně v loňském létě odejít a zájem mělo Atlético Madrid, Juventus či Manchester City. Jeho cenovka byla kolem 40 milionů €, Barcelona však odmítla vyjednávat. Portugalec chtěl větší herní vytížení a Katalánci jej přesvědčili, že jej může dostat na Camp Nou. Stane se nakonec součástí transferu Lautara Martíneze? Inter Milán by zájem měl.

Qué pasa con Nélson Semedo? El expediente X de su renovación

Coutinho si chce další destinaci vybrat sám

Philippe Coutinho a jeho lidé už několik týdnů zkoumají možnosti na trhu, od Barcelony se totiž měli dozvědět, že s ním na příští sezónu nepočítá. Brazilec dal přes své agenty najevo, že se proti přestupu nebude bouřit a Katalánci doufají, že by jim z toho mohlo něco i cinknout.

Brazilec však Barcelonu požádal, aby si klub mohl vybrat sám. Preferuje návrat do Premier League a v úvahu by mohla připadat Chelsea, Arsenal či Manchester City, i když tým Pepa Guardioly prý zatím zájem neprojevil. Bývalý hráč Liverpoolu nechce jít do Manchesteru United a mohl by nakonec skončit v Tottenhamu, i když jej rozzlobilo, jak se k němu londýnský celek zachoval loni. Spurs údajně vycouvali z původní dohody a chtěli po Coutinhovi, aby přijal nižší plat.

Pokud by měl jít Coutinho do Itálie, preferoval by Juventus. Mohl by také pokračovat v Bayernu, zatím to ale nevypadá, že by Bavoři využili opci na trvalý přestup za 120 milionů €.

Premier League - Že by návrat do Premier League? O Coutinha se ...

Bayern prý žádá ter Stegena, ať neprodlužuje s Barcelonou

Bavorský klub po Marcovi pokukuje jako po možném nástupci Manuela Neuera, se strážcem barcelonské svatyně už prý i vyjednával. Bayern nechce nabízet dlouholeté smlouvy hráčům nad 30 let a Neuerovi nabídl prodloužení jen o rok (současná smlouva mu končí příští rok). Ideálním nástupcem se jim jeví ter Stegen i s ohledem na to, že Neuera nahradí i na postu jedničky národního týmu.

Ter Stegen sice preferuje setrvání v Katalánsku, jednání o nové smlouvě je však pozastaveno. Kromě současné krize jsou překážkou i rozdílné představy, ter Stegen požadoval na výplatní pásce dvojnásobek toho, co mu Barcelona nabídla. Marc je v Barçe šťastný, chce však pobírat odměnu úměrnou tomu, jak je pro tým důležitý. Ve srovnání s ostatními TOP brankáři prý navíc pobírá mnohem menší plat.

Na závěr jenom dodejme, že Marcova současná smlouva vyprší v roce 2022. Příští rok by tak jednání mohla být o to komplikovanější.

eFotbal.cz » Liga mistrů : Proč brankář Barcelony neslavil Messiho ...Vyhlédá ter Stegen nové možnosti?

Jak to bude s Umtitim?

Samuel Umtiti je jedním z hráčů prvního týmu, na kterém by Barcelona chtěla v létě vydělat. Celkem by do klubové kasy chtěla získat až 130 milionů € a Francouz by jí k tomu měl pomoci. Koronavirus a blížící se krize však cenovky TOP hráčů snižuje a Umtiti není výjimkou.

Umtiti přišel v roce 2016 za 25 milionů € a o dva roky později si vysloužil novou smlouvu, která hned ztrojnásobila jeho mzdu. Výkupní klauzule pak byla stanovena na 500 milionů €. 

Zájem by měly londýnské celky Arsenal a Chelsea, italský novinář Nicolo Schira pak tvrdí, že Barcelona Umtitimu přilepila cenovku 50 milionů €. Reálně však nejspíš bude ráda, když se dostane na 30 - 40 milionů. [sport]

Coutinho do Leicesteru?

Brazilce by do svých řad rád získal také Brendan Rodgers, hlavní lodivod Leicesteru City. Coutinho si pod ním zahrál už v Liverpoolu a Rodgers by na tuto spolupráci chtěl navázat. Lišky by prý byly schopny vysypat na stůl až 160 milionů €. S cenovkou však nejspíš zahýbá blížící se krize. [md]

Cucurella klíčem k příchodu Alexe Tellese?

Porto je připraveno vzdát se boje o Alexe Tellese, pokud ovšem najde včas náhradu. O podpis talentovaného Brazilce prý stojí řada klubů napříč Evropou a do kapsy by je mohla strčit Barcelona. Portu se totiž líbí Marc Cucurella, který by pro ně mohl být "tím pravým".

Telles navíc odmítá prodloužit smlouvu a Portu tak nezbývá, než pokusit se jej prodat za rozumnou částku už během tohoto léta, o rok později už by totiž mohl odejít jako volný hráč. To by mohlo zahýbat i s cenovkou, Tellesova výkupní klauzule je sice 40 milionů €, ale je jasné, že Porto nejspíš bude donuceno z ní slevit.

Cucurella mezitím hostuje v Getafe, které má možnost uplatnit opci na trvalý přestup za pouhých 6 milionů € (Barcelona by pak měla nárok na 40 % z dalšího přestupu). Obě strany by se však mohly dohodnout tak, aby to pro ně bylo co nejvýhodnější.

Chelsea handed massive boost in Alex Telles transfer battle as ...

Firpo na prodej

Dalším choulostivým tématem je Junior Firpo, který do Barcelony přišel teprve v létě, své místo v týmu si však nenašel. Zájem by měli Řím, Neapol či Turín, Barça se však levého beka nevzdá jen tak. Dalo jí hodně práce, než se jí podařilo získat konkurenci pro Jordiho Albu, a za sázku na mládí zaplatila 18 milionů €. Pod cenu 20 milionů by tedy nešla a zároveň Firpa nechce posílat ani na hostování. [sport]

Betis chce Aleñu i na příští sezónu

Carles Aleñá odcházel do Betisu s vidinou většího herního vytížení, základ si však zatím nevybojoval. Rubi by jej hrozně rád měl ve svém týmu i pro nadcházející sezónu, na Camp Nou však na Carlese čeká Quique Setién, který by jej rád měl zpět. [md]

Pedri žhavým zbožím

K Barceloně se v létě přidá Pedri z Las Palmas, obratem by se však mohl vydat na hostování. Zájem mají Betis, Celta či Real Sociedad a dokonce také Ajax. Nejvíc si na získání talentovaného hráče věří Real Betis, s Barcelonou má totiž dobré vztahy, které vedly již k několika transferům mezi oběma stranami.

Pedri za Las Palmas válí s 28 na zádech

Vtípek nebo jak? Klopp chce, aby Liverpool vysázel 90 mega za Dembélého

Ousmane Dembélé a jeho zranění už připravily o nervy nejednoho culé, to poslední Francouze vyřadilo hned na 6 měsíců. Ani to však údajně Liverpool neodradí, ten je ochotný za mladého rychlíka zaplatit 90 milionů €. Jürgen Klopp si totiž Ousmana zamiloval a vidí v něm ideální vyztužení svého útoku. Sport snad zkouší, co ještě vydržíme?

Nicméně, Barcelona je rozhodnutá, že Dembélému dá další šanci a v létě jej odejít nenechá. Blížící se krize by však mohla změnit její názor a pokud by přišla adekvátní nabídka (což vzhledem ke zraněním stejně moc pravděpodobné není), mohla by nakonec kývnout. 

Jak to vidíte vy s věčným potížistou? Dali byste mu ještě šanci?

ADEXSINO WORLD OF EVERYTHING: Liverpool boss Jurgen Klopp wants ...

Dělá si Klopp na Francouze zálusk?

Cafu radí Coutinhovi: Zůstaň v Bayernu

"Poradil bych mu, aby zůstal v Bayernu Mnichov. Phil je úžasný fotbalista, extrémně talentovaný, chytrý a nebezpečný. Své schopnosti už předvedl v Barceloně i Liverpoolu," prohlásil bývalý obránce.

"Na té pravé pozici dokáže udělat rozdíl. Rozhodně ho musíte postavit na střed, kde je pro tým mnohem důležitější."

Boj o Kurzawu

Dalším horkým zbožím na letním trhu bude Layvin Kurzawa. Tomu totiž v PSG vyprší smlouva, kterou se rozhodl neprodloužit, a bude tak k mání zadarmo. Pařížané se jej v lednu snažili prodat, Kurzawu nabídli Barceloně, zájem měli i Liverpool, Arsenal, Inter či Neapol. Hráč však upřednostnil počkat a odejít raději v létě jako volný hráč. 

Barçe by mohlo hrát do karet to, že levý bek je zastupován agenturou, která s klubem často spolupracuje a má s ním dobré vztahy. [sport]

Setiénův syn v tom má jasno: Neymar do Barçy!

Laro Setién na Instagramu odpovídal na otázky svých sledujících a jedna z nich padla i na přestup Neymara.

Líbil by se ti Neymar v Barçe?

Myslím, že Neymar je nejlepši, takže anoo, Neymar do Barçy prosím!

Příspěvek Lara Setién o Neymaru na Instagramu


Zdroje: sport.es, mundodeportivo.com, skysports.com, goal.com, marca.com, dailymail.co.uk



Diskuze

Parádní, skvělý článek smileysmileysmiley

01.04.2020, 20:02

Díky za článeksmileyHodně záživných informací :-)

02.04.2020, 10:58

Doví jak to všechno bude. smiley Taky se možná bude hrát fotbal bez diváků a budeme koukat jen v TV...smiley:-D

02.04.2020, 11:29
Pajinos lhotik

pořád lepší, než současný stav, tedy pro nás diváky, alespoň dle mého - protože z těch spekulací a bulváru jednomu musí hrábnout jednou (a to teď i mimo sportovní svět)

je ale jasné, že se musí nejprve počkat, až bude situace trochu pod kontrolou a nevystavovat zbytečně riziku hráče jen pro naše pobavení (nejsme ve starodávném Římě)

02.04.2020, 11:46
Tarja lhotik

Nevim, jak ty, ale ja v Barcelone nejsem tak casto, takze vlastne zadna zmena.. 😂😂

02.04.2020, 12:00

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat