Preview ∣ 1. kolo skupiny C Ligy mistrů: FC Barcelona - Viktoria Plzeň

Preview ∣ 1. kolo skupiny C Ligy mistrů: FC Barcelona - Viktoria Plzeň

Již tento týden začíná nový ročník Ligy mistrů. Barcelona do nejprestižnější evropské soutěže vstoupí ve středu večer proti jedinému českému účastníkovi Viktorii Plzeň. První utkání skupiny C hostí Camp Nou.

Barcelona v minulém utkání zvítězila v Seville 3:0. První branku vstřelil ve 21. minutě Raphinha, pro kterého to byl první soutěžní zásah v barcelonském dresu. Ve 36. minutě se po krásném pasu Koundého prosadil Lewandowski. Třetí branku Barcelona vstřelila v 50. minutě, kdy se trefil García. Centr Raphinhy hlavou sklepl Koundé a pro španělského obránce již nebyl problém do odkryté brány skórovat a připsat si tak první gól v Barceloně. Barcelona je po čtyřech zápasech na druhém místě tabulky se ziskem deseti bodů. Nejlepším střelcem je s pěti góly Lewandowski.

Viktoria Plzeň svůj sobotní zápas také zvládla. Na hřišti Liberce zvítězila 1:0. Jedinou branku vstřelil ve 41. minutě Sýkora, kterému asistoval Mosquera. Pro Plzeň to byla již pátá soutěžní výhra v řadě, jedinou ztrátu zaznamenala v prvním kole na hřišti Teplic, kde remizovala 2:2. V tabulce je tým Michala Bílka na druhé místě se šestnácti body, což je stejný počet jako první Slavia, která má však o jeden odehraný zápas více.

Cesta Barcelony v loňském ročníku Ligy mistrů skončila již ve skupině. Ze třetího místa se tak přesunula do vyřazovacích bojů Evropské ligy. V této soutěži prošel katalánský celek do čtvrtfinále. V prvním souboji Barcelona vyřadila Neapol a poté turecký Galatasaray. Ve čtvrtfinále však narazila na pozdějšího vítěze soutěže Frankfurt , který po úvodní remíze dokázal na Camp Nou zvítězit 3:2.

Viktoria Plzeň dokázala počtvrté v historii postoupit do základní skupiny Ligy mistrů. Poprvé se to povedlo pod vedením Pavla Vrby v sezóně 2011/12. Tehdy se Plzeň potkala v základní skupině právě s Barcelonou. První zápas na Camp Nou vyhráli domácí 2:0, druhé utkání v Edenu skončilo vítězstvím Katalánců 4:0. Druhá účast v milionářské soutěži přišla v sezóně 2013/14 a dosud poslední v sezóně 2018/19. Po čtyřleté pauze bez evropských pohárů se tento úspěch povedl trenéru Michalu Bílkovi. Plzeň prošla ve druhém předkole přes finský HJK Helsinki (2:1 a 5:0), ve třetím předkole přes Sheriff Tiraspol (2:1 a 2:1) a v play-off také přes Karabach (0:0 a 2:1).

Trenér Xavi by měl mít pro tento zápas k dispozici kompletní kádr. Do zápasu ještě nezasáhnou dvě nové tváře Bellerin a Alonso. Chybět bude také Pjanić, který s největší pravděpodobností z klubu odejde. Naopak do nominace se dostal mladík Pablo Torre. Oproti sobotnímu utkání na hřišti Sevilly se dají očekávat změny v sestavě. Na straně Plzně chybí zranění Kliment, Kopic a Řezník. K dispozici nejsou také Cadu, Dedič a Kaša, kteří nejsou uvedení na soupisce pro Ligu mistrů.

SPOLEČNÉ SLEDOVÁNÍ ZÁPASU FC BARCELONA - VIKTORIA PLZEŇ V ČR

U příležitosti tohoto utkání proti českému celku náš fanklub pořádá společné sledování v níže uvedených městech ČR. Více podrobností se dozvíte následujících odkazech na události v jednotlivých městech: 

PRAHA: https://fb.me/e/1YqOoqsrB

BRNO: https://fb.me/e/1MSsv37Mc

OSTRAVA: https://fb.me/e/2LS7CEiWu

ZLÍN: https://fb.me/e/2RHeZqvii

V případě zájmu stačí stisknout tlačítko "zúčastním se" u konkrétní události, abychom měli přehled, jaký je o společné sledování zájem.


Predikce utkání

7. září 2022, 21:00 Spotify Camp Nou Nova Sport 3

FC Barcelona

Lawrence Visser (BEL)

Viktoria Plzeň

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

ter Stegen - Roberto, Koundé, Christensen, Balde - Pedri, Busquets, F. de Jong - Raphinha, Lewandowski, Fati

Předpokládané sestavy
Viktoria Plzeň

Staněk - Holík, Hejda, Pernica, Havel - Kalvach, Bucha - Vlkanova, Sýkora, Mosquera - Chorý

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

03.09.2022 – Sevilla FC 0:3 FC Barcelona – LaLiga 28.08.2022 – FC Barcelona 4:0 Real Valladolid – LaLiga 24.08.2022 – FC Barcelona 3:3 Manchester City – přátelský zápas 21.08.2022 – Real Sociedad 1:4 FC Barcelona – LaLiga 13.08.2022 – FC Barcelona 0:0 Rayo Vallecano – LaLiga

Poslední zápasy
Viktoria Plzeň

03.09.2022 – Slovan Liberec 0:1 Viktoria Plzeň – Fortuna Liga 31.08.2022 – Viktoria Plzeň 3:0 1.FC Slovácko – Fortuna Liga 27.08.2022 – SK Dynamo České Budějovice 0:1 Viktoria Plzeň – Fortuna Liga 23.08.2022 – Viktoria Plzeň 2:1 FK Karabach – 4. předkolo Ligy mistrů 17.08.2022 – FK Karabach 0:0 Viktoria Plzeň – 4. předkolo Ligy mistrů


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
01.11.2011

Viktoria Plzeň
0:4

FC Barcelona
19.10.2011

FC Barcelona
2:0

Viktoria Plzeň

Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Bezpodmienecne vyhrat kazdy zapas bude ako finale.

07.09.2022, 18:14
Reekwon
Senior editor

Ačkoliv přeji každému českému klubu v evropských pohárech ať už je to Liga mistrů nebo Konferenční liga, tak dnes bohužel ne smileyV práci mi říkali, že jsem divný, že nefandím českému týmu když hraje Ligu mistrů a marně jsem se jim snažil vysvětlit, že tu účast Plzni samozřejmě přeji, ale nejsem její fanoušek ani žádného jiného českého týmu, já fandím Barceloně a co bych měl z toho, abych na jeden zápas šel proti ni, jen kvůli tomu, že přijede na Camp Nou Plzeň smileyPochopitelně proti Bayernu a Interu budu Plzeň do jakéhokoliv bodu tlačit očima, protože to pomůže i Barceloně, ale nevidím důvod, proč fandit Plzni, proti Barceloně. smiley

07.09.2022, 19:30

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat