Preview 29. kola LaLigy: FC Barcelona – CD Leganés

Preview 29. kola LaLigy: FC Barcelona – CD Leganés

Fotbal už se vrací také na Camp Nou. Barcelonský stadion bude ve 29. kole LaLigy hostit souboj celků z opačných konců tabulky.  

Zatímco Barceloně se v minulém kole na Mallorce dařilo, Leganés si připsalo další porážku, tentokrát 1:2 doma s Valladolidem. Okurky tak okupují až 19. příčku, a to jen díky tomu, že Espanyol se stejným počtem bodů má ještě horší skóre.

Trenérské žezlo Leganés převzal loni v listopadu velezkušený Javier Aguirre, ovšem ani s ním se tým nedokáže vyvarovat velkých kolektivních i individuálních chyb. Překvapením není ani špatná situace v ofenzivě, kterou předznamenaly zimní odchody hlavních tahounů Youssefa En-Nesyriho a Martina Braithwaita, což vedení klubu hodně rozhořčilo. 

Jedním z mála pozitiv jsou výkony Óscara Rodrígueze, ofenzivního záložníka na hostování z Realu Madrid, jenž platí za nejlepšího střelce týmu. Trefil se právě i proti Valladolidu, jenže viděl také žlutou kartu, která ho o start na Camp Nou připraví. Chybět bude rovněž Dimitros Siovas a dlouhodobě zraněný Alexander Szymanowski.

Ani domácí nejsou bez absencí. Suspendován za karty je Jordi Alba a Ousmane Dembélé se stále léčí. Zato Frenkie de Jong navzdory šrámu z předchozího utkání v nominaci nechybí. A do základní sestavy by se mohl vrátit Luis Suárez. "Ještě si s ním budu muset promluvit zítra. Zatím nevím, jestli bude v základu, protože prvořadá je opatrnost," řekl k Uruguaycovi trenér Quique Setién.

Připravený v každém případě bude už zmiňovaný Braithwaite, který je od přestupu do Barcelony viditelně hladový po velkých momentech a za dobrý výkon v předešlém zápase si zasloužil i premiérový gól v novém dresu. "Bylo to neuvěřitelné. O gólu za Barçu jsem snil a tvrdě pro něj dřel," přiznal dánský útočník. 

To na dalšího forvarda Antoina Griezmanna se zase začíná valit kritika. Nevybíravě o něm mluvil Javier Balboa, bývalý hráč Realu Madrid či Benfiky: "Patří k nejlepším v Evropě, ale pak odejde do Barcelony a ze hry se vytratí. Když vám hned nedělají místo ostatní, musíte si ho vydobýt. Já prošel spoustu zemí a měl jsem to stejně. Tohle je jako bavit se o 14letém klukovi. Jestliže se nedokáže adaptovat na hru Messiho, Sáreze a celé Barcelony, je to otázka přístupu. Braithwaite přišel z Leganésu nedávno a prosadil se."

Před výkopem se bude držet minuta ticha za oběti pandemie, během níž zazní melodie Cant dels Ocells od Paua Casalse. Z bezpečnostních důvodů bude živý orchestr nahrazen promítáním.

Nominace Barcelony: Ter Stegen, Neto, Iñaki Peña - Semedo, Roberto Piqué, Araújo, Lenglet, Umtiti, Firpo - Busquets, Rakitič, Arthur, De Jong, Vidal, Riqui Puig, Collado, Monchu - Messi, Griezmann, Suárez, Braithwaite, Fati.


Predikce utkání

LaLiga - 29. kolo 16. června 2020, 22:00 Camp Nou, Barcelona Review

FC Barcelona

CD Leganés

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Firpo - Rakitič, Busuquets, Arthur - Messi, Suárez, Griezmann

Předpokládané sestavy
CD Leganés

Cuéllar - Rosales, Omeruo, Awaziem, Silva - Pérez, Recio - Ruibal, Eraso, Assalé - Guerrero

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

13.06.2020 – RCD Mallorca 0:4 FC Barcelona – LaLiga 07.03.2020 – FC Barcelona 1:0 Real Sociedad – LaLiga 01.03.2020 – Real Madrid 2:0 FC Barcelona – LaLiga 25.02.2020 – SSC Neapol 1:1 FC Barcelona – Liga mistrů 22.02.2020 – FC Barcelona 5:0 SD Eibar – Laliga

Poslední zápasy
CD Leganés

13.06.2020 – CD Leganés 1:2 Real Valladolid – LaLiga 08.03.2020 – Villarreal CF 1:2 CD Leganés – LaLiga 29.02.2020 – CD Leganés 1:1 Deportivo Alavés – LaLiga 22.02.2020 – Celta Vigo 1:0 CD Leganés – LaLiga 16.02.2020 – CD Leganés 0:0 Real Betis – LaLiga


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
30.01.2020

FC Barcelona
5:0

CD Leganés
23.11.2019

CD Leganés
1:2

FC Barcelona
20.01.2019

FC Barcelona
3:1

CD Leganés
26.09.2018

CD Leganés
2:1

FC Barcelona
07.04.2018

FC Barcelona
3:1

CD Leganés


Zdroje: fcbarcelona.com, sport.es, marca.com



Komentáře

marek99
Senior editor

Snáď uvidíme hrať niekoho z hráčov ako Monchu, Collado, Puig či Fati smiley

16.06.2020, 10:41

Jestli Suaréz začne od začátku tak doufám že Griezmann bude sedět a nastoupí Braithwaite. Přece když se na to člověk podívá objektivně a né podle toho kdo kolik bere, tak Braithwaite si zaslouží být v sestavě daleko víc... smileyNavíc po gólu by mohl navázat a tím si budovat zdravé sebevědomí. O poločase dolů a místo něj Fati

16.06.2020, 14:01
MarcoFCB Molkovicz
Tipér

Hlavně vypadá, že to má i v hlavě dobře nastavené. Chce se předvést a ukázat, že to nebyl omyl ten jeho přestup. Já osobně jsem ten přestup moc nevítal, ale zatím mi docela zavírá hubu, ukazuje se zatím ve velice dobrém světle. Snad mu to vydrží, a třeba se z něj stane důležitý hráč A týmu. smiley

16.06.2020, 14:30
Jirka MarcoFCB

Asi tak nějak. Nejdřív jsem říkal proč zrovna on ale od doby co k nám přišel, tak mu fandím. Je to dříč a jde vidět, že to má v hlavě

16.06.2020, 15:43

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Dembélé přišel pozdě na trénink

Ousmane Dembélé má stále problémy s dochvilností, křídelník Barcelony znovu dorazil na trénink se zpožděním, navíc při řízení používal mobilní telefon. Od klubu mu nyní hrozí pokuta.
 

Coutinho bude mať na drese číslo 14

Brazílčan Philippe Coutinho dostal pridelené číslo 14 pre nadchádzajúcu sezónu 2020/21. Sedmičku veľkoryso prenechal prednedávnom Griezmannovi a tak sa mu na dres vráti štrnástka, ktorú už istý čas na modročervenom drese nosil.


Monchu odchádza na hosťovanie do druhej ligy

Záložník a niekdajší kapitán Barçy B Monchu odchádza na ročné hosťovanie do druholigovej Girony. 


Jorge Cuenca prestupuje do Villarealu

20-ročný španielsky obranca Jorge Cuenca opúšťa Barcelonu a pripojí sa k španielskemu Villarealu. Prestupová čiastka je 2,5 milióna eur + 4 milióny v bonusoch a 20% z budúceho predaja. Villareal ho hneď vzápätí poslal na hosťovanie do Almerie.


Moussa Wagué putuje na hosťovanie do Grécka

Klub oficiálne potvrdil to, čo včera začali avizovať španielske médiá - pravý obranca Moussa Wagué smeruje na ročné hosťovanie do gréckeho klubu PAOK Solún.

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Getafe CF 7
2. Valencia CF 7
3. Real Betis Balompié 6
4. Granada CF 6
5. Real Sociedad de Fútbol 5
6. RC Celta de Vigo 5
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Ansu Fati 2
2. Lionel Messi 1
Zobrazit celou tabulku

E-shop

Kšiltová čepice PENYA BARCELONISTA černá
Kšiltová čepice PENYA BARCELONISTA černá

od 350 Kč

Přejít do e-shopu

 

Chat