PREVIEW 20. KOLA LALIGY: REAL BETIS – FC BARCELONA

PREVIEW 20. KOLA LALIGY: REAL BETIS – FC BARCELONA

Byl to právě Real Betis, proti němuž Barcelona započala sérii neporazitelnosti, která skončila až tento týden ve Španělském poháru – o téměř pět měsíců později. V lize ovšem Katalánci stále ještě porážku nepoznali a nyní mají znovu možnost poodskočit svým nejbližším pronásledovatelům. Atlético Madrid i Valencia totiž na úvod druhé poloviny ročníku ztratily. 

"Naším cílem je samozřejmě vyhrávat jako v první půlce soutěže, ale Betis nepředstavuje snadný začátek. Jsou odvážným týmem, který rád drží míč a hraje dobrý útočný fotbal. Poslední výsledky, hlavně ten proti Seville, je nakopnou. Bude to zajímavý a obtížný zápas," predikuje kouč hostů Ernesto Valverde.

Betis si dosud hlídal poměrně klidný střed tabulky, ovšem Valverdem zmiňovaná první dvě kola roku 2018 ho třeba ještě předurčí k tomu, aby promluvil do souboje o pohárovou Evropu. "Jsme v pohodlné situaci, plní sebejistoty a optimismu," potvrzuje Quique Setién, jenž je na lavičce verdiblancos od loňského roku. "Miluju fotbal a radši budu sledovat utkání, které skončí 6:6, než aby to bylo 0:0. Vím, že fanoušci mají obavy, když inkasujeme nebo když po Adánovi chceme, aby s rozehrávkou začínal on, je to risk. Ale zatím se mi to vždy vyplatilo. Tenhle styl je mi mnohem bližší než nesmělé čekání na jednu šanci z protiútoku. Neberte mě špatně, takový přístup respektuju, ten můj je akorát jiný," uvedl 59letý trenér.

Do tohoto střetnutí, které obvykle slibuje mnoho gólů, bohužel stále nepromluví druhý nejdražší fotbalista historie Coutinho, ačkoliv už začal trénovat se svými novými spoluhráči. Na hřišti zato pravděpodobně nebude chybět Luis Suárez, který se tuto sezonu sice dlouho rozjížděj, ale v tuhle chvíli je druhým nejlepším střelcem ligy. Uruguayec skóroval v šesti kolech v řadě a Betis navíc patří k jeho oblíbeným soupeřům: ve čtyřech zápasech mu nasázel sedm branek! 

Culés možná potěší také návrat Samuela Umtitiho, který už stihl doléčit zraněný stehenní sval. V útoku se zase objevuje poslední dobou opomíjený Gerard Deulofeu.


Predikce utkání

Primera Divisón - 20. kolo 21. ledna 2018, 20:45 Benito Villamarín Digi Sport 3

Real Betis

S. Latre

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
Real Betis

Adán - Francis, Feddal, Mandi, Durmisi - Guardado, García, Ruiz - Joaquín, León, Tello

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba - Rakitić, Paulinho, Busquets, Gomes - Messi, Suárez

Poslední zápasy


Poslední zápasy
Real Betis

cant determine date - teams:score - league