Preview ∣ 35. kolo LaLigy: FC Barcelona - Atlético Madrid

Preview ∣ 35. kolo LaLigy: FC Barcelona - Atlético Madrid
Ve šlágru 35. kola LaLigy se proti sobě postaví Barcelona a Atlético Madrid. Domácí se nachází na třetím místě tabulky, madridský celek celou ligu vede. Rozdíl mezi oběma týmy je dva body.
 
Barcelona se v minulém kole na hřišti Valencie mohla po obratu radovat ze tří bodů. V prvním poločase Katalánci své slibné šance neproměnili a skóre zůstalo bez branek. Po přestávce se do vedení dostali domácí, konkrétně v 50. minutě po sporné situaci skóroval po rohovém kopu Gabriel Paulista. V 57. minutě po ruce ve vápně hlavní rozhodčí nařídil pro Barcelonu penaltu. Ze značky pokutového kopu se ale Messi neprosadil. Domácí brankář Cillesen, i díky předčasnému vyběhnutí, míč vyrazil. Po dorážkách Busquetse a Pedriho se ale míč dostal zpět k Messimu a zařídil vyrovnání. O šest minut později se po krásném centru Alby a hlavičce De Jonga z dorážky prosadil Griezmann. Skvělou dvanáctiminutovku završil Messi, který se krásně trefil z přímého kopu a vstřelil druhý gól v zápase. Za domácí v 83. minutě snižoval dalekonosnou střelou Soler.
 
Atlético Madrid svůj venkovní zápas také zvládlo. Na hřišti Elche vyhrálo 1:0. Jediný gól utkání vstřelil ve 23. minutě Llorente. Domácí nevyužili obrovskou šanci na vyrovnání, když v 91. minutě neproměnili penaltu. Los Colchoneros se nachází v čele tabulky se ziskem šestasedmdesáti bodů. Na druhý Real Madrid a třetí Barcelonu mají náskok dvou bodů. Nejlepší střelec je bývalý kanonýr Barcelony Luis Suárez, který vstřelil devatenáct gólů a je čtvrtým nejlepším střelcem soutěže.
 
Barcelona v zápase s Granadou po třinácti zápasech na Camp Nou prohrála (10-3-0). Atlético z posledních šesti venkovních utkání vyhrálo jednou (1-2-3). Barcelona v této sezóně vstřelila 80 branek, což je nejvíce v lize a je to druhé největší číslo napříč top pěti evropskými soutěžemi. Katalánci tak mají průměr 2,35 vstřelených gólů na zápas. Naopak Atlético dosud inkasovalo pouze 22 gólů, což dělá průměr 0,65 obdržených branek na zápas. 
 
Atlético v posledních třech vzájemných utkáních s Barcelonou ani jednou neprohrálo (2-1-0). Poslední měření sil se odehrálo loni v listopadu a Atlético doma vyhrálo 1:0. O vítězství rozhodl po velké hrubce v obraně Barcelony v nastaveném čase prvního poločasu Carrasco. 
 
Barceloně budou stále chybět zranění Fati a Coutinho. Do sestavy se naopak vrací Braithwaite. V nominaci nechybí ani Dest, nad jehož startem ale visí otazník. Na straně Atlética by kromě jednoho hráče neměl chybět nikdo.


Predikce utkání

LaLiga - 35. kolo 8. května 2021, 16:15 Camp Nou, Barcelona Review

FC Barcelona

Antonio Mateu Lahoz

Atlético Madrid

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

ter Stegen - Araújo, Piqué, Lenglet - Roberto, de Jong, Sergio, Pedri, Alba - Messi, Griezmann

Předpokládané sestavy
Atlético Madrid

Oblak - Savić, Giménez, Hermoso - Trippier, Llorente, Saúl, Carrasco - Correa, Lemar - Suárez

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

02.05.2021 – Valencia CF 2:3 FC Barcelona – LaLiga 29.04.2021 – FC Barcelona 1:2 Granada CF – LaLiga 25.04.2021 – Villarreal CF 1:2 FC Barcelona – LaLiga 22.04.2021 – FC Barcelona 5:2 Getafe CF – LaLiga 17.04.2021 – Athletic Club 0:4 FC Barcelona – Copa del Rey

Poslední zápasy
Atlético Madrid

01.05.2021 – Elche CF 0:1 Atlético Madrid – LaLiga 25.04.2021 – Athletic Club 2:1 Atlético Madrid – LaLiga 22.04.2021 – Atlético Madrid 2:0 SD Huesca – LaLiga 18.04.2021 – Atlético Madrid 5:0 SD Eibar – LaLiga 11.04.2021 – Real Betis 1:1 Atlético Madrid – LaLiga


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
21.11.2020

Atlético Madrid
1:0

FC Barcelona
30.06.2020

FC Barcelona
2:2

Atlético Madrid
09.01.2020

FC Barcelona
2:3

Atlético Madrid
01.12.2019

Atlético Madrid
0:1

FC Barcelona
06.04.2019

FC Barcelona
2:0

Atlético Madrid

Zdroje: fcbarcelona.com



Komentáře

lhotik
Člen fanklubu (neaktivní)

Roberto v základu? A sakra. Jdu přepsat svůj tip. smiley

07.05.2021, 18:35
cechoma lhotik
Tipér

V čem přesně byl Dest v minulém zápase o tolik lepší?

07.05.2021, 20:29
René
Tipér

bude to makačka ale dáme to.

07.05.2021, 21:57
La_Pulga
Tipér

No bude to zajtra poriadny nervák. Význam zajtrajších troch bodov pre obe tímy nemusím zdôrazňovať, plus to bude pískať Lahoz. Zajtra musíme predviesť asi najlepší výkon sezóny. Barca poďme!!!

07.05.2021, 22:09
felpod La_Pulga
Tipér

"plus to bude pískať Lahoz" smileysmileysmiley
To je vždycky sranda, tady s tím brečením bez důvodu...
Před listopadovým zápasem s Osasunou se tady taky brečelo, že píská Lahoz a že nás to bude stát body a další nesmysly. Vyhráli jsme 4:0. Na konci ledna to samý. Hráli jsme s Bilbaem a tady se brečelo, že píská Lahoz a to je průser. Vyhráli jsme 2:1... V únorovém prvním semifinále CdR se Sevillou jsme sice s Lahozem prohráli 2:0 se Sevillou, ale kdo si na ten zápas vzpomíná, tak Lahoz byl ten poslední, kdo za tu porážku mohl (v odvetě jsme po prodloužení postoupili).
A mimochodem - s Atletama nás pískal loni. A to se hrálo v Madridu. Vyhráli jsme tam 0:1 gólem z 87.minuty a pískal (opět) v klidu...
Tak - jestli by to už nechtělo přestat, tady s tím nesmyslným brečením a stěžováním si na rozhodčího, který nikomu (a už vůbec ne nám) neubližuje a když dělá chyby (což bohužel dělá), tak je to na obě strany...
Jsem přesvědčen, že dnes vyhraje ten lepší a Lahoz opět zápas nijak neovlivní... A samozřejmě doufám a věřím, že tím lepším budeme my...

08.05.2021, 12:09
Jirka felpod
Tipér

Přesně tak. Ani se nedivím, že se nám fanoušci jiných mančaftu smějou. Ještě když se do toho pak pustí Alba a plácá tam s sebou, tak se někdy i stydím.

08.05.2021, 13:16
La_Pulga felpod
Tipér

Nikto nebrečí, len vyjadrujem svoj pohľad. Mne ten rozhodca sympatický nie je, ale ak máš iný názor, tak si tu automaticky za debila čo brečí a sťažuje sa.

08.05.2021, 13:26
felpod La_Pulga
Tipér

Nikdy jsem neřekl, že mi JE sympatický. Naopak jsem napsal, že běžně dělá chyby na obě strany. Z čehož si normální člověk odvodí, že ho považuji za špatného rozhodčího. Ale v žádném případě ne za rozhodčího, který nám vědomě ubližuje.
Jinak - nikde nebrečím a nestěžuji si. To na mne jen přehazuješ svoje vlastnosti.
A jestli jsem pro tebe za debila, tak mi je to celkem jedno a určitě se nesnížím na tvoji úroveň, abych tě tady urážel..
Jen ses prostě projevil... smiley

08.05.2021, 15:19
La_Pulga felpod
Tipér

???...Vôbec si ma nepochopil, čítaš vlastne pozorne príspevky? Vôbec ťa neoznačujem za debila a ani netvrdím to, že sa sťažuješ, ešte raz si prečítaj čo som napísal. Nikto ťa neuráža, tak nebuď vzťahovačný a skús pochopiť čo človek píše. PEACE OUT!

08.05.2021, 15:28
felpod La_Pulga
Tipér

OK, nepochopil jsem, jak jsi to myslel.
Takže ze svého příspěvku bych rád vymazal některé věci. Nechal bych jen to, co jsem napsal o Lahozovi, za tím si stojím = oběma je nám nesympatický... smiley
Peace

08.05.2021, 15:46
La_Pulga felpod
Tipér

Peace!

08.05.2021, 15:50
La_Pulga felpod
Tipér

Neoznačujem ťa za žiadneho debila, čítaj pozorne, práveže ty svojim príspevkom označuješ niekoho kto má iný názor za niekoho "kto brečí a stežuje si". Ale už dosť, nemám chuť sa tu naťahovať na slovíčkach a riešiť sprostosti.

08.05.2021, 15:35
La_Pulga felpod
Tipér

Ty si to úplne zle pochopil, ty si to zobral na seba, že ťa urážam, nie nie. Ale už to nechajme.

08.05.2021, 15:49
Caltic8
Administrátor

Hlavně ať to neskončí remízou.

07.05.2021, 22:28
cechoma
Tipér

Já doufám, že ter Stegen nebude působit tak ospale jako poslední zápasy. Dnes předpokládám, že bude potřeba dirigovat obranu a chytat pořádně.

08.05.2021, 12:53

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Dohoda s Depayem

Memphis Depay je další posilou pro příští sezónu. Měl by podepsat smlouvu do roku 2023, s možným prodloužením o rok. O transferu informuje Fabrizio Romano. 


Prodlouží Dembelé?

Vedení Barcelony začalo dle Sport.es intenzivně pracovat na prodloužení smlouvy Ousmane Dembelého. Hráčovi vyprší kontrakt v létě 2022. Cílem je prodloužit smlouvu ještě před koncem mistrovství Evropy, v případě, že se to nepodaří bude hráč umístěn na přestupní listinu.


Soupeř v rámci Joana Gampera

V rámci tradičního přípravného poháru Joana Gampera si Barcelona pozvala Manchester City. Zápas bude věnován Juanu Carlosovi Unzuému a podpoře v boji proti ALS.


Pellegrini v hledáčku Barcelony

Katalánský velkoklub má podle informací Mundodeportivo v hledáčku Lorenza Pellegriniho. Italskému záložníkovi ve službách AS Řím vyprší smlouva v létě 2022 a jeho tržní cena je 40 mil. euro.


Koeman zůstává

Vedení Barcelony dnes odpoledne potvrdí setrvání Ronalda Koemana v pozici hlavního trenéra. Zároveň by mu měl být prodloužen kontrakt do roku 2023.

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Club Atlético de Madrid 86
2. Real Madrid CF 84
3. FC Barcelona 79
4. Sevilla FC 77
5. Real Sociedad de Fútbol 62
6. Real Betis Balompié 61
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Lionel Messi 30
2. Antoine Griezmann 13
3. Ousmane Dembélé 6
4. Ansu Fati 4
5. Pedri 3
6. Jordi Alba 3
7. Frenkie de Jong 3
Zobrazit celou tabulku

 

Chat