PREVIEW 20. KOLA LALIGY: REAL BETIS – FC BARCELONA

PREVIEW 20. KOLA LALIGY: REAL BETIS – FC BARCELONA

Byl to právě Real Betis, proti němuž Barcelona započala sérii neporazitelnosti, která skončila až tento týden ve Španělském poháru – o téměř pět měsíců později. V lize ovšem Katalánci stále ještě porážku nepoznali a nyní mají znovu možnost poodskočit svým nejbližším pronásledovatelům. Atlético Madrid i Valencia totiž na úvod druhé poloviny ročníku ztratily. 

"Naším cílem je samozřejmě vyhrávat jako v první půlce soutěže, ale Betis nepředstavuje snadný začátek. Jsou odvážným týmem, který rád drží míč a hraje dobrý útočný fotbal. Poslední výsledky, hlavně ten proti Seville, je nakopnou. Bude to zajímavý a obtížný zápas," predikuje kouč hostů Ernesto Valverde.

Betis si dosud hlídal poměrně klidný střed tabulky, ovšem Valverdem zmiňovaná první dvě kola roku 2018 ho třeba ještě předurčí k tomu, aby promluvil do souboje o pohárovou Evropu. "Jsme v pohodlné situaci, plní sebejistoty a optimismu," potvrzuje Quique Setién, jenž je na lavičce verdiblancos od loňského roku. "Miluju fotbal a radši budu sledovat utkání, které skončí 6:6, než aby to bylo 0:0. Vím, že fanoušci mají obavy, když inkasujeme nebo když po Adánovi chceme, aby s rozehrávkou začínal on, je to risk. Ale zatím se mi to vždy vyplatilo. Tenhle styl je mi mnohem bližší než nesmělé čekání na jednu šanci z protiútoku. Neberte mě špatně, takový přístup respektuju, ten můj je akorát jiný," uvedl 59letý trenér.

Do tohoto střetnutí, které obvykle slibuje mnoho gólů, bohužel stále nepromluví druhý nejdražší fotbalista historie Coutinho, ačkoliv už začal trénovat se svými novými spoluhráči. Na hřišti zato pravděpodobně nebude chybět Luis Suárez, který se tuto sezonu sice dlouho rozjížděj, ale v tuhle chvíli je druhým nejlepším střelcem ligy. Uruguayec skóroval v šesti kolech v řadě a Betis navíc patří k jeho oblíbeným soupeřům: ve čtyřech zápasech mu nasázel sedm branek! 

Culés možná potěší také návrat Samuela Umtitiho, který už stihl doléčit zraněný stehenní sval. V útoku se zase objevuje poslední dobou opomíjený Gerard Deulofeu.


Real Betis

FC Barcelona

Soutěž Primera Divisón
20. kolo
Datum a čas 21. ledna 2018, 20:45
Stadion Benito Villamarín
Rozhodčí S. Latre
TV Digi Sport 3
Review Review
Předpokládané sestavy
Real Betis FC Barcelona
Adán - Francis, Feddal, Mandi, Durmisi - Guardado, García, Ruiz - Joaquín, León, Tello
Ter Stegen - Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba - Rakitić, Paulinho, Busquets, Gomes - Messi, Suárez
Poslední zápasy
Real Betis FC Barcelona
15.01.18 Real Betis 3:2 Leganés, PD
06.01.18 Sevilla FC 3:5 Real Betis, PD
22.12.17 Real Betis 0:2 Athletic Club, PD
18.12.17 Málaga 0:2 Real Betis, PD
10.12.17 Real Betis 0:1 Atlético Madrid, PD
17.01.18 Espanyol 1:0 FC Barcelona, CdR
14.01.18 Real Sociedad 2:4 FC Barcelona, PD
11.01.18 FC Barcelona 5:0 Celta Vigo, CdR
07.01.18 FC Barcelona 3:0 Levante, PD
04.01.18 Celta Vigo 1:1 FC Barcelona, CdR
Poslední vzájemné zápasy
20.08.17 FC Barcelona 2:0 Real Betis, PD
29.01.17 Real Betis 1:1 FC Barcelona, PD
20.08.16 FC Barcelona 6:2 Real Betis, PD
30.04.16 Real Betis 0:2 FC Barcelona, PD
30.12.15 FC Barcelona 4:0 Real Betis, PD

Zdroje: fcbarcelona.com, sport.es, realbetisbalompie.es

Diskuze ke článku

  • Rendzi10 Člen fanklubu (neaktivní)
    21.01.2018, 06:00

    MATs-Semedo,Pique,Verma,Alba-Roberto,Busq,Raketa???,Aleňa-Leo,Luis
    Raketa z otazníky,páčty jeho dvě hrubky v posledních 2 zapasech mě dost nasraly!!
    Uzdravený Big Sam-vím že nebude v základu po zranění,ale myslíte si že tím skončilo herní vytížení skvěle hrajícího Vermaelen??Za mě by to byla škoda ho posadit,ale zase nechat sedět Big Sama :-/...
    Vysledek:1-4(Messi 2,Suarez,Pique)

    • LeoMessi Tipér
      21.01.2018, 11:55

      Já myslim že v téhle formě ho Valverde přehlížet nemuže, ano víc bude hrát Umtiti, ale Vermaelena zapojit pravidelně do rotace, at' se rozloží síly a také postupně Mina s Piquém.

      • Rendzi10 Člen fanklubu (neaktivní)
        21.01.2018, 12:35

        No doufám že je bude rotovat,protože mě Verma hodně přesvědčil a ukázal že je to top stoper když hraje pravidelně a není zraněný...smiley.Je to teď tak že máme 4 top stopery,teď jim jen rozložit minuty nějak rovnoměrně.

  • Pingu
    21.01.2018, 15:23

    Je mi celkem jedno kdo bude hrát vzadu, docela bych si přál vidět zase Semeda...ale hlavně ať nehraje Gomes !!! smiley

    • Rendzi10 Člen fanklubu (neaktivní)
      21.01.2018, 18:28

      S tím Gomesem souhlasím,ikdyž teď nehraje nejhůř,ale zaloha např.Ivan,Pau,Busq,Gomes,není vlůbec kreativní a nic nevytvoří(vyjímka Busq)..Když je v zaloze Iniesta,tak to není zle ale jinak bída,proto musí vše pak tvořit Leoš a ten pak chybí např.v utoku na pomoc Luisovismiley

  • Pingu
    21.01.2018, 20:47

    S tím úplně souhlasím... Dnešní sestava je celkem dobrá, jen by mohl hrát Messi na tom místě za útokem a ne křídle mohl hrát třeba Vidal... Podle mě je Gomes horší než Alena a troufám si říct že i než dalších 5 kluků který bysme si mohli vytáhnout z béčka.... Dostal už tolik příležitostí a nikdy nepřesvědčil. Nechápu proč ho tam pořád dává :(

  • Meshuggah82
    21.01.2018, 21:34

    Nějak mi není jasné,jak je možné,že ten poločas dohrál Betis bez karty....

    • člen_0298 Člen fanklubu (neaktivní)
      22.01.2018, 08:32

      Chceš zamotat hlavu ještě víc? Tak tedy: Jak se přihodilo, že Valencie vyfasovala v Laspalmasu 10 ŽK, nadívaných ještě dvěma ČK?
      Koho že to má Valencie v příštím kole doma?smiley

  • Ševča Člen fanklubu (neaktivní)
    21.01.2018, 21:34

    Robertovi ta záloha svěčí

  • tragaluz Člen fanklubu
    21.01.2018, 22:30

    Kolikátou žlutou má Luis? Někde píšou 5 a někde 4, příští týden letím na zápas, tak by mi bylo líto nevidět ho v akci..smileysmiley


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit
Fanklubový eshop FC Barcelona